Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Baltarusija

belarus_640Šalis: Baltarusija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 5;
Atlikėjas: IVAN;
Daina: „Help You Fly“;
Dainos autoriai: Victor Drobysh (m), Alexander Ivanov (ž), Timofei Leontiev (ž), Mary Susane Applegate (ž).


Apie atlikėją:

  • LLC "National music corporation" nuotr.
    LLC „National music corporation” nuotr.

    Baltarusijos nacionalinį finalą, vykusi sausio mėnesį, nedidele balsų persvara laimėjo atlikėjas IVAN. Vaikinas surinko 23 167 žiūrovų balsus, o antroje vietoje likę NAPOLI – 22 399.

  • 21-erių Alexander Ivanov gimė 1994 metų spalio 29 dieną Gomelio mieste, Baltarusijoje.
  • Vaikinas yra dažnas įvairių muzikinių projektų dalyvis, savo muzikinę karjerą pradėjęs 2009 metais roko grupėje „Brown velvet“. Alexander atstovavo Sankt Peterburgui „Chorų karuose“, tame pačiame mieste dainavo miuzikle „Romeo ir Džiuljeta“.
  • 2014 metais nugalėjo Jaltoje vykusiame renginyje „Penkios žvaigždės“. Pernai dainininkas užėmė antrą vietą populiariame Rusijos muzikos projekte „Pagrindinė scena“.
  • Vaikinas jau spėjo patraukti žiniasklaidos dėmesį pareikšdamas, jog „Eurovizijos“ scenoje pasirodys nuogas ir su tikrais vilkais. Deja, nei vieno, nei kito dalyko konkurso taisyklės neleidžia, tačiau IVAN ir jo atstovai toliau teigia, jog derybos su renginio organizatoriais vis dar vyksta.

Kiti faktai:

  • Baltarusija „Eurovizijoje“ debiutavo 2005 metais, o finale dainavo tik keturis kartus. Šalies atstovai pusfinalio barjerą įveikė 2007, 2010, 2013 ir 2014 metais.
  • Geriausias šalies rezultatas konkurse – 2007 metais Dmitry Koldun iškovota šešta vieta.
  • Iki šiol Baltarusija konkurse nė karto nedainavo valstybine kalba, visi šalies kūriniai „Eurovizijoje“ skambėjo angliškai.
  • Daugiausia balų konkurse Baltarusija apsikeičia su Ukraina.

Redaktoriu verdiktas

DeividasVidutinio stiprumo dainą skandina atlikėjo vokalas. Visai nenuostabu, kad Ivan ir jo komanda dabar susitelkusi ties sceniniu pasirodymu, kuris lyg ir turėtų pagelbėti dainai, nors iš to, ką jie yra dabar suplanavę, aišku, kad pats kūrinys „Help You Fly“ veikiausiai dar labiau nublanks. 6/10
Andžej: Visų pirma, tai geriausias variantas, kokį galėjo išsiųsti baltarusiai. Ši daina nėra bloga, kadangi šįmet yra ir blogesnių paraiškų. Tačiau aš labai sunkiai įsivaizduoju žmogų, kuris iš 19 dainų susižavės būtent „Help you fly“ ir balsuos už IVAN. Kol kas nemanau, kad Baltarusija pateks į „Eurovizijos“ finalą, tačiau viską gali pakeisti pasirodymas, kuris arba privers visus aiktelėti iš nuostabos, arba slėpti akis nuo pasišlykštėjimo. 5/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 5.9

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Labai tragiškas vokalas, daina nėra tokia prasta, bet vis tiek sunkiai įsivaizduoju finale

Austejai
Austejai
prieš 8 metus

Tavo komentaras pretenduoja i bukiausia metu komentara eurovizine tema, nepyk uz teisybe

Vienareiksmiskai
Vienareiksmiskai
prieš 8 metus

Blogiausias siu metu eurovizijos pasirodymas, pradedant beviltisku atlikeju, baigiant beviltiska daina

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Na, manau nuvertinama daina. Vokalas ne itin geras, bet daina man labai patinka. Šansų patekti į finala labai mažai, bet jeigu jam vis dėlto leistų būti nuogam ir su vilkais tai gal net ir laimėtų. Todėl labai norėčiau kad neleistų…
Kaip bebūtų sėkmės 🙂