Andres Putting (EBU) nuotr.
Eurovizija 2014 (renginys)

Šiandien – antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis su Vilija Matačiūnaite

Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.

Kol dešimt antradienį į finalą patekusių šalių šiandien jau gali jaustis ramiai, dar penkiolika valstybių šį vakarą susigrums dėl paskutinių dešimties vietų šeštadienio renginyje. Nuo 22.00 val. vyksiančiame antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje septintu numeriu pasirodys ir Lietuvos atstovė Vilija Matačiūnaitė.

Kaip ir antradienį, pusfinalio nugalėtojus rinks žiūrovai ir komisija, kurią kiekvienoje šalyje sudaro 5 muzikos industrijos profesionalai. Tiesa, žiuri nariai savo žodį jau tarė, stebėdami trečiadienio vakarą vykusios antros generalinės repeticijos įrašą. Kiekvienoje šalyje komisija surikiuos šio vakaro pasirodymus nuo geriausio iki prasčiausio, tą patį balsuodami padarys žiūrovai, o, susumavus rezultatus, kiekviena šalis dešimčiai dalyvių skirs bendrus taškus nuo 1 iki 12.

Šiandien balsavimo teisę turės visos pusfinalyje dalyvaujančios šalys; taip pat Jungtinė Karalystė, Ispanija ir Vokietija. Kviečiame ir Jus aktyviai palaikyti savo favoritus ir už juos balsuoti. Balsavimo numeriai bus matomi, stebint konkursą per LRT kanalą, juos paskelbsime ir „Eurodienos“ „Facebook“ puslapyje. Primename, jog balsavimas prasidės tik po visų pasirodymų.

Renginį stebėti galite ne tik per televizorių, tačiau ir internetu – oficialioje „Eurovizijos“ svetainėje, paspaudę čia (būtina turėti specialų transliacijos įskiepį) arba LRT interneto puslapyje. Renginio metu taip pat laukiame skaitytojų mūsų „Eurovizijos“ pokalbių „Skype“ kambaryje, kuriame galėsite diskutuoti kartu su kitais konkurso žiūrovais.

Visus skaitytojus vėl kviečiame pabandyti laimėti puikų prizą – kiekvienas, kuris prieš renginį arba renginio metu (iki pat balsavimo sustabdymo) mūsų „Facebook“ puslapyje atspės visus dešimt finalistų, laimės „Eurovizijos“ ženkliuką.

Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.

Daugumai jau pažįstamas „Eurovizijos“ himnas paskelbs apie renginio pradžią. Trumpai priminus tai, kas vyko antradienį, scenoje išvysime trumpą choreografinį pasirodymą. Tuomet scenoje pamatysime jau prieš porą dienų matytus renginio vedėjus Nikolaj Koppel, Lise Rønne ir Pilou Asbæk. Trumpai supažindinus su konkurso taisyklėmis, prasidės 15-os šalių, tarp jų ir Lietuvos, pasirodymai.

Šalis Atlikėjas Daina
01. Malta Firelight Coming Home
02. Izraelis Mei Finegold Same Heart
03. Norvegija Carl Espen Silent Storm
04. Gruzija „The Shin“ & Mariko Three Minutes to Earth
05. Lenkija Donatan & Cleo My Słowianie – We Are Slavic
06. Austrija Conchita Wurst Rise Like a Phoenix
07. Lietuva Vilija Matačiūnaitė Attention
08. Suomija „Softengine“ Something Better
09. Airija „Can-Linn“ feat. Kasey Smith Heartbeat
10. Baltarusija TEO Cheesecake
11. Makedonija Tijana To The Sky
12. Šveicarija Sebalter Hunter of Stars
13. Graikija „Freaky Fortune“ feat. RiskyKidd Rise Up
14. Slovėnija Tinkara Kovač Round and Round
15. Rumunija Paula Seling & OVI Miracle

Pertraukos:

1. Tarp Lenkijos ir Austrijos;
2. Tarp Šveicarijos ir Graikijos.

Kad „Euroviziją“ stebėti būti smagiau, vėl paruošėme lenteles, kurias atsispausdinę, prieš televizijos ekranus turėsite visų dalyvių sąrašą bei galėsite vertinti pasirodymus. Paprasta lentelės versija skirta vienam žmogui, o horizontali, su didesniu laukeliu įvertinimams – keliems asmenims.

Atsisiųsti:

Antras pusfinalis (vertikali)
Antras pusfinalis (horizontali)

Po visų pasirodymų vedėjai paskelbs apie balsavimo pradžią, ir tuomet dar kartą trumpai galėsime prisiminti visus vakaro pasirodymus. Per penkiolika balsavimui skirtų minučių savo pasirodymą atliks Australijos atlikėja Jessica Mauboy. Tuomet išvysime dar vieną choreografinį pasirodymą – „Eurovizijos“ rekordų reportažą. Galiausiai bus primintos „didžiojo penketo“ ir Danijos dainos, o tuomet visa Europa, sulaikiusi kvapą, lauks dešimties finalistų paskelbimo. Tikėkimės, kad tarp jų bus paminėtas Lietuvos vardas ir galėsime jau ketvirtus metus iš eilės džiaugtis savo šalies pasirodymu finale.

Linkime gražaus vakaro su „Eurovizijos“ konkursu!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

8 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vee
Vee
prieš 9 metus

Italija ir balsuos, jei į finalą pateks. :DD Bent pasistengsim.

To Michael
To Michael
prieš 9 metus

Thank you, Michael. We are happy that you’ll vote for our song! Hey, where are you from???

ejjj
ejjj
prieš 9 metus

Gal jis gyvena užsienį 😀 Negasdink poto nebalsuos :DD

Evaldas
Evaldas
prieš 9 metus

Už savus negalima balsuot gi 😀

Skaistusia
Skaistusia
prieš 9 metus

Go Vilija, go Vilija 🙂

Michael
Michael
prieš 9 metus

Tikiuosi, vilija gali pasiekti į finalą! Aš balsuoti už ją šį vakarą!

da
da
prieš 9 metus

NEPATEKS ta Vilija,yra daug vertesnių dainų,jei ji būtų pimame pusf. tada gal,o dabar tai tikrai nepateks,nes visos dainos stiprios

Jobas
Jobas
prieš 9 metus

Pavaryk vilija!!!!!