EBU nuotr.
OrganizavimasVaikų Eurovizija

2024-ųjų „Vaikų Eurovizijoje“ – du įspūdingi sugrįžimai

Atėjęs ruduo reiškia ne tik naujojo „Eurovizijos“ sezono pradžią, bet taip pat ir vis daugiau naujienų iš jaunesniosios šio konkurso versijos – „Vaikų Eurovizijos“. Jau turime nemažai detalių apie šių metų konkursą, vyksiantį lapkričio 16 dieną Ispanijos sostinėje Madride.

YouTube player

Jau šių metų vasarį paaiškėjo, kad 2024-ųjų „Vaikų Eurovizija“ vyks Ispanijoje, kuri pernai užėmė antrąją vietą. Likus vos vienai dienai iki didžiosios „Eurovizijos“ finalo Malmėje, spaudos konferencijoje buvo atskleista, kad vaikiškoji konkurso versija vyks šalies sostinėje Madride, Caja Mágica arenoje, lapkričio 16 dieną (šeštadienį). Šiandien buvo paskelbtas konkurso šūkis – „Let’s bloom“ (liet. „žydėkime“). Taip pat – scenos dizainas:

RTVE nuotr.

2024 metų „Vaikų Eurovizijoje“ dalyvaus 17 valstybių. Tai yra viena valstybe daugiau nei pernai – iš konkurso šiais metais traukiasi dvejus pastaruosius metus puikius rezultatus demonstravusi Jungtinė Karalystė, bet po šešerių metų pertraukos grįžta Kipras, o po aštuonerių – San Marinas.

Visas dalyvių sąrašas:

EBU nuotr.

Šiek tiek anksčiau buvo skelbta, kad į konkursą sugrįš dvi valstybės – ir jos kartu sudėjus plotu yra mažesnės už Slovėniją. Gerbėjai ėmė spėlioti, kas tai galėtų būti, ir visai netrukus buvo paskelbta, kad į „Vaikų Euroviziją“ grįžta Kipras. Beje, ši šalis jau paskelbė ir savo atstovę – 11-metę Maria Pissaride. Prieš kelias dienas paskelbta ir antroji grįžtanti šalis – San Marinas. Kipras konkurse paskutinį kartą dalyvavo 2017 metais, o San Marinas – 2015.

YouTube player
YouTube player

Pernai „Vaikų Euroviziją“ laimėjo prancūzė Zoé Clauzure su daina „Cœur“.

YouTube player

Nuo pernai Lietuvoje po ilgos pertraukos „Vaikų Eurovizijos“ konkursas vėl yra transliuojamas, nors mūsų šalis konkurse ir nedalyvauja. Lietuva paskutinį kartą jame dalyvavo 2011 metais, kuomet Paulina Skrabytė su daina „Debesys“ liko 10-oje vietoje, o geriausias mūsų šalies pasiekimas – 2008 metais Eglės Jurgaitytės su daina „Laiminga diena“ pasiekta 3-oji vieta.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus