Šveicarijos pasirodymas (Sarah Louise Bennett/EBU nuotr.)
DalyviaiRezultatai

Paaiškėjo visi Silvester Belt varžovai „Eurovizijos“ finale

Ketvirtadienio vakarą sužinojome paskutiniųjų 2024 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso finalininkų vardus. Tiesioginės transliacijos iš Malmės arenos metu išvydome 16 konkursinių pasirodymų. Dešimčiai iš jų Europos ir pasaulio žiūrovai įteikė bilietus į šeštadienį vyksiantį finalą, kuriame išvysime ir Lietuvos atstovą Silvester Belt.

Suskaičiavus visų ketvirtadienio šou dalyvavusių šalių ir likusio pasaulio balsus, į didįjį finalą pateko Latvija, Austrija, Nyderlandai, Norvegija, Izraelis, Graikija, Estija, Šveicarija, Sakartvelas ir Armėnija. Lietuva savo vietą jau užsitikrino pirmajame pusfinalyje praėjusį antradienį.

Netrukus po transliacijos finalininkų dešimtukas traukė burtus, kurie lems jų pasirodymo eilės numerį šeštadienio finale:

May be a graphic of text that says "GRAND FINAL DRAW LATVIA AUSTRIA PRODUCER'S CHOICE SECOND HALF NETHERLANDS NORWAY PRODUCER'S CHOICE ISRAEL SECOND HALF GREECE PRODUCER'S CHOICE FIRST HALF ESTONIA PRODUCER'S CHOICE SWITZERLAND GEORGIA PRODUCER'S CHOICE ARMENIA PRODUCER'S CHOICE PRODUCER'S CHOICE EURO+ EURoDision Pision SONGCONTEST SONG CONTEST MALMO MALMO2024 2024"

Tarp konkursinių pasirodymų žiūrovai galėjo susipažinti su finale automatiškai vietas užsitikrinusių šalių – Prancūzijos, Ispanijos ir Italijos – dainomis. Vedėjos taip pat pakvietė pusfinalio stebėtojus arenoje bei namuose prisijungti prie švediškos tradicijos „allsång“ ir kartu su trimis „Eurovizijos“ nugalėtojomis Helena Paparizou (Graikija, 2006 m.), Charlotte Perrelli (Švedija, 1999 m.) ir Sertab Erener (Turkija, 2003 m.) atlikti jų eurovizinius hitus.

Švedai taip pat paruošė linksmą muzikinį numerį „We Just Love Eurovision Too Much“, kuriame pašiepė savo sėkmę „Eurovizijoje“ ir atidavė duoklę praėjusių metų konkurso žiūrovų balsavimo nugalėtojui Käärijä (Suomija).

2024 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso finalas įvyks jau šį šeštadienį, 22 val. Kas iš „Eurovizijos“ legendos Loreen perims trofėjų, paaiškės susumavus žiūrovų ir komisijų balsus.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rytis
Bendraukime 📩 rytis@eurodiena.lt