Deivaro Kaleininko (LRT.lt) nuotr.
Eurovizija 2014 (atrankos)

Justinas Lapatinskas: į „Euroviziją“ atėjau išbandyti savo jėgų

Deivaro Kaleininko (LRT.lt) nuotr.
Deivaro Kaleininko (LRT.lt) nuotr.

Dainininkas, buvęs „Dangaus“, „Žvaigždžių duetų“, „Triumfo arkos“ ir kitų muzikinių projektų dalyvis Justinas Lapatinskas į „Euroviziją“ atėjo išbandyti savo jėgų, vedamas azarto. Vaikinas sutiko skirti laiko trumpam pokalbiui bei atskleidė, kurie atlikėjai, anot jo, gali atstovauti Lietuvai.

Kada tavo gyvenime atsirado muzika?

Net nežinau, kada tiksliai… Galima skaityti, jog muziką pradėjau jaukintis nuo 6-erių metų, kuomet pradėjau groti akordeonu M. K. Čiurlionio muzikos mokykloje. Ten gal ir supratau, kiek subtilumų slypi muzikoje. O dainuoti prasidėjay, berods, 15 metų „Dainų dainelįs“ konkurse. Visa kita — jau istorija.

Kaip kilo mintis dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje?

Noras kilo ankstyvą rudenį. Norėjau išbandyti savo jėgas tarp kitų atlikėjų, nes jau tada buvo aišku, kad konkurencija bus stipri. Tikriausiai labiau vedė azartas .

Ką laikai stipriausiu konkurentu?

Nemanau, kad tai galima pavadinti konkurencija. Jei klausi, kas, mano manymu, atstovaus Lietuvai, tai mano trejetuke, atitinkamai, būtų — Ieva Zazimauskaitė, Vaidas Baumila bei Mia arba Monika Linkytė. Vienas iš šių atlikėjų, manau, tikrai gali atstovauti Lietuvai.

Tikriausiai jau teko girdėti, jog kai kurios iš 16 dainų įvardijamos kaip plagiatai. Ką apie tai manai?

„Eurovizija“ ir plagiatai — tai neatskiriama. Nemanau, kad reikia galvoti kažką blogai ar gerai. Tiesiog reikia viltis, kad plagiatus atpažinsime anksčiau nei jie pateks į eterį.

Ar nemanai, kad šiais laikais dainavimas — mados siekimas?

Žiūrint apie kokį dainavimo žanrą mes šnekame. Man dainavimas — tai  sunkus darbas, reikalaujantis susikaupimo ir darbštumo, teisingo intonavimo. Tai nėra judėjimas pagal muziką ar šypsojimasis. Todėl į klausimą, ar dainavimas yra mada, galiu atsakyti tvirtai — man ne.

Savo atliekamas dainas kuri pats?

Įvairiai. Turiu ir savų, ir svetimų dainų.

O kokia kūryba labiau žavi?

Kai kuriama komandoje, dviese ar trise. Esu įsitikinęs, kad komandinis darbas padeda sukurti įvairiapusišką muziką, kurioje tokią pat svarbią vietą užima aranžuotė ir vokalas.

Kaip žmonės vertina ir priima tavo dainas?

Kiekvienam vakarui renkiesi kitokią muziką. Kiekviena auditorija reikalauja skirtingos programos. Tad esu pakankamai lankstus. Priima gerai.

Koks tu būni po koncertų: ar pavargsti ir nori ramybės, ar atvirkščiai — publika „pakrauna“ gera energija?

Priklauso nuo koncerto, vietos ir laiko. Kaip ir visi gyvi žmonės, kartais būnu pavargęs, kartais turiu daugiau jėgų, negu reikia .

O ką tau patinka veikti laisvalaikiu be kūrybos?

Laisvalaikiu… Labai mėgstu skaityti knygą ar tiesiog pasimokyti groti kokį nors lengvą kūrinį fortepijonu. Nereikia pamiršti filmų bei kompiuterinių žaidimų. Vasaromis dievinu aktyvų poilsį — motociklu nuvykti prie ežero maudynių tikslais ar tiesiog pabėgioti po pušyną, važiuoti dviračiu, kur akys mato… Trumpai tariant, tikrai stengiuosi neleisti laiko veltui.

Kada dienos šviesą išvys tavo naujas albumas?

Manau, kad reikia dar labiau subręst ir tuo pačiu pagalvoti, kokiu kūrybos keliu eiti. Nenoriu leisti bereikšmio ir nereikalingo kompakto. Yra dar daugybė kitų aspektų, kurie verčia pagalvoti apie kompakto reikalingumą .

Justino Lapatinsko pasirodymas praėjusio šeštadienio „Eurovizijos“ laidoje:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus