Gyvenimas po Eurovizijos

Svante Stockselius pasitraukia iš „Eurovizijos“ vykdomojo prodiuserio pareigų

svante54-erių Svante Stockselius — vyriausiasis vaikų bei suagusiųjų „Eurovizijos“ vykdomasis prodiuseris — nusprendė pasitraukti iš užimamų pareigų. Lapkritį vyksianti 8-toji „Vaikų Eurovizija“ bus paskutinis konkursas, kuomet švedas užims svarbiausio asmens vietą.

Be šių svarbių pareigų Europos Transliuotojų Sajungoje, Stockselius buvo vykdomasis 2000 metų „Eurovizijos“ režiserius, o 2002 m. — vienas iš žmonių, sukurusių naują „Melodifestivalen“ (Švedijos nacionalinė atranka) formatą, po kurio renginys tapo pačia populiariausia nacionaline atranka, kasmet sulaukiančia daugybės paraiškų, įžymių dalyvių bei gausybės fanų.

Oficialiam „Eurovizijos“ puslapiui, Eurovision tv., Svantė sakė, kad po labai sėkmingų renginių Maskvoje (2009 m.) ir Osle (2010 m.) atėjo metas atsisveikinti ir leisti kitiems šį konkursą kelti į kitą lygį.

Per Svantės vadovavimą „Eurovizija“ įgavo nuolatinį logotipą, nemažai svarbių rėmėjų, buvo įvesta pusfinalių sistema ir galų gale į balsavimą įtraukta profesionali komisija.

Švedas vyriausiojo vykdomojo prodiuserio pareigas pradėjo eiti nuo 2003 metų — tuomet Latvijoje vyko 48-tasis „Eurovizijos“ dainų  konkursas.

Kas dabar užims šias pareigas turėtų paaiškėti iki šių metų galo.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ačiūūūūūūūlabai
Ačiūūūūūūūlabai
prieš 13 metus

Pritariu Hell. Ir man neįkyrėjo tie „Hi, thank you, this is wonderful show!” bei „And 12 points go tooooooooooooooooo”. Čia apskritai įdomu, kam kokia šalis duos 12 balų. (aišku kaimynai nubalsuoja už kaimynus 😀 )

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Tautvydai > Lygini ne tuos dalykus, pusfinaliuose būtent ir nėra rodomų „votinimų”, nors ištikro jie juk yra. Pusfinaliuose ir yra gerai, niekas niekam neskambina, nereikia visom iš eilės šalim dėkoti koks nuostabus vakaras ir nuostabus šou, kokio dar nesam matę… Tiesiog parodoma 10 šalių kurios patenka ir visiems gerai, o kiek ten taškų surenka… tik smulkmena. Finale tuo tarpu reikalingi taškai, tačiau ne tokiu būdu. Man tikrai nebūna juokinga ir linksma kai tiesioginio eterio metu arba tenka laukti, arba nebūna garso, arba suklysta ir šiaip nusišneka. Ir kokia ten dažniausiai intriga būna? Dauguma šalių pagr. balus atiduoda kasmet tiems patiems, o ir šiaip jau kai skelbia 12 taškų, tai 99% galima nuspėti, nes visada atitenka arba favoritams arba kaimynams… nebūna taip, kad lieka 12 taškų ir dar negavę nei kaimynai nei kokie 2 pagrindiniai konkurentai laimėti ir staiga pokšt nubalsuoja liaudis 12 balų „Indonezijai”, to nebūna… visad lieka 1 ir tas tempimas nekelia jokios įtampos…. Niekad nelaikiau įtampos kai Kipras delsia atiduoti 12 taškų(įdomu kaip tu jauti ten įtampa, gal tikiesi, kad LTU gaus iš kipro 12 balų)… ir t.t. Visgi finale būna 25~ dainos ir jos tikrai ilgai trunka, o poto dar tiekpat laukt žiūrėt balsavimą. Privaloma sutrumpint vakaro programą.
Kaip eksprontu šovusi mintis būtų : paimt visų šalių 10vt(1 balas), ir vienu metu šalims jas padalint… tada paimt 9vietas(2 balus) ir tada vėl parodyt kas daugiausiai gauna…Intriga išliktų iki pat galo, nes viską lemtų 12 balų dalinimas.

P.S. Su pusfinaliais viskas dabar OK, problema finale.

/Bevardis/

Ačiūūūūūūūlabai
Ačiūūūūūūūlabai
prieš 13 metus

Bijau, kad „naujasis” vykdomasis prodiuseris pakeis Eurovizijos nuolatini logotipa 😀 Ir dar balsavimo sistemą. Geriau padarytu tokią, kokia buvo pernai 😛

Hell
Hell
prieš 13 metus

Jeeeezau… juk cia linksmas konkursas. Man kol kas dar neikyrejo tie Hi, what a wonderful show tonight ir 12 points go toooooooooooooooo. Tame ir visas idomumas. Nervus padrasko kam gi tie 12 tasku nuleks 🙂

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Pačią sistemą jis patobulino labai labai teisingai. Pusfinaliai manau pasiteisino visu 100%. Taippat komisija labai teisingas sprendimas, kad visokie triusikai neimtų pirmų vietų. Tikiuosi žmogus kuris jį pakeis nepamirš, jog čia Eurovision SONG contest ir darys viską, kad konkursas toks ir liktų.

P.S. Tiesa vieno darbo jis nepadarė, tai balsų atidavimo metas… tie visi prisistatymai šalių, nuo jų jau n metų pykina. „Hi, what a wonderful show tonight, beautiful scene ir taip toliau blah blah blah….” lindimas į šikną ir kiekviena šalis tą patį mala, o poto staigiai parodo keliom sekundėm kas gauna 1-7tšk, o tada vėl mala „…and ten points goes tooooo…” mykia valandą, kam tai įdomu ? Padaryta išvis be jokių ten skambučių, kompiuteris ekrane lėtai išvardintų vietas ir vsio ir laiko sutaupytų dar…

/Bevardis/

Ra
Ra
prieš 13 metus

Maniau jis Suomis 😀