Eurovizija 2016 (atrankos)

10 atlikėjų antrą kartą lipo į „Eurovizijos“ atrankos sceną

komisija
Lietuvos komisija

Antradienio vakarą LRT didžiojo studijoje buvo filmuojama ketvirtoji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida. Jos metu į sceną žengė dešimt dalyvių, kurie į atranką atsinešė savo dainas. Po tiesioginio žiūrovų balsavimo šį šeštadienį atranką paliks dar du dalyviai.

Lietuvos komisiją šioje laidoje sudarys: Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraitis, Nomeda Kazlaus ir Kazimieras Šiaulys. Taip pat, kaip jau tapo įprasta, dalyvius vertins ir užsienio komisija: Peteris Froidentaleris, Daisy Syron, Karlas Frysonas.

Catrinah
Catrinah

Vakarą pradėjo Catrinah. Įspūdingą, panašų į gladiatoriaus, kostiumą vilkėjusi dainininkė atliko savo dainą „Be free“. Dainos metu dalimis kostiumą nusimetusi Jekaterina Pranevič liko su gražia balta suknele, o tai paliko didelį įspūdį komisijai. Nomeda Kazlaus matė akivaizdų patobulėjimą nuo pirmojo pasirodymo, tačiau pastabų turėjo Kazimieras Šaulys, kuriam pritrūko dainos kulminacijos.

Jaukią atmosferą studijoje sukūrė Erica Jennings. Didelių pasikeitimų scenoje neišvysime, tačiau buvo atlikti dainos aranžuotės pakeitimai – sutrumpinta įžanga, paryškinta kulminacija, buvo girdėti ne tik pianinas, bet ir kiti instrumentai. To pro akis nepraleido komisija. Darius Užkuraitis gyrė puikią dainą ir kartu su Ramūnu Zilniu svarstė, kaip ši daina atrodytų didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje.

Tretieji scenoje – „Behind the Moon“. Juodai baltą įvaizdį pasirinkusi grupė parodė panašų pasirodymą kaip ir pirmoje laidoje. Ramūnas Zilnys gyrė grupę ir puikiai įsivaizdavo pasirodymą Stokholme. Kazimieras Šiaulys teigė, kad tai kol kas geriausias pasirodymas, tačiau pasigedo išbaigtumo.

Didelių pokyčių scenoje neišvydome ir Alice Way pasirodyme. „Esi atrankos Lana Del Rey. Didelio pasikeitimo nepastebėjau, nebuvo nei didelio patobulėjimo, nei žingsnio atgal“, – teigė Ramūnas Zilnys. „Ėjo ir praėjo. Buvo nemažai vokalinių netikslumų“, – kritikos pažėrė Nomeda Kazlaus.

ruta
Rūta Ščiogolevaitė

Laidoje pasitaikė ir techninių nesklandumų. Iš antro karto pasirodymą nufilmuoti pavyko Rūtai Ščiogoliovaitei, mat pirmojo įrašo metu išsijungė scenos gale esantys LED ekranai. Gausių aplodismentų studijoje sulaukusią atlikėją Lietuvos komisija vertino palankiai, nors pastabų turėjo. „Reikia, kad būtų sprogimas, trūko kulminacijos. Pasigedau kūno kalbos“, – pastebėjo Kazimieras Šiaulys. Darius Užkuraitis gyrė dainą, tačiau abejojo jos originalumu ir sakė, jog jei Rūta važiuos į Stokholmą, Rusija turėtų šansą atsigriebti ir neskirti Lietuvai nė balo. Priminsime, kad pernai Lietuva rusų atstovei Polinai Gagarinai neskyrė taškų, o daugelis žmonių būtent Polinos dainą „A million voices“ lygina su Rūtos daina „United“.

Kiek kitaip savo dainą „Stay tonight“ atliko Valdas Lacko. Kūrinio pabaigą lietuviškai sudainavęs atlikėjas Ramūno Zilnio buvo pavadintas atrankos staigmena, o Kazimieras Šiaulys gyrė atlikėjo drąsą dainuoti lietuviškai. Abu komisijos nariai teigė, kad Valdas kažką priminė. Ramūnui – Gytį Paškevičių, o Kazimierui – Kastytį Kerbedį. Tiesa, „Į didžiąją sceną dar anksti“, – pabrėžė abu komisijos nariai.

Septintuoju numeriu pasirodė Petunija. Šokėjus į pagalbą pasikvietusi ir dainą „Tomorrow“ atlikusi dainininkė komisijos ypatingai nesužavėjo. Nomeda Kazlaus pasijautė lyg mokykloje, jai trūko vokalinio užtikrintumo. Darius Užkuraitis gyrė atlikėją, jam patiko šokėjai ir daina, bet siūlė padirbėti su prodiuseriais: „Trūko sprogimo“.

donny
Donny Montell

Visiškoje tamsoje pasirodymą pradėjęs Donny Montell pademonstravo puikų pasirodymą, nors jis per daug ir nepakito. „Neturiu prie ko prikibti, laukiu kitų tavo pasirodymų“, – sužavėtas buvo Ramūnas Zilnys. O Kazimieras Šiaulys pasigedo originalumo ir teigė, kad pasirodymas 2012 metais buvo geresnis: „Dar trūksta, trūksta nemažai“.

Anglišką dainos „Leisk dar būti“ versiją pristatė Eglė Jakštytė. Nors dainos pradžioje atlikėja sumaišė dainos tekstą, tačiau sulaukė palankių komisijos narių komentarų. Tiek Nomeda Kazlaus, tiek Darius Užkuraitis gyrė sprendimą dainuoti anglų kalba, o pastarasis siūlė į sceną pasikviesti šokėjus, nors šiai minčiai nepritarė Ramūnas Zilnys.

Paskutinysis pasirodymo numeris šį kartą teko Ištvanui ir Elladai su daina „Please don‘t cry“. Dūmus į pagalbą pasitelkęs duetas puikiai atliko savo dainą. Ramūnas Zilnys išskyrė kūrinio romantiškumą, linkėjo toliau repetuoti ir neabejojo, kad duetą išvysime kitame etape. Kazimierui Šiauliui pasirodė, kad pasirodymas buvo perkrautas: „Nebesuprantu, kas čia buvo pagrindiniai – ar jūs, ar oro akrobatai. Mano nuomone, čia labiau tiktų baleto šokėjai.“ Darius Užkuraitis pasirodymą lygino su 2004 metų Serbijos ir Juodkalnijos bei 2006 metų Bosnijos ir Hercegovinos pasirodymais.

Lietuvos komisijos balai:

ketvirtoslaidosivertinimai

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

12 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Smulkmena
Smulkmena
prieš 8 metus

Nepatiko Montvydo dainos pradzia nes primine preitu metu eurovizijos nugaletojo pasirodyma. Gal geriau vietoj kopijavimo jis tiesiog isnirtu is tamsos.

Vismantas
Vismantas
prieš 8 metus

Rūta, Donatas, Eglė, Catrina, Ištvanas/Elada, Erika.
Šie 6 atlikėjai, turėtų tęsti kovą dėl kelialapio į Švediją. Iš 10 dalyvių iškris 2, galėtų kristi 4, nes kai kurie pasirodymai, tikrai neturi nei šansų, nei gali konkuruoti su favouritais, kaip Aistė Pilvelytė ar Catrina. 🙂

P.S: Aš asmeniškai palaikau Catrina, labai gera daina, super įvaizdis, jokio plagiato įtarimo.
Rūta, Donatas – plagiatai. Erica – Jau dalyvavo, neapsimoka siųsti į euroviziją tų žmonių, kurie jau ten buvę, garantuota – nesekmė, tai galioja tiek Donatui, tiek Erikai.
Aistė, Catrina, blogiausiu atveju : Eglė. Ištvanas ir Elada : pilna eurovizija tokių pasirodymų, ir na ir kas, kad balsuos tie balkanai jo.. Kaip pastebėjau yra galvojama, kaip užimti geresnę vietą, bet reikia būti maksimalistais, reikia galvoti, kaip užimti 1 vietą.

Pagalvokit patys žmonės, nepasiduokite minios nuomonei, turėkite savo nuomonę. 🙂

Zeus
Zeus
prieš 8 metus

Vel siemet pataikaujama ‘grandamns’ ir ‘patyrusiems’ Donatui, Rutai, Aistei, is dalies Erikai. Taip, jie patyre, geri atlikejai, bet ju dainos ne tokios idomios kaip Petunijos, Cathrina ar Behind the moon. Noretusi drasesnio sprendimo. Gaila, kad ne vienas is labiau patyrusiu atlikeju neturi gero, kabinancio, kurinio. Viskas jau labai girdeta, matyta ir ivertinta. Donatas labai stengiasi pateikti kazka siuolaikisko, uzvedancio, bet taiko kazkur salia. Rutos daina nebloga, bet ji lyg pervirskinta Polinos Gagarinos dainos versija. Aistes balade su ambicija buti geriausia, bet kartu per daug nukrypstama i balkaniska, ispaniska skambesi, kas patinka ne daugeliui. O Ericos daina kazkuo idomi, aktulios tematikos, tik vel kazko truksta, dainos aranzuote banguojanti, bet per daug saugiai.

Hugo
Hugo
prieš 8 metus

O as mielai stebeciau Bihind the moon pasirodyma, jei buciau kitos salies ziurovas, nes tokiu jaunatvisku grupiu lyg is festivalio katik butu issiverze eurovizijoj niekad nebuvo,.Stebiu i juos ir toks jaunatviskumo pliupsnis,ta pana isvis tokia nusispjovusi i visokius standartiskus scenos etiketus , lengvai nevalyva tokia,paprasta,kitaip sakant buna savim ir tai labai zavi,. Kur kas labiau nei surepetuotos kvailos sypsenos i kamera ar skausmo be priezasties perkreipti veidai jei jau tai balade,.Sitai jau taip atsibode eurovizijoje,kad net vemt vercia,..As uz naujoves ir originaluma, .Pripazinkime,net jei toks pasirodymas kaip svedo pernai butu Lietuvos,vargu ar mes butume laimeje,,.juk tiesa,.Tai jau geriau parodykim europai ka turim gero ir savotisko,negu bandykime prilygti ir temptis uz virves galo,kad prisivyti ir pritapti ju standartams,ar neissiskirti is banalios ,stereotipines euroviziniu melodiju minios,..Mano galva geriau likti devynioliktiems, bet su tokiu kuriniu apie kuri dar ilgai sneketu,.ir bent jau patiems zinoti,kad tai buvo gerai,uzuot pasirodyti su sau jau senai nebemielu popso meslu,tik,tam,kad isimaisyti i kazkoki konteksta..Dauguma labai bijo apsigedinti,o as manau jau geriau surizikuoti su kazkokia visiskai crazy ideja,negu ir vel santuriai meiles daineles linguojant niuniuoti, nedrasiai koki sukinuka ar bucini beiterpiant, galvojant jog tai bus grandioziskas kozeris,..

Skaistusia
Skaistusia
prieš 8 metus

Behind the moon ir Ištvanas nejuokinkite. Behind the moon gal būtų ir nieko jeigu ne Ugnės vokalas, man jis skamba baisiai nesuprantu nė žodžio ką ji dainuoja. Ištvano daina yra neįdomi, aš jos net nepamenu, ką tik atsimenu, tai akrobatai kurie ant virvių ten vartėsi kol jie dainavo.

Deividas
Deividas
prieš 8 metus

Man labai patinka behind the moon jie kažko turi kad prikaustyt žiūrovą prie ekrano. Aš manau būtų vienas geriausnių sprendimų siūsti juos.

agne
agne
prieš 8 metus

Istvanas- tai tipine eurovizine daina, kuria reikejo siusti 2000-2010 metais. Dabar tokios jau neidomios

EEEH
EEEH
prieš 8 metus

Man asmeniskai labai patiko tas duetas Istvanas ir Elada Istvanas tikrai gali pritraukti demesio kaip dainavimu taip ir balsavimu eurovizijus metu vien tik Balkanai ir visokios rumunijos ir Bulgarijus balsuos garantuotai

pelikanas
pelikanas
prieš 8 metus

ketvirtadienio vakarą- pabuskite ir KELKITĖS Tai vyko ne ketvirtadienį

hugo
hugo
prieš 8 metus

okey chebra .as nezinau kaip jum,bet man noretusi siusti kazka naujo,sviezio jaunatvisko,ir pagaliau ne popsisko, pvz grupe Behind the moon,.Guldau galva,kad siais metais nieko panasau nebus,issiskirtu jie ir tikrai isimintu:)

Stebetojas
Stebetojas
prieš 8 metus

as kaip klausytojas ir muzikos myletojas negaliu pakesti tokiu tusciu pasirodymu kaip Jakstytes, nei minties,nei idejos,tekstas lyg ir kazka kalba,o pati ji ir jos kunas kalba tik apie tai,kokia ji pati sau faina,..Arba tas neaiskus duetas Istvan ir Elada,lyg is 2005 metu islinde,Ir dar kas man visiskai yra nesuprantama,kam kopijuoti praeitu metu pasirodymus ir idejas,kada tai pasiteisino pogalais??Ruta jokio originalumo, Montvydas jokio originalumo, man i tokius neidomu ziureti,nezinau kaip jums mielieji,.

fillip
fillip
prieš 8 metus

tipo 12 ir sciogai ir monteliui ? jasna.