DalyviaiNuomonės

Pirmojo pusfinalio pirmoje pusėje – Lietuvos ir kitų favoritų kova

Pradedame 2024-ųjų „Eurovizijos“ dalyvių vertinimus atsinaujinusiu formatu – šį kartą atskirai apžvelgsime, kas dedasi kiekvieno pusfinalio pirmoje ir antroje pusėse bei automatinių finalistų gretose. Šiandien pradedame nuo pirmojo pusfinalio pirmosios pusės, kurioje pasirodys ir Lietuvos atstovas Silvester Belt.

Kviečiame susipažinti su visomis dainomis, kurios skambės gegužės 7 dieną vyksiančio pirmojo pusfinalio pirmojoje pusėje, o straipsnio gale – su mūsų komandos nuomonėmis apie šias paraiškas bendrai.


Šalis: Kipras

Atlikėjai: Silia Kapsis

Daina: „Liar“

Kūrinio autoriai: Dimitris Kontopoulos, Elke Tiel.

Pasirodymo numeris: 1

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 5,22


 

Šalis: Serbija

Atlikėjai: Teya Dora

Daina: „Ramonda“

Kūrinio autoriai: Luka Jovanovic-Luxonee, Teya Dora, Andrijano Kadovic-Ajzi.

Pasirodymo numeris: 2

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 7,44


Šalis: Lietuva

Atlikėjai: Silvester Belt

Daina: „Luktelk“

Kūrinio autoriai: Džesika Šyvokaitė, Elena Jurgaitytė, Silvestras Beltė, Karolis Labanauskas, Linas Strockis.

Pasirodymo numeris: 3

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 9,78


 

Šalis: Airija

Atlikėjai: Bambie Thug

Daina: „Doomsday Blue“

Kūrinio autoriai: Bambie Thug, Cassyette, Sam Matlock, Tylr Rydr.

Pasirodymo numeris: 4

YouTube player

„Eurodienos“ komandos bendras įvertinimas: 5,78


Šalis: Ukraina

Atlikėjai: Alyona Alyona & Jerry Heil

Daina: „Teresa & Maria“

Kūrinio autoriai: Alona Savranenko, Ivan Klymenko, Yana Shemaieva, Anton Chilib.

Pasirodymo numeris: 5

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 9,44


 

Šalis: Lenkija

Atlikėjai: Luna

Daina: „The Tower“

Kūrinio autoriai: Fyfe, Luna, Max Cooke

Pasirodymo numeris: 6

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 6,33


 

Šalis: Kroatija

Atlikėjai: Baby Lasagna

Daina: „Rim Tim Tagi Dim“

Kūrinio autorius: Marko Purišić.

Pasirodymo numeris: 7

YouTube player

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 7,67

 

Kurios šalies daina, be Lietuvos, iš pirmojo pusfinalio pradžios yra geriausia?

Rezultatai


 

Austėja: 

Iš šių septynių dainų net penkios patenka į mano geriausiųjų dešimtuką, tačiau taip pat čia yra ir mano paskutinė vieta – Kipras. Per Lietuvos ir Kroatijos pasirodymus neabejotinai šoksiu Malmės arenoje ir labai džiaugiuosi, kad mūsų šaliai atstovauja tokia nuostabi daina – mano manymu, geriausia, kokią apskritai esame siuntę. Nors nemanau, kad Kroatija laimės šių metų konkursą, nes atlikėjas tiesiog nėra pakankamai stiprus tam, visgi daina „Rim Tim Tagi Dim“ yra viena iš mano klausomiausių šiais metais ir į aukštą vietą Kroatija vis tiek pretenduoja.

Nepaisant to, mano šio pusfinalio favoritė yra Ukraina – klausant šios dainos kaskart kūnu laksto šiurpuliukai, daina labai dvasinga, melodinga ir stipri visomis prasmėmis, tiek muzikine, tiek ir žodžių. Telieka tikėtis, kad ir pasirodymas bus toks, kokio ši daina yra verta.

Dar noriu padėkoti Serbijai, kad yra viena iš nedaugelio valstybių, kuri šiemet siunčia baladę ir apskritai tokią dainą, kuri gali tapti puikia atgaiva po trankių ir išsišokančių paraiškų.

Galiausiai turime Airiją – tai bene įdomiausia paraiška šiais metais. Priešingai nei ankstesnės šios šalies paraiškos, „Doomsday Blue“ patraukia dėmesį. Taip, nemažai daliai žmonių ji kelia galvos skausmą, bet kitiems patinka taip, kad gali priversti pasiimti telefoną ir balsuoti. Manau, kad tai gali tapti šalies raktu į sėkmę – ankstesnės šalies paraiškos nebūtinai buvo blogos, tačiau neskambėjo kaip kažkieno pirma ar antra vieta. Nebuvo priežasties, kodėl kas nors turėtų už tai balsuoti, o šiemet, drįstu teigti, yra.

Bet kuriuo atveju, norėčiau finale girdėti visas šias dainas, išskyrus Kipro.

Emilis:

Pirmojo pusfinalio pirma dalis yra labai stipri ir įvairi. Nenustebčiau, jei visos dainos iš šios dalies patektų į finalą. Mano šių metų top 2 yra būtent iš šios dalies – tai Lietuva ir Ukraina. Tiesiog myliu šias dainas ir tikiu, kad jos pasieks puikių rezultatų. Manau, kad ir į pusfinalio top trejetuką pateks būtent dainos iš šios dalies – Lietuva, Ukraina ir Kroatija.

Šioje dalyje labai suspindėti turėtų Serbija, nes tai yra nuostabi baladė, kuri išsiskirs tarp judresnių dainų.

Visgi, mažiausiai iš šios dalies mėgstu Lenkijos ir Airijos dainas, Lenkijos daina yra per mažai įsimintina, o Airijos daina man skamba labai chaotiškai, nors ir yra pakankamai įdomi.

Justas:

Esu beveik tikras, kad pirmo pusfinalio pirmoje pusėje pasirodo visos trys dainos, šiame pusfinalyje užimsiančios pirmąsias tris vietas. Tai yra Lietuva, Kroatija ir Ukraina. Turbūt vienintelė šalis, kurią kažkokių būdu matyčiau įsiterpiančią tarp šių, yra Suomija, bet ji pasirodys pusfinalio pabaigoje.

Tad lyderiai aiškūs. Serbija išsiskiria savo ramumu, tad greičiausiai ją taip pat pamatysime finale. Viliuosi, kad Airijos rizika pagaliau siųsti ne blankią pop dainą pasiteisins ir šalis vos antrą kartą per 10 metų pateks į finalą.

Silpniausiai, o gal nuobodžiausiai, šioje pusfinalio dalyje atrodo Lenkija ir Kipras. Šias abi šalis, su gerais pasirodymais, matyčiau praslystant į finalą, tačiau nenustebintų ir atvirkščias rezultatas. Be to, sunku tikėtis, kad visos 7 šalys pateks į finalą. Kadangi teko matyti manęs nesužavėjusį Lenkijos atstovės gyvą pasirodymą vienoje laidoje, sakyčiau, kad didžiausias klaustukas kaba būtent ties ja.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus