Annalisa asmeninio archyvo nuotr.
FanaiRezultatai

OGAE „Antrojo šanso“ konkurse triumfavo Italija

Šiandien, spalio 12 dieną, „Eurovizijos“ fanai galėjo stebėti kasmetinį OGAE fanų klubo organizuojamą „Antrojo šanso“ konkursą, kuriame varžėsi dainos, nelaimėjusios šių metų nacionalinių atrankų. Galiausiai paaiškėjo, kad konkursą nugalėjo Annalisa su daina „Sinceramente“.

YouTube player

OGAE „Antrojo šanso“ konkurse, kuriame kiekvienai dalyvaujančiai valstybei atstovauja daina, savo šalies OGAE fanų klube sulaukusi daugiausiai simpatijų iš nacionalinės atrankos nelaimėjusių paraiškų, šiais metais susirungė 16 valstybių bei savo atstovus tradiciškai turėjo ir „Likęs pasaulis“ (angl. Rest of the World). OGAE fanų klubui priklausantys žmonės rugpjūčio mėnesį galėjo balsuoti už savo mėgstamiausias dainas. Renginyje galėjome išgirsti visų dalyvaujančių dainų ištraukas, išvysti pernykščius nugalėtojus, šiemet atstovavusius Švedijai ir didžiojoje „Eurovizijoje“ Marcus & Martinus, tačiau vakaro kulminacija visgi buvo balsavimas. Visą transliaciją stebėti galima čia:

YouTube player

„Antrojo šanso“ konkursą laimėjo Annalisa su daina „Sinceramente“, kuri šių metų „Sanremo“ muzikos festivalyje likusi trečia. Antrąją vietą užėmė šiųmetinės šeimininkės Švedijos atstovė Jacqline su daina „Effortless“, o geriausiųjų trejetą uždarė 2019-aisiais ir didžiojoje „Eurovizijoje“ pasirodę norvegai „KEiiNO“, kurie šiemet vos per žingsnį nuo pergalės nacionalinėje atrankoje liko su daina „Damdiggida“.

YouTube player
YouTube player

Lietuvai šiais metais konkurse atstovavo nacionalinėje atrankoje „EUROVIZIJA.LT“ antrą vietą užėmusi grupė Shower su kūriniu „Impossible“ – čia jie užėmė 14-ąją vietą.

YouTube player

Visi rezultatai:

  1. Italija 364
  2. Švedija 252
  3. Norvegija 238
  4. Suomija 196
  5. Serbija 178
  6. Estija 131
  7. Ispanija 119
  8. Vokietija 113
  9. Čekija 70
  10. Danija 50
  11. Kroatija 47
  12. Likęs pasaulis (San Marinas) 44
  13. Malta 34
  14. Lietuva 8
  15. Ukraina 6
  16. Portugalija 6

Lietuvos OGAE klubo balsai atrodė taip:

12 – Italija

10 – Suomija

8 – Švedija

7 – Serbija

6 – Vokietija

5 – Estija

4 – Ispanija

3 – Norvegija

2 – Čekija

1 – Ukraina

Šiais metais Lietuvoje buvo sulaukta balsų iš 23 žmonių. Skaičiai tikrai džiugina – palyginimui, pernai šiame konkurse mūsų šalyje balsavo 16 žmonių.

Naudodamiesi proga, tiek Lietuvos OGAE, tiek „Eurodiena“ nori visus, kurie dar nėra klubo nariai, prie jo prisijungti – tuomet prisidėti prie pagrindinio didžiosios „Eurovizijos“ balsavimo, taip pat ir „Antrojo šanso“, galėsite ir Jūs. Be to, narystė klube suteikia įvairias nuolaidas į „eurovizinius“ renginius bei galimybę susipažinti su kitais šį konkursą mylinčiais žmonėmis. Prisijungti galite užpildę šią apklausą.

Ar sekėte „Antrojo šanso“ konkursą? Kaip vertinate rezultatus? Pasidalinkite komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus