AMPTV nuotr.
Vaikų Eurovizija

„Vaikų Eurovizijos 2021“ dalyvių pristatymas: Armėnija, Rusija, Sakartvelas

Likus savaitei iki šių metų „Vaikų Eurovizijos“ atidarymo ceremonijos ir kiek mažiau nei dviems savaitėms iki paties konkurso, tęsiame dalyvių pristatymus. Šįkart kviečiame daugiau sužinoti apie trijų labai sėkmingų valstybių – Armėnijos, Sakartvelo ir Rusijos – atstovus bei jų dainas.

Armėnija, kuri 2010 metais laimėjo „Vaikų Euroviziją“, keturis kartus užėmė antrą vietą bei iki šiol visada patenka į geriausiųjų dešimtuką, šiais metais siunčia atlikėją Maléną, kurios tikrasis vardas yra Arpine Martoyan. Ji scenoje atliks šiuolaikišką dainą „Qami Qami“. Ši 14-metė jau 2020 metais turėjo atstovauti šaliai su daina „Why“, tačiau dėl politinių neramumų Armėnija galiausiai nusprendė pasitraukti iš konkurso ir atlikėjai suteikė šansą 2021-aisiais. Maléna teigia jau seniai norėjusi dalyvauti konkurse, ir 2020 metų istorija nėra jos vienintelė patirtis „Vaikų Eurovizijoje“ – 2018 metais ji dalyvavo šalies nacionalinėje atrankoje. Ji daug laiko praleidžia studijoje, eksperimentuoja su įvairiais muzikiniais žanrais. Ji pati prisidėjo prie konkursinės dainos „Qami Qami“ teksto, o pagrindinis dainos kompozitorius yra Tokionine, su daina „Save Me“ dalyvavęs didžiosios „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje 2020 metais. Dainai „Qami Qami“ yra prognozuojamas itin geras rezultatas konkurse, o kaip seksis iš tikrųjų – sužinosime jau greitai.

YouTube player

Rusijos viltis šiųmetiniame konkurse – 11-metė Tanya Menzhentseva su daina „Mon Ami“. Atstovauti šaliai ji buvo išrinkta nugalėjusi nacionalinę atranką, surengtą spalio pabaigoje. Tai padaryti nebuvo lengva – Rusijos transliuotojas sulaukė virš 500 paraiškų iš jaunųjų talentų. Tanya ne tik puikiai dainuoja, bet ir užsiima oro gimnastika bei yra cirko trupės narė. Ji taip pat šoka ir groja pianinu. Svarbu paminėti, kad atlikėja 2019 metais, kartu su Denberel Oorzhak, jau dalyvavo „Vaikų Eurovizijoje“ ir yra tik trečia į konkursą grįžtanti dalyvė per visą istoriją. 2019 metais Rusija užėmė 13 vietą, tačiau šiųmetinės prognozės šaliai yra kur kas pozityvesnės – mažai ką nustebintų Rusijos patekimas tarp penkių geriausiųjų. Dainos „Mon Ami“, kuri skamba išties vasariškai, muziką sukūrė Alexander Brashovyan, o žodžius parašė Danu Boyan, Dmitriy Korochin ir pati Tanya.

YouTube player

Sakartvelas „Vaikų Euroviziją“ yra laimėjęs tris kartus – daugiau nei bet kuri kita šalis. Pratęsti gerų rezultatų tradiciją Sakartvelas šiemet į konkursą siunčia 10-metį atlikėją Niko Kajaia. Jis buvo išrinktas nacionalinės atrankos „Ranina“ metu – joje jaunieji talentai dainavo koverius. Komisiją ir žiūrovus sužavėjo Niko „Amar Pelos Dois“, dainos, su kuria portugalas Salvador Sobral laimėjo „Euroviziją“ 2017 metais, atlikimas. Konkursinė daina „Let’s Count The Smiles“ buvo paviešinta kiek vėliau – parašyta specialiai atrankos nugalėtojui. Panašu, kad Niko nevengia dainuoti skirtingomis kalbomis – atrankoje dainavo portugališką dainą, o jo konkursinėje dainoje girdime net tris kalbas – kartvelų, prancūzų ir anglų. Ambicingas berniukas taip pat teigia, kad po dešimties metų tikisi būti pop žvaigždė arba Sakartvelo prezidentas. Be to, atlikėjas sako, kad jį laimingą daro buvimas scenoje, draugai, vaizdo įrašų „YouTube“ platformoje žiūrėjimas, „M&M’s“ saldainiai bei žaidimas „Mario Lego“. „Let’s Count The Smiles“ yra pozityvi daina, kuri įkvepia džiaugtis gyvenimu, šypsotis, parodyti save ir per daug negalvoti apie tai, ką mano kiti.

YouTube player

Kaip vertinate Armėnijos, Rusijos ir Sakartvelo paraiškas? Ar tarp jų yra būsimas konkurso nugalėtojas? Parašykite savo nuomonę komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus