Eurovision.tv nuotr.
DalyviaiRezultatai

Lietuvos atstovas Silvester Belt – Eurovizijos finale!

„Luktelk“ skambės 2024 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso finale! Lietuvos atstovas tapo vienu iš dešimties laimingųjų, iškovojusių kelialapį į šeštadienį vyksiantį finalą.  Finale taip pat pasirodys Serbijos, Portugalijos, Slovėnijos, Ukrainos, Suomijos, Kipro, Kroatijos, Airijos ir Liuksemburgo atstovai. 

Šiandien Švedijos Malmėje praūžė metus lauktas pirmasis 68-osios „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame pasirodė 18 dalyvių. Penkiolika iš jų susirungė dėl teisės pasirodyti didžiajame finale, o automatiniai finalininkai – Jungtinė Karalystė, Vokietija ir šių metų šalis šeimininkė Švedija pristatė savo kūrinius svečių teisėmis. Trečiuoju numeriu konkurso programoje paraišką „Luktelk“ dainavo mūsų šalies atstovas Silvester Belt.

YouTube player

Koncertą pradėjo praėjusių metų „Eurovizijos“ žvaigždės Eleni Foureira (Kipras, 2018), Eric Saade (Švedija, 2011) ir Chanel (Ispanija, 2022). Išskirtinius pasirodymus taip pat paruošė 2018 metų Švedijos atstovas Benjamin Ingrosso ir du kartus „Eurovizijos“ konkursą laimėjęs airių dainininkas Johnny Logan. 1980 ir 1987 metų nugalėtojas atliko Loreen hito „Euphoria“ orkestrinę versiją.

RTVE nuotr.
YouTube player
YouTube player

Vakarui pasiekus kulminaciją, renginio vedėjos Petra Mede ir Malin Åkerman paskelbė dešimt šalių, kurios sulaukė pakankamai žiūrovų balsų ir pateko į dydįjį „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą. Skelbiant finalininkus iškilmingai nuskambėjo ir Lietuvos vardas, tad Silvestrui dar teks susikauti su 25 šalių atlikėjais, o finale jį vertins ne tik daugiamilijoninė žiūrovų auditorija, tačiau ir nacionalinės komisijos.

Netrukus po pirmojo pusfinalio transliacijos atlikėjai traukė burtus, lėmusius jų pasirodymų eilės numerį gegužės 11 dieną vyksiančiame finale. Tiesa, šiemet organizatoriai šiek tiek pakeitė taisykles – atlikėjai galėjo ištraukti ne tik pusfinalio pirmąją ar antrąją dalį, tačiau ir perduoti sprendimo teisę „Eurovizijos“ prodiuseriams. Pirmoje programos pusėje išvysime Lietuvos, Airijos ir Liuksemburgo pasirodymus, antroje dainuos Slovėnija, Suomija ir Kipras, o Serbijos, Portugalijos, Ukrainos ir Kroatijos pasirodymų numerius nulems organizatoriai.

Įdomu, kad lažybininkams šįsyk pavyko atspėti 9 iš 10 finalininkų. Likus valandai iki transliacijos lažybų bendrovės prognozavo, kad į finalą vietoj Slovėnijos pateks Lenkija. Devynias patekusias šalis atspėjo ir Eurodienos komanda. Kaip ir lažybininkai, tikėjomės, kad Lunai pavyks prasibrauti į finalą iš dešimtos vietos. Serbijos atstovė mūsų balsavime liko per plauką nuo dešimtuko, vienuoliktoje vietoje.

Eurovision.tv nuotr.

Primename, kad antrasis 2024 metų „Eurovizijos“ pusfinalis bus transliuojamas jau poryt, gegužės 9-ąją. Nors Lietuva šiame pusfinalyje negalės balsuoti, galėsime iš anksto įvertinti, ką šiemet paruošė likusios šalys ir galbūt palengvinti sau užduotį priimant sprendimą šeštadienį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus