Eurovizija 2012 (atrankos)

Baltarusija grįžta prie „Eurofest“ formato

Du pastaruosius metus uždarą nacionalinę atranką vykdžiusi Baltarusijos televizija grįžta prie 2004—2009 metais naudoto atstovo paieškos formato — „Eurofest“ renginio. Nuo lapkričio 1 iki 25 dienos, ne jaunesni nei 18 metų, turintys Baltarusijos pilietybę arba nuolat gyvenantys šalyje atlikėjai kviečiami transliuotojui teikti savo kūrinius, su kuriais norėtų atstovauti Baltarusijai 2012 metų „Eurovizijos“ konkurse. Dainų autoriai gali būti ir užsienio šalių piliečiai.

Išklausiusi kūrinius speciali komisija pakvies 20—30 atlikėjų „gyvai“ perklausai, po kurios bus išrinkti 15 televiziniame atrankos pusfinalyje gruodžio mėnesį pasirodysiančių dalyvių, iš kurių tik 5 keliaus į po Naujųjų metų vyksiantį finalą. Abiejuose turuose balsuoti galės tiek komisija, tiek žiūrovai.

2010 ir 2011 metų uždarai vykdoma Baltarusijos nacionalinė atranka neapsiėjo be nesklandumų — išrinkti kūriniai, po viešo pristatymo visuomenei, buvo galiausiai pakeisti kitais, tačiau tarptautiniame konkurse ženklesnių pasiekimų taip ir neskynė. 2010 metais kolektyvas „3 + 2“ finale užėmė 24 vietą; o Anstasija Vinnikova su patriotiška daina „I Love Belarus“ šiemet į finalą neiškopė.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.