Eurovizija 2012 (dalyviai)

Į „Eurodienos“ klausimus atsako Šveicarijos atstovai – grupė „Sinplus“

Pastaraisiais metais „Eurovizijoje“ sėkmės nesulaukiančiai Šveicarijai pernai galų gale pavyko iškovoti vietą finale, tačiau ten laukė paskutinė, 25-a vieta. Šiemet šios šalies garbę dainų konkurse gins brolių Ivan ir Gabriel suburta grupė „Sinplus“. Dar gruodžio mėnesį vykusiame finale atlikėjai nugalėjo kitus trylika dalyvių, tarp kurių buvo net ir pirmosios „Eurovizijos“ nugalėtoja Lys Assia. Grupė savo kūrinį „Unbreakable“ Europai pristatys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje. Vaikinai į sceną lips septinti.

„Eurodiena“ pakalbino kolektyvą apie jų muzikinę istoriją, pasiruošimą jau už poros savaičių vyksiančiam dainų konkursui ir kitus dalykus.


Sveiki vaikinai! Pirmiausia, nuoširdžiai sveikinu tapus Šveicarijos atstovais „Eurovizijoje“. Jei atvirai, ar tada, gruodžio mėnesį vykusiame nacionaliniame finale, tikėjotės laimėti?

Sveiki visi. Sveikinimai iš mažosios Šveicarijos! Mums garbė kalbėti su Jumis ir parodyti, kad Šveicarija nėra vien tik bankų ir šokolado šalis, tačiau čia taip pat turime daug puikios muzikos!

Be abejo, būti išrinktiems atstovauti Šveicarijai buvo didelė staigmena. Bet mes žinojome, jog „Unbreakable“ turi didelį potencialą. Jau pasibaigus pasirodymui (nacionaliniame finale – red. past.), viskas buvo puiku, kadangi atlikome puikų darbą. Tarp kitko, tinklaraštininkai ir kiti internautai taip pat palaikė mūsų kūrinį ir tai mums reiškė daug. Bet mes ėjome nugalėti ir mums pavyko! Tai yra puiku!

Papasakokite, kaip atsirado grupė „Sinplus“?

Muzikavome nuo pat jaunystės. Mūsų tėvai mėgo muziką, tėvas irgi grojo gitara ir to išmokė mus. Pirmąją savo grupę subūrėme būdami 15-os metų, tačiau kitu pavadinimu – „Inifinity“. Joje taip pat buvo du mūsų draugai. Tačiau jie, pradėję mokslus universitete, nebeturėjo laiko grupei, taigi dviese, su broliu, nusprendėme įkurti naują grupę. Tai įvyko prieš trejus metus.

Ar galėtumėte keliais sakiniais apibūdinti savo kūrinį „Unbreakable“? Apie ką jis?

„Unbreakable“, kaip ir visos mūsų dainos – tai mintis, kurią paverčiame muzika. Tai nėra klasikinė „Eurovizijos“ daina, tai šviežias rock-pop kūrinys su puikia balso ir gitaros melodija. Daina neša pozityvią ir universalią žinutę, jog „Tu tai gali“, tu gali siekti savo svajonių. Kitaip sakant, reikia bandyti įveikti blogus gyvenimo nuotykius ir tapti stipresniems.

Mums daina taip pat turi asmeninę reikšmę. Išgyvenę 10 metų muzikos industrijoje jaučiamės šiek tiek nenugalimi (šypsosi – red.  past.). Šiaip ar taip, matydami sunkų metą, kurį mes visi pereiname, norime nešti pozityvią žinutę.

Ar galėtumėte save pavadinti „Eurovizijos“ gerbėjais?

O kas gi nesidomi vienu didžiausiu muzikos šou Europoje? Nors jame dominuoja ne mėgstamiausias mūsų muzikos stilius, tačiau šou yra nuostabus! Muzika turi daug teigiamų savybių. Viena jų – galia suvienyti žmones. „Eurovizija“ yra puikus to pavyzdys.

Pasirodėte kelių šalių nacionaliniuose finaluose. Ar manote, kad tai gali turėti įtakos Jūsų rezultatui „Eurovizijoje“?

Siekiame, kad mūsų muzika taptų žinoma platesnei auditorijai, o pasirodyti įvairiose Europos vietose – puiki proga tai įgyvendinti. Iš kitos pusės, tie pasirodymai nacionaliniuose finaluose mums buvo kaip savotiška repeticija ir galbūt jie taip pat turės įtakos rezultatams.

Kokios muzikos žvaigždės Jums suteikia daugiausia įkvėpimo?

Mes mėgstame visokią muziką, tačiau labiausiai – rokenrolą. Muzika turi eiti iš širdies, kitaip sakant, klausytojui turi sukelti gerų virpuliukų… Keli iš mūsų mėgstamų muzikos atlikėjų bei grupių yra „U2“, „Queen“, Bob Marley, „Green day“, „Coldplay“, „Franz Ferdinad“, „Limp Bizkit“.

Kaip manote, kodėl pastaraisiais metais Šveicarijai nesiseka „Eurovizijoje“?

Nežinome… Galbūt yra taip, kaip su šveicarų futbolo komanda – jie netiki savo galimybėmis. Svarbiausias dalykas yra teigiamas mastymas (šypsosi – red. past.).

Keli žodžiai Jūsų gerbėjams Lietuvoje.

Sveiki bičiuliai, ačiū už Jūsų palaikymą. Tikimės, kad kada nors pasirodysime ir Jūsų šalyje. Prisiminkite, kad Jūs turite jėgą. Likite nenugalimi, nes mes visi tokie esame, tik kartais apie tai užmirštame. Jūs tai galite!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus