Eurovizija 2016 (dalyviai)

Rusų maldos išgirstos – šalies garbę „Eurovizijoje 2016“ gins Sergey Lazarev

Atlikėjo asmeninio archyvo nuotr.
Atlikėjo asmeninio archyvo nuotr.

Šiandien Maskvoje vykusių muzikos apdovanojimų metu buvo paskelbta, jog Rusijos garbę 2016 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse gins vienas populiariausių šalies atlikėjų Sergey Lazarev. Kol kas nėra tikslios informacijos apie konkursinį kūrinį, tačiau tikėtina, jog jį ruošia „Eurovizijos“ gerbėjams gerai žinomi Filipas Kirkorovas ir Dimitris Kontopoulos. Žiniasklaidoje jau metai iš metų sklido gandai, jog Sergey pasirodys „Eurovizijos“ scenoje. Tiesa, anksčiau kalbos taip ir likdavo kalbomis. Vis dėlto šį kartą išsipildė atlikėjo gerbėjų ir daugelio rusų svajonė, o Kirkorovo kiek anksčiau išsakytos užuominos pasitvirtino.

Apie šį sprendimą Sergey pranešė ir savo sekėjams socialiniame tinkle „Instagram“:

„Draugai! Džiaugsmingai pranešu, jog atstovausiu Rusijai tarptautiniame dainų konkurse „Eurovizija 2016“, kuris vyks gegužę Švedijoje. Man yra didelė garbė pasirodyti mūsų šalies vardu! Tai bus nepakartojama patirtis, aš tuo įsitikinęs! Tikiuosi, jog jūs, kaip ir aš, įsimylėsite mano dainą, kurią atliksiu Stokholme! Palinkėkite sėkmės ir palaikykite mane. Ačiū!“

Savo karjerą Sergey Lazarev pradėjo dainuodamas duete „Smash!!“ kartu su dainininku Vladu Topalovu, tačiau 2004 metais vaikinų keliai išsiskyrė. Netrukus Sergey sėkmingai pradėjo solinę karjerą, taip pat vedė įvairius televizijos projektus („Maidans“, „Operos fantomas“, „Šok!“), mielai sėdo į komisijos nario kėdę („Ukrainos balsas“, „Noriu pas Meladzę“, „Nustebink mane“), vaidino kine ir įgarsino įvairių animacinių filmų veikėjus. 2008 metais Sergey dalyvavo atrankoje į „Euroviziją“, tačiau jo kūrinys „Flyer“ užėmė tik ketvirtąją vietą. Šįmet savo muzikinės veiklos dešimtmetį švenčiantis atlikėjas išleido specialų albumą „The best of“, kuriame puikuojasi jo geriausi tiek rusiški, tiek angliški kūriniai.

2015 metų „Eurovizijoje“ Rusijai atstovavo ne ką mažiau populiari atlikėja Polina Gagarina, kuri, tarp kitko, balandžio 9 dieną surengs savo koncertą Vilniuje. Tarptautiniame konkurse dainininkė užėmė antrąja vietą, nusileisdama tik nugalėtojui iš Švedijos.

Oficialus atlikėjo pareiškimas:

Populiariausi Sergey Lazarev kūriniai:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
JESC
JESC
prieš 8 metus

Bus WOW

Vee
Vee
prieš 8 metus

Pagaliau 🙂