ATN Novosti
Dalyviai

Baltarusijai atstovaus autoritarinį Lukašenkos režimą šlovinanti grupė „Galasy ZMesta“ su daina „Ya Nauchu Tebya“

Po ilgos nežinios, „Eurovizijos“ gerbėjus netikėtai pasiekė žinia iš Baltarusijos. Paaiškėjo, kad šalies atstovais tampa „Galasy ZMesta“, kurie Roterdame gegužę atliks dainą „Ya Nauchu Tebya“.

Ilgai nebuvo aišku, kokiu būdu bus renkamas Baltarusijos atstovas. Sklandė gandai tiek apie atvirą, tiek apie uždarą atranką, o kai kurių atlikėjų, pateikusių paraiškas dalyvauti atrankoje, dainos buvo paviešintos ir „YouTube“ platformoje. Tačiau nei galutinis dalyvių sąrašas, nei sprendimo data nebuvo aiški.

„Galasy ZMesta“ – mažai kam žinoma roko grupė, kurią sudaro Dmitry Batukov, Evgeny Kardash, Maksim Ponomarenko, Evgeny Artyukh ir Irina Sorgovitskaya. Narių muzikinis kelias susikirto, kai jie susipažino savo gimtajame Boranovičių mieste.

Verta paminėti, kad dainoje netrūksta užuominų į šių dienų aktualijas. Dainos pavadinimas, išvertus į lietuvių kalbą – „Aš tave išmokysiu“. Daina prasideda žodžiais: „Be praeities bus lengviau tiesiog klausyti manęs“. Priedainyje vartojamos tokios frazės, kaip „aš išmokysiu tave šokti pagal mano dūdelę“, „aš išmokysiu tave kibti ant meškerės“, „tu būsi patenkintas viskuo“.

Kurį laiką dėl politinių įvykių Baltarusijoje nebuvo aišku, ar šalis pasirodys „Eurovizijoje“ – diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos opozicijos nariai kreipėsi į Europos transliuotojų sąjungą, prašė šalį diskvalifikuoti.

2020-aisiais metais Baltarusijai turėjo atstovauti duetas „VAL“ su daina „Da Vidna“. Jiems į konkursą grįžti nebuvo leista dėl kilusių nesutarimų su transliuotoju.

„Galasy ZMesta“ – „Ya Nauchu Tebya“:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus