Trylika antrojo nacionalinės atrankos etapo dalyvių.
Atrankos

Trylika nacionalinės atrankos antro pogrupio dalyvių: kuriems septyniems kova bus baigta?

Trylika antrojo nacionalinės atrankos etapo dalyvių.
Trylika antrojo nacionalinės atrankos etapo dalyvių.

Tęsiame pažintį su nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos senbuviais ir naujokais. Šį vakarą išvysime dar 13 atlikėjų, kurie varžysis dėl patekimo į kitą etapą, bet tik 6 dalyviams bus lemta toliau žengti savo „eurovizinės“ svajonės link.

ego

Vaikinų grupė „E.G.O.“ lietuviškoje scenoje matomi jau ne vienerius metus. O ir nacionalinė atranka jiems tikrai nėra svetima. Pernai „E.G.O.“ ketveriukei – Karoliui, Mažvydui, Mantui ir Povilui – su švedų autorių daina Long Way From Home nepasisekė pasiekti finalą, tačiau vaikinai rankų nenuleido ir pasiryžo daug geriau pasirodyti šiemet. Atrankoje jie atliks dainą My Story, kuriai muziką sukūrė grupės lyderis Karolis Šliažas, o žodžius parašė Vaida Kalkauskaitė, visiems geriau žinoma kaip Alice Way.

monee

MONEE pseudonimu prisistatanti atlikėja Monika Mėčiūtė nacionalinėje atrankoje varžosi pirmą kartą, tačiau konkurencinė kova Monikai  yra puikiai pažįstama – ji dalyvavo antrajame muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ sezone. Kovo pabaigoje pasirodys debiutinis MONEE EP albumas, kuriame bus ir merginos „eurovizinis“ kūrinys įmantriu pavadinimu Nnn.

varjete

Retro stiliaus dainą My Storyatrankoje pristatys debiutuojanti penkių merginų grupė „Varieté“. Ją sudaro praėjusio „X faktoriaus“ sezono finalistė Miglė Pivoriūnaitė, televizijos projektuose „Chorų karai“ „Lietuvos talentai“ ir „X faktorius“ dalyvavusi Indrė Jucytė, muzikinio teatro aktorės Greta Paukštė, Liucija Nanartavičiūtė ir Lina Vasiliūtė. Kūrinį šiam penketui parašė sesės dvynės, švedės Ylva ir Linda Persson, kurios savo dainas kasmet siūlo ne vienai „Eurovizijoje“ dalyvaujančiai šaliai.

vagelis

„Lietuvos balse“ išgarsėjęs Gabrielius Vagelis vėl grįžta į nacionalinę atranką. 2013 m. jis bandė patekti į „Euroviziją“ net su dviem kūriniais – Sacrifice ir I Fall In Love (kartu su scenos partnere Ieva Zasimauskaite). Pastaroji daina skambėjo ir nacionaliniame konkurso finale, tačiau iki pergalės visgi pritrūko. Šįkart Gabrielius atliks savo kūrybos dainą Feel Myself Free“, kuria ir bandys sužavėti tiek televizijos žiūrovus, tiek ir komisijos narius.

ievazasimauskaite

Praėjusiais metais daugybės simpatijų sulaukusi Ieva Zasimauskaitė su kūriniu „Life (Not That Beautiful) nacionalinės atrankos finale užėmė 4-ą vietą. Šiemet mergina vėl nusprendė išbandyti savo jėgas su dar viena lyrine balade You Saved Me“. Galbūt šįkart ji ir bus Ievos raktas į sėkmę?

Rugile

Dar viena atrankos naujokė Rugilė Daujotaitė – savo žinomumo kelią taip pat pradėjo „Lietuvos balse“.  „Eurovizijos“ konkursui ji paruošė lietuvių mitologijos įkvėptą dainą „Perkūne ugniaveidi“, kuri neabejotinai išsiskirs tarp šiame atrankos etape skambėsiančių kūrinių.

Mia2

Atlikėja Mia jau du sykius vos per žingsnį liko nuo pergalės nacionalinėje atrankoje. Šiais metais ji grįžta su nauja jėga ir daina „Sacrifice“. Ar trečiasis atlikėjos bandymas  atneš jai išsvajotąją 1-ą vietą, priklausys tik nuo žiuri ir žiūrovų palaikymo.

zygas

Deividas Žygas pernai iš bendro dainų „katilo“ išsirinkęs kūrinį Survivors nusprendė nebekartoti šios klaidos ir į šių metų atranką žengia su autoriniu kūriniu Only You. Jaunasis atlikėjas dar tik skinasi kelią į muzikinę Lietuvos padangę, tad kiekvienas dalyvavimas nacionalinėje atrankoje vaikinui prideda vis daugiau patirties.

rasakausiute

Dainininkė, vokalo pedagogė Rasa Kaušiūtė šalyje plačiau žinoma tapo 2004 m. sudalyvavusi būtent „Eurovizijos“ atrankoje. Tąkart kūrinys „He Forgot That I’m His Baby“ jai pelnė 8-ą vietą finale. Rasa savo laimę taip pat bandė ir 2005 m. („Back In The Game“) bei 2007 m. („Stranger“) atrankose, tačiau taip pat nesėkmingai. Po ilgos pertraukos mes ir vėl matome ją besivaržančią dėl teisės atstovauti Lietuvai. Galbūt autorinis kūrinys Fly bus sėkmingas?

gabriele

Nacionalinėje atrankoje ne dažnai išgirstame kūrinių, kurie skambėtų mūsų nacionaline kalba, todėl kiekviena lietuviškai skambanti daina nelieka nepastebėta. Vieną tokią dainą, pavadinimu Jūra, ir atliks atrankos debiutantė Gabrielė Vilkickytė. Konkursinį kūrinį ji paruošė kartu su Kristupu Jasiulioniui aka Chirs Metric.

kotryna

„Lietuvos balso“ nugalėtoja Kotryna Juodzevičiūtė pernai turėjo unikalią progą susipažinti su didžiąja „Eurovizija“ Stokholme kaip Donato Montvydo pritariančioji vokalistė. Tačiau šįkart savo jėgas Kotryna bandys jau pati. „Euroviziniam“ jos debiutui skirta daina Love Shadow“. Galbūt jaunajai atlikėjai bus lemta vykti ir į dar vieną „Eurovizijos“ dainų konkursą?

lawreigna

Atlikėja Lawreigna dar viena atrankos dalyvė, jau bandžiusi patekti į „Euroviziją“. Pernai atlikusi kūrinį Falling, Lawreigna nepateko į kitą etapą. Šiais metais ji sugrįžta su daina „Freedom“. Gal antras kartas bus geresnis?

lacko

Iki pat atrankos pusfinalio su kūriniu Stay Tonight pernai nukeliavęs rusniškis Valdas Lacko šiemet bandys pakartoti sėkmę. Šįkart su savimi jis atsineša dainą „It‘s So Unfair“, kurią parašė tie patys pernykščio Valdo „eurovizinio“ bandymo autoriai – Paulius Jasiūnas ir Monika Rotomskytė.

Kas paliks atranką, o kas vienu žingsniu priartės prie nugalėtojo titulo, sužinokite šiandien nuo 21 valandos per LRT televiziją ir LRT radiją. Tiesioginė transliacija internetu. 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus