EBU nuotr.
Dalyviai

Sakartvelo garbę „Eurovizijoje“ gins Oto Nemsadze

Didžiajame Sakartvelo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finale buvo išrinktas nugalėtojas – Oto Nemsadze. Tel Avive dainininkas atliks patriotinį kūrinį „Sul Tsin Iare“ (liet. „Judėk pirmyn“).

Po dviejų nepatekimų į finalą Sakartvelo transliuotojas nusprendė pakeisti atstovo išrinkimo tvarką ir surengė vietinį „Idol“, kuriame susikovė geriausi šalies vokalistai. Po dviejų mėnesių projekte išliko keturi stipriausieji. Jiems buvo pasiūlyti kūriniai, su kuriais dalyviai ir stojo į finalinę kovą. Laimėjusią „Sul Tsin Iare“ buvo pasirinkę iš karto du dalyviai – Giorgi Nakashidze ir Oto Nemsadze. Žiūrovai nusprendė, kad atstovauti šaliai „Eurovizijoje“ verčiausias yra Oto. Atlikėjas surinko daugiau negu 40 proc. visų balsų. Tarp kitko, finalinio pasirodymo metu Oto talkino praeitų metų šalies atstovai „Etninio Džiazo Grupė IRIAO“.

Oto Nemsadze tapo garsus gimtinėje 2011 metais, kuomet laimėjo vietinį „Idol“ projektą. Po dvejų metų tapo „Ukrainos balso“ finalininku, o 2017 metais kartu su grupe „Limbo“ pasirodė Sakartvelo nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Tąsyk konkursą laimėjo Tako Gachechiladze, o vyrukai užėmė vienuoliktą vietą.

„Eurovizinį“ šalies kūrinį parašė Roma Giorgadze, kuris jau buvo atsakingas už kelias Sakartvelo „Vaikų Eurovizijos“ paraiškas. Dainos autorius pabrėžė, kad „Sul Tsin Iare“ gimė spontaniškai ir buvo parašyta vienu atokvėpiu. „Jeigu nori būti išgirstas, dainuok pilnu balsu. Judėk pirmyn, net per spygliuotas tvoras“, – dainuoja šalies atstovas. Verta paminėti, kad kartvelai ne kartą protestavo dėl Rusijos įrengtų vielos tvorų pasienyje su Pietų Osetijos regionu. Būtent ši problema ir atskleidžiama kūrinio tekste.

Kviečiame įvertinti Sakartvelo kūrinį:

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 5.2.
Iš viso balsų: 27.
Prašome palaukti...
YouTube player

Oto Nemsadze pasirodys gegužės 14 dieną, pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu. Kaip manote, ar Sakartvelas turi šansų patekti į konkurso finalą?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus