„Pervyj kanal“ nuotr.
Eurovizija 2017 (dalyviai)

Rusija oficialiai traukiasi iš 2017 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso

„Pervyj kanal“ nuotr.
„Pervyj kanal“ nuotr.

Europos transliuotojų sąjunga šiandien paskelbė, jog Rusija oficialiai palieka 2017 metų „Eurovizijos“ dainų konkursą.

Likus lygiai mėnesiui iki didžiojo „Eurovizijos“ finalo, Rusijos nacionalinis transliuotojas buvo informuotas, kad Europos transliuotojų sąjungai (EBU) nepavyko išsireikalauti Julijos Samoylovos įleidimo į Ukrainos teritoriją. Rusijos nacionalinė televizija jau anksčiau buvo atsisakiusi transliuoti Julijos pasirodymą nuotoliniu būdu, o EBU siūlymą keisti šalies atstovą palaikė nepriimtinu. Pasak „Pirmojo kanalo“ atstovų, EBU sprendimas buvo nepagrįstas, nes Ukraina neva mėgina politizuoti 62-us metus gyvuojantį renginį, kurio tikslas būtent ir yra žmonių vienijimas. Šiandien vakaro žinių laidoje „Pirmasis kanalas“ paskelbė, jog apskritai netransliuos „Eurovizijos“.

„Pervyj kanal“ nuotr. / Rusijos delegacijos vadovas Jurij Aksiuta
„Pervyj kanal“ nuotr. / Rusijos delegacijos vadovas Jurij Aksiuta

Rusijos delegacijos vadovas Jurij Aksiuta portalui esckaz.com atskleidė savo poziciją dėl susiklosčiusios situacijos:

„Šis nedraugiškas Ukrainos gestas yra vien tik politinio pobūdžio. Neleisti mergaitės, be to ne paprastos mergaitės, o su ribotomis fizinėmis galimybėmis, į šalį, kurioje per sėkmingą atsitiktinumą rengiamas konkursas – kvailiausia nesąmonė, kuri nieko gero apie tuos žmones nesako. Apie žmones, kurie valdo šalį. Julijos Samoylovos vietoje gali atsidurti bet kas, per pastaruosius 3 metus apsilankęs Kryme ir dabar su draugišku vizitu norintis apsilankyti Ukrainoje.“

Primename, jog 2015 metais Julija neteisėtai surengė koncertą Kryme. Būtent dėl šios priežasties Rusijos atstovei draudžiama įvažiuoti į Ukrainos teritoriją ir atstovauti savo šaliai su daina „Flame is burning“.  Po Rusijos pasitraukimo šių metų konkurse lieka 42 šalys. Kaip vertinate Julijos Samoylovos skandalo atomazga? Ar pritariate Ukrainos saugumo tarnybos sprendimui?

Julija Samoylova – „Flame is burning“:

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus