Eurovizija 2013 (dalyviai)

Kroatija „Eurovizijoje“ pasirodys su klapa stiliaus daina

Nacionalinis Kroatijos transliuotojas šiandien pristatė atlikėjus, kurie gins šalies garbę 2013 metų „Eurovizijoje“. Pirmajame dainų konkurso pusfinalyje su kūriniu „Mižerja“ pasirodys šeši atlikėjai, sudarysiantis klapa ansamblį: Marko Škugor (pirmasis tenoras), Ante Galič (antrasis tenoras), Nikša Antica (pirmasis baritonas), Leon Bataljaku (antrasis baritonas), Ivica Vlaič (bosas) ir Bojan Kavedžija (bosas).

Jau prieš kelis mėnesius HRT paskelbė, jog kūrinys, atstovausiantis šaliai, bus klapa stiliaus. Klapa – tai tradicinis dainavimo stilius, kilęs Dalmatijos regione. Šis dainavimo stilius pasižymi balsų laisve. Dažniausiai dainuoja vyrų chorai. Dainavimui būdingas eiliškumas – iš pradžių dainuoja vienas žmogus, paskui prisijungia antras, trečias ir t. t. Klapa taip pat yra „UNESCO“ žmonijos žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo sąraše.

Kroatų kalba skambėsiantį kūrinį „Mižerja“ parašė Goran Topolovač. Šią savaitę kolektyvas įrašys dainą ir ji turėtų būti pristatyta jau kitą savaitę.

Primename, kad pernai Kroatijai atstovavo viena garsiausių šalies atlikėjų Nina Badrič, tačiau jos atliktas kūrinys „Nebo“ į finalą nepateko.

Kviečiame pamatyti Kroatijos televizijos žinių laidos reportažo ištrauką, kuriame galėsite išgirsti ir keliolika sekundžių „Eurovizinio“ kūrinio:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus