Eurovizija 2013 (dalyviai)

Gruzija pasirinko: į Švediją keliauja Nodi Tatishvili ir Sophie Gelovani

Paskutinę 2012 m. dieną oficialus Gruzijos transliuotojas GBP pranešė, kad į Malmės miestą (Švedija), atstovauti šaliai „Eurovizijos“ dainų konkurse, vyks uždaru būdu išrinktas duetas Nodi Tatishvili ir Sophie Gelovani. Informacijos apie dainą kol kas nepateikiama.

Nodi Tatishvili gimė 1986 m. Baigė Tbilisio muzikos mokyklą ir Gruzijos technikos universitetą, vėliau studijavo Londone. Atlikėjas dalyvavo daugybėje tarptautinių muzikos konkursų, daugelyje iš jų pasirodė išties neblogai. Be muzikinių pergalių Nodi gali pasigirti nugalėtojo titulu Gruzijos televizijos muzikiniame projekte Geostar 2009 m. Debiutinį albumą „Aš esu gruzinas“ išleido 2011 metais. Tais pačiais metais debiutavo Tbilisio filharmonijoje, kurioje surengė savo pirmą solinį koncertą. 2008–2009 m. atlikėjas buvo Samebos (Švenčiausiosios Trejybės) katedros choro narys.

Sophie Gelovani gimė 1984 kovo 21 d. 1990–1997 m. mokėsi muzikos mokykloje fortepijono klasėje. 2001–2005 m. studijavo Ilia Chavchavadze valstybiniame universitete. 2003–2007 m. mokėsi Zakaria Paliashvili muzikos mokykloje. 1999 m. Sophie nugalėjo TV muzikiniame projekte Morning Star. 2000 m. Jerevane (Armėnija) dar viena pergalė buvo pasiekta muzikos konkurse Do–Re–Mi. Šiuo metu Sophie yra viena iš populiariausių regiono atlikėjų.

Kviečiame pasiklausyti keletos Gruzijos atstovų dainų.

Nodi Tatishvili:

Sophie Gelovani:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
trackback
Pristatyta Gruzijos daina | Eurodiena.lt — Eurovizija. Konkurso dienoraštis
prieš 11 metus

[…] Daugiau apie šalies atstovus galite paskaityti anksteniame „Eurodienos“ straipsnyje. […]

Deividas
Deividas
prieš 11 metus

Visiškai nesvarbu kokia daina, vis tiek Lietuva duos dvylika balų… Pernai Gruzijos daina buvo tragiška (net į finalą nepateko), bet Lietuva kažkaip sugebėjo 2-am pusfinalį jiems duot 12 balų, jei būtų į finalą pakliuvę, tai gal ir finale būtų nemažai pakloję… Gerai nors tiek, kad gruzinai ir mus labai myli (padėka Adamkui), tik įdomu kiek ilgai ši draugystė dar tęsis 🙂