Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Gruzija

GruzijaŠalis: Gruzija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 16;
Atlikėjai: Nika Kocharov and „The Young Georgian Lolitaz“;
Daina: „Midnight Gold“;
Dainos autoriai: Kote Kalandadze (m / ž), Thomas G:son (m).


Nika Kramer
Nika Kramer nuotr.

Apie atlikėjus:

  • Gruzijos nacionalinis transliuotojas GPB gruodžio mėnesį paskelbė, jog šaliai 2016 metų „Eurovizijoje“ atstovaus grupė „The Young Georgian Lolitaz“.
  • Šį Gruzijoje garsų kolektyvą, gyvuojantį daugiau nei 15 metų, sudaro Nika Kocharov, Gia Iashvili, Nick Davitashvili ir Dima Oganesian.
  • Grupės pavadinimas „Young Georgian Lolitaz“ buvo sugalvotas, siekiant pašiepti populiarius erotinius tinklalapius.
  • Komanda aktyviai koncertavo įvairiuose festivaliuose tiek Gruzijoje, tiek už jos ribų. Tarp kitko, 2007 metais kolektyvas pasirodė Lietuvoje vykusiame renginyje „Be 2gether“.
  • Kolektyvo kūrybą įkvepia tokie muzikantai kaip „The Beatles“, Jeff Buckley, Beck, „Radiohead“, „Nirvana“ ir daugelis kitų.

Kiti faktai:

  • Gruzija „Eurovizijoje“ dalyvauja nuo 2007 metų ir konkurse nepasirodė tik 2009 metais. Per savo dalyvavimo istoriją šalis į finalą nepateko dukart – 2012 ir 2014 metais.
  • Aukščiausiai Gruzija rezultatų lentelėje kilo 2010 ir 2011 metais, kadangi tiek Sofia Nizharadze, tiek grupė „Eldrine“ „Eurovizijos“ finale užėmė 9 vietą.
  • Vienintelį sykį gruzinų kalba konkurse nuskambėjo 2012 metais, kuomet Anri Jokhadze dalį dainos atliko gimtąja kalba. Visi kiti Gruzijos kūriniai „Eurovizijoje“ skambėjo angliškai.
  • Daugiausia taškų šalis dainų konkurse yra skyrusi Armėnijai, o sulaukusi iš Lietuvos.

Redaktoriu verdiktas

Justas: Turbūt mažai kas tiki, jog šiemet Gruziją išvysime finale ir tam yra svari priežastis – daina yra per daug alternatyvi „Eurovizijai“ ir šiek tiek monotoniška. Taip pat žiūrint vaizdo klipą įspūdis yra daug geresnis, nei pasirodymą nacionaliniame finale, kuris yra labai statiškas. Kadangi esu alternatyvos mėgėjas, man ši daina patinka. 8/10
Deividas: Gruzija šįkart nusprendė nepataikauti publikai. „Midnight Gold“ tikrai nėra iš tų kūrinių, kurie vyrauja konkurse, ir tai yra gerai. Visgi alternatyvaus roko gerbėjų gruzinams gali šiemet pritrūkti, kad jų grupę išvystume pasirodančią ir finale. 7/10
Evelina: Šaunuoliai, dideli komplimentai už originalumą. Vis dėlto daina tikrai iškrenta iš „Eurovizijos“ konteksto ir šiuo atveju tai, ko gero, neišeis į naudą. 7/10
Andžej: Manau, kad gruzinai išsiskirs bendrame savo pusfinalio kūrinių kontekste, tačiau abejoju ar gerąja prasme. Tiesa, profesionaliai surežisuotas pasirodymas gali žymiai padidinti šios šalies šansus, bet to greičiausiai patekimui į finalą nepakaks. 5/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 5.9

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Man nepatinka, alternatyvu kiek per daug. Manau praleis gruzinai finalo traukinį šiemet

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Daina man patinka nebent tik dėl to, kad išsiskiria iš kitų. Šiaip lyg 80’s stiliaus sujungta su šiuolaikiniais elektro motyvais. Ir gaunasi balaganas. Labai monotoniška ir erzinanti, man blogiausia šiemet.