A. Rus (Eurodiena.lt) nuotr.
Atrankos

„The Roop“ grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius: „Laimė yra čia ir dabar“

Šių metų Lietuvos nacionalinėje atrankoje debiutavusi grupė „The Roop“ pasirodys sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame konkurso finale.  Kolektyvą iš viso sudaro keturi nariai: Vaidotas Valiukevičius, Vainius Šimukėnas, Mantas Banišauskas ir Robertas Baranauskas. 2015 metais dienos šviesą išvydo pirmasis grupės albumas „To Whom It May Concern“, o pernai galėjome įvertinti ir antrojo komandos albumo „Ghosts“ dainas. Nusprendėme pakalbinti grupės pagrindinį vokalistą Vaidotą.

Tikriausiai nemažai televizijos žiūrovų apie „The Roop“ sužinojo būtent nacionalinės atrankos metu. Kaip susibūrė jūsų komanda?

Grupė susikūrė prieš trejus metus, sėkmingai muzikavome, o atrankos metu ta sėkmė padidėjo (šypsosi – red. pastaba). Trys grupės nariai buvo pažįstami ir anksčiau, tačiau niekad kartu negrojo, o kai atsirado bendra idėja, viskas susistatė į savas vietas.

Tikėjotės, jog atranka jums padės išgarsėti Lietuvoje, ar visgi nuo pat pradžios siekėte tapti šalies atstovais tarptautiniame lygmenyje?

Supratome, jog išmušė mūsų valanda. Svarstėme dalyvavimą ir praeitų metų atrankoje, tačiau nenorėjome eiti su nepilnai išdirbta medžiaga tik tam, kad mus pamatytų. Nusprendėme palaukti ir žengti žingsnį, turėdami aiškią žinią ir tikslą, dėl kurio jaustumėmės tvirtai.

Kodėl atrankai pateikėte būtent „Yes, I do“? Ar turėjote kitų variantų?

Mes turėjome dar dvi dainas ir iš pradžių planavome, jog pasirinksime būtent vieną iš jų. Tačiau likus vos kelioms savaitėms iki paraiškų priėmimo pabaigos, repeticijų metu gimė „Yes, I do“. Improvizavome, į galvą atėjo kūrinio motyvas, o vėliau vakare niekaip negalėjau jo išmesti iš galvos. Paskambinau savo kolegoms ir pareiškiau, jog turime su ja bandyti laimę „Eurovizijoje“. Nors buvo likę mažai laiko pasiruošimams, tačiau buvau apimtas stiprios nuojautos, jog tai yra būtent ta vienintelė daina.

Kokia gili prasmė slypi už jos teksto?

Tai yra tarsi vilties daina, pabrėžianti, jog viską gyvenime galima pakeisti. Ji yra apie mano potyrį, išgyventą, kai buvau depresyvios nuotaikos, bet sugebėjau iš jos išsilaisvinti. Tikiuosi, jog mano asmeninis pavyzdys įkvėps žmones keistis ir taps postūmiu judėti iš tamsos į šviesą.

Kaip vertinate „Eurovizijos“ dainų konkurso fenomeną?

Tai lyg platforma, kurioje kiekvienos šalies atstovas pats renkasi, kokią žinutę perteikti pasauliui. Žmonės, eidami į teatrą atsipalaiduoti, sugrįžtą pasisėmę tam tikrų minčių ir išvadų. Aš norėčiau, kad „Eurovizijoje“ atsirastų kuo daugiau pasirodymų ir asmenybių, kurios suteiktų žiūrovams ne tik pramogą akims ar ausims, tačiau palitų ir prasmingesnį įspaudą atmintyje.

Prisiminkite vertingiausią gautą gyvenimo patarimą.

Būti čia ir dabar! Nes daugelis arba kapstosi praeityje, arba nuolat planuoja kas bus vėliau, tokiu būdu, niekad nesugriebdami laimės. Jie bėga lyg į horizontą. Juk laimė yra čia ir dabar, nesvarbu ar besimėgaujant kavos aromatu, ar bendravimu su artimu žmogumi. Kiekviena smulkmena yra vertinga.

Ko galėtumėte palinkėti ištikimiems „Eurovizijos“ konkurso gerbėjams?

Linkiu, kad dėl nieko nesijaudintų, kaip keistai tai ir beskambėtų. Viskas yra labai laikina, todėl neverta dėl nieko pergyventi. Reikia tiesiog gyventi ir atrasti kuo daugiau džiaugsmo kiekviename dalyke.

Dėkojame Vaidotui už pokalbį ir linkime grupei „The Roop“ sėkmės nacionalinės atrankos finale. Ar daina „Yes, I do“ verta atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“? Kviečiame pasidalinti nuomone komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus