Eurovizija 2008 (atrankos)

Atlikėjų paieška: nuo Dublino iki Jeruzalės

Du metus iš eilės airių televizija „RTE” išrinkdavo vieną atlikėją ar grupę ir žiūrovai nuspręsdavo, su kurią iš siūlomų dainų atstovas turi vykti į „Euroviziją”. Šiemet Airijoje įvedami šiokie tokie pakeitimai.

Savo kandidatūrą iki sausio 21 dienos gali siūlyti ir dainų rašytojai ir atlikėjai. Vasario mėnesį pasirodys šeši geriausi atlikėjai su išrinktomis dainoms. Nugalėtoją išrinks žiūrovai.

Komisijoje, kuri išrinks nacionalinio finalo dalyvius, bus „Eurovizijos” nugalėtoja Linda Martin.

Šiemet Airija pirmą kartą Europos dainų konkurse užėmė paskutinę vietą.



Bosnijos ir Hercegovinos nacionalinis transliuotojas irgi paskelbė nacionalinės atrankos į „Euroviziją” taisyklės. Kaip ir 2004 metais „BHRT” iš pradžių išrinks atlikėją, o vėliau dainą. Abu atrankiniai etapai vyks uždaru būdu, o daina pirmą kartą bus pristatyta kovo 2 antrą dieną. Paraiškos Bosnijoje ir Hercegovinoje yra priimamos iki gruodžio 10 dienos.  Siūlomos dainos privalo būti parašytos vietine kalba, bet vėliau daina-nugalėtoja galės būti perrašyta bet kuria kita kalba.


Seniau pranešėme, kad Izraelio televizija „IBA” surengs nacionalinį finalą tik su muzikinio realybės šou „Kohav Nolad” buvusiais dalyviais, bet pasirodo, kad nedaug iš jų panoro kovoti, dėl bilieto į „Euroviziją”. Dėl šios priežasties „IBA” kviečia ir kitus atlikėjus pateikti paraiškas. Nacionalinis finalas yra perkeltas iš lapkričio į sausi mėnesį. Izraelio atstovas bus išrinktas sudėjus komisijos ir žiūrovų balsus.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.