Eurovizija 2014 (renginys)

„Eurovizijos 2014“ miestas – Kopenhaga!

Refshale__KBH_wide (1)Neseniai Danijos transliuotojas DR paskelbė tai, ko dauguma „Eurovizijos“ gerbėjų laukė visą vasarą. Konkurse nugalėjusi Horsensą ir Herningą, teisę rengti 2014 metų „Eurovizijos“ dainų konkursą gavo Danijos sostinė Kopenhaga. Taip pat buvo pristatytas ir kitų metų konkurso šūkis – „Prisijunk prie mūsų!“ (angliškai – „Join us!“)

Kopenhaga jau turi patirties rengdama „Eurovizijos“ renginius – dainų konkursas čia vyko 1964 ir 2001 metais, o 2005 čia buvo surengtas Eurovizijos jubiliejinis koncertas „Congratulations“, skirtas paminėti 50-čiai metų nuo pirmosios Eurovizijos.

Populiariausias dainų konkursas Europoje bus surengtas „B&W-Hallerne“ pramoniniame komplekse. Būtent ši vieta buvo pasirinkta norint įgyvendinti naują idėją – „Eurovizijos sala“. Visas kompleksas virs mažu „Eurovizijos“ miesteliu fanams, dalyviams, žiniasklaidai ir danams, kiek primenantis olimpinių žaidynių metu visuomet įrengiamą kaimelį. Tikimasi, kad gyvai stebėti konkursą galės iki 10 000 fanų.

Primename, jog 59-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks gegužės 6–10 dienomis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus