Dalyviai

Baltarusiai VAL „Eurovizijoje“ atliks dainą gimtąja kalba

Šįvakar Baltarusijoje buvo surengtas nacionalinės atrankos finalas, kurio metu paaiškėjo, kad į Roterdamo „Euroviziją“ keliaus grupė VAL su daina „Da Vidna“.

Kolektyvas VAL sugebėjo išplėšti pergalę nepaisant fakto, kad nei komisija, nei žiūrovai neskyrė jam pirmosios vietos. Kadangi pastarųjų nuomonės visiškai išsiskyrė, bilietas į „Euroviziją“ atiteko antrąją vietą abiejuose balsavimuose užėmusiai grupei VAL.

VAL sudaro Valerijos Gribusovos ir Vlado Paškevič duetas. Muzikantai eksperimentuoja su house, R&B, pop ir hiphop stiliaus muzika bei stengiasi ją kombinuoti su mada. Valerija yra pagrindinė vokalistė, kuri taip pat rašo dainas ir šoka. Anksčiau dainininkė dalyvavo „Ukrainos balse“, savo sąskaitoje taip pat turi pergalę festivalyje „Slavianskij bazar“. Tuo tarpu Vlad yra muzikos prodiuseris, o jo įrašų studija „ToneTwins“ ruošė 2017 metų Baltarusijos paraišką „Story Of My Life“, kurią konkurse atliko „Naviband“.

Primename, kad Baltarusijos atstovai, kaip ir Lietuvos, pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, vyksiančiame gegužės 12 dieną.

Grupės pasirodymas nacionalinės atrankos finale:

YouTube player

„Da Vidna“ studijinė versija:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Milda
Milda
prieš 4 metus

Sveikinu Baltarusijos muzikos myletojus!