Eurodiena.lt nuotr.
Eurovizija 2015 (atrankos)

Paaiškėjo 2015 metų Lietuvos atrankos į „Euroviziją“ dalyviai

Eurodiena.lt nuotr.
Eurodiena.lt nuotr.

Gruodžio 15 dieną pasibaigė autorių ir atlikėjų paraiškų priėmimas. Komisija privalo atrinkti dainas iki gruodžio 22 dienos. O vakar  LRT studijoje jau įvyko dviejų pirmųjų atrankos į 2015 metų „Euroviziją“ laidų filmavimai. Jų metu komisijai prisistatė visi 12 atrankos dalyvių:

  1. Monika Linkytė
  2. Reda Striškaitė
  3. Milita Daikerytė
  4. Liepa Mondeikaitė
  5. Jurgis Brūzga
  6. Wilma La
  7. Vilija Pilibaitytė-Mia
  8. Grupė „Rollikai“
  9. Vaidas Baumila
  10. Tadas Juodsnukis
  11. Neringa Šiaudikytė
  12. Edgaras Lubys
Eurodiena.lt nuotr.
Eurodiena.lt nuotr.

Sąraše galime išvysti tiek jau žinomus vardus, tiek atrankos naujokus. Šeštą kartą į „Euroviziją“ veržiasi Monika Linkytė. Energingoji atlikėja turės ne tik ruošti naujas dainas, tačiau tuo pat metu suktis ant „Šok su manimi“ projekto parketo. Savo sugrįžimu gerbėjus nustebino ir praėjusios atrankos trečios vietos laimėtojas Vaidas Baumila. 2014 metų atrankos vidury atlikėjas turėjo problemų, kadangi nuolat kursavo tarp Vilniaus ir Londono, kur vaidino miuzikle. Taip pat Vaidas tvirtino, jog nesiruošia važiuoti į Kopenhagą, nes konkurso laikotarpis jam nėra tinkamas. Atrodė, jog po tokių problemų ir sumišimo, kurį buvo sukėlęs, jau nenorės dalyvauti ilgai trunkančioje Lietuvos atrankoje. Tačiau kaip matome, dauguma klydo.  Nuomonę pakeitė ir praėjusios atrankos antros vietos laimėtoja Vilija Pilibaitytė-Mia, kuri žadėjo jokiu būdu negrįžti į „Euroviziją“. Su savo kūrybos daina į atranką sugrįžo ir grupės „Amberlife“ lyderis Edgaras Lubys. Muzikantas įgijo dar daugiau patirties „Auksiniame balse“, tad šį kartą rimtai ruošiasi užkariauti „Eurovizijos“ olimpą. Milita Daikerytė, kelis kartus likusi per plauką nuo pergalės atrankose į „Vaikų Euroviziją“, tiki savo galimybėmis iškovoti bilietą į didįjį konkursą Vienoje. 2008 metais su grupe „Face time“ jėgas bandęs Jurgis Brūzga šį kartą atrankoje pasirodys vienas, o „Pop ladies“ ir „Naujosios pupytės“ grupes užnugary palikusios Liepa Mondeikaitė ir Neringa Šiaudikytė papuoš atranką ne tik skambiais balsais, bet ir moterišku žavesiu. Apie šlovę svajojanti vaikinų grupė „Rollikai“ savo jaunatviškumu žada užkariauti merginų širdis, o roko operoje „Meilė ir mirtis Veronoje“ pagrindinį vaidmenį atlikęs Tadas Juodsnukis bandys pagauti laimės paukštį savo charizma ir galingu balsu. Džiazo vokalistė Reda Striškaitė, dalyvavusi atrankoje 2005 metais, nusprendė prisiminti senus gerus „eurovizijos“ laikus ir sudaryti konkurenciją daug pasaulio šalių su savo muzika apkeliavusiai atlikėjai Wilma La, kuri atvyko į atranką tiesiai iš Australijos ir viliasi sulaukti lietuvių palaikymo.


Pirmoji nacionalinės atrankos į 2015 metų „Euroviziją“ laida LRT eteryje pasirodys sausio 3 dieną. Jos metu dainininkai atliks kūrinius lietuvių kalba. Lietuvos komisiją sudarys: Ramūnas Zilnys, Edmundas Seilius, Juozas Liesis ir Linas Adomaitis.

 Pirmos laidos Lietuvos komisijos balai: 

Eurodiena.lt nuotr.
Eurodiena.lt nuotr.
  • 12 balų – Edgaras Lubys „Širdis ant balto sniego“
  • 10 balų – Tadas Juodsnukis „Nakty“
  • 8 balai – Monika Linkytė „Besieliai“
  • 7 balai – Vaidas Baumila „Aš tik žmogus“
  • 6 balai – Liepa Mondeikaitė „Aš mylėjau tave tau nežinant“
  • 5 balai – Jurgis Brūzga „1000 dienų“
  • 4 balai – Milita Daikerytė „Tarp tavęs ir manęs“
  • 3 balai – Vilija Pilibaitytė-Mia „Man patinka taip gyventi“
  • 2 balai – Neringa Šiaudikytė „Meilę skolingas tau“
  • 1 balas – Reda Striškaitė „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“

Pirmoje laidoje Lietuvos komisijos balų nepelnys Wilma La su daina „Laužo šviesa“ ir grupė „Rollikai“ su daina „Violeta“.


Antroje laidoje, kuri LRT eteryje pasirodys sausio 10 dieną, dalyviai atliks pasaulio hitus. Komisiją sudarys: Ramūnas Zilnys, Edmundas Seilius, Audrius Giržadas ir Linas Adomaitis. Šios laidos komisijos ir žiūrovų balsavimo rezultatai bus sumuojami su pirmos laidos rezultatais ir vienas dalyvis paliks atranką.

Antros laidos Lietuvos komisijos balai:

Eurodiena.lt nuotr.
Eurodiena.lt nuotr.
  • 12 balų – Monika Linkytė „Queen of the Night“
  • 10 balų – Vaidas Baumila „Hallelujah“
  • 8 balai – Tadas Juodsnukis „Here I Go Again“
  • 7 balai – Edgaras Lubys „Get Lucky“
  • 6 balai – Milita Daikerytė „Only Love can Hurt Like This“
  • 5 balai – Vilija Pilibaitytė-Mia „Chandelier“
  • 4 balai – Neringa Šiaudikytė „Euphoria“
  • 3 balai – Jurgis Brūzga „Locked Out of Heaven“
  • 2 balai – Liepa Mondeikaitė „What a Wonderful World“
  • 1 balas – „Rollikai“ „Let‘s get loud“

Šioje laidoje be Lietuvos komisijos balų liks Wilma La, atlikusi „Set Fire to the Rain“ ir Reda Striškaitė su daina „If I Were a Boy“. Tačiau dainininkėms kol kas neverta liūdėti, nes savo balus joms gali skirti trys užsienio komisijos nariai iš Gruzijos, Nyderlandų ir Didžiosios Britanijos.

Dainą nugalėtoją sužinosime vasario 14 dieną, o atlikėją, ginsiantį Lietuvos garbę Vienoje – lygiai po savaitės, vasario 21 dieną. Sekite mūsų „Facebook“ paskyrą ir sužinosite visas įdomiausias filmavimų detales.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

8 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Elvyra
Elvyra
prieš 9 metus

Norėtųsi, kad šiais metais komisija nepadarytų tokios klaidos, kaip pereitais metais, išsiųsdami į euroviziją Matačiūnaitę, o ne MIA. Mia vien savo išvaizda ir panašumu į Merlin Monro būtų gavusi nemažai balų. gal būt techniškai Matačiūnaitė ir ir gerai dainuoja, bet ji neturi tos sceninės elegancijos ir kultūros, kurią turi Mia. Šia prasme Matačiūnaitės su Mia net lyginti negalima, o lemia ne tik dainavimas, bet visa visuma.

tiesa
tiesa
prieš 9 metus

Aš nesuprantu kam reik tų lietuviškų dainų ir pasaulio hitų vakaro… Galėtų kiekvienas savo kūrinį sudainuot ir viskas. . .

nu kaip tai
nu kaip tai
prieš 9 metus

Kazkas sake,jei nelaimes,daugiau niekada nedalyvaus,kazkas apsimelavo:p

Valdas
Valdas
prieš 9 metus

Pirma Gera daina,antra atlikejas,trečia gera komanda eurovizijoje.Sekmes visiems

Vesta
Vesta
prieš 9 metus

Kaip galima is anksto nuspresti uz ka balsuoti, jei dar nemateme pasirodymu? Siaip nieko ypatingo nesitikiu, visu galimybes jau zinomos, nes puse dalyviu tie patys. Beje, Vaidas nera idomus, kaip tik jis toks be cinkelio tik ispiarintas ir tapes madingu. O balsuoti reikia ne uz atlikeja, bet uz daina ir jos ispildyma, itaiguma. Siaip man idomu ka Tadas Juodsnukis parodys.

tadas
tadas
prieš 9 metus

Ziurint kokia daina Amberlife gaus, nes balsas geras, bet dainos labai jau geros reik, MIA – silpnas balsas, irgi spec dainos jai reik, Baumila – stipriausias, turi patirties, balsa, idomus pats.. Kiti siaip sau..

Skaistusia
Skaistusia
prieš 9 metus

Puse nežinomu, bet palaikau Mia,Vaida ir Amerlife

Girlscancry
Girlscancry
prieš 9 metus

Kol nemačiau atrankų, tai palaikau Vaidą Baumilą. Gal pasižiūrėjus atrankas kas nors geriau pasirodys. Bet greičiausi visą laiką už Vaidą balsuosiu.