Eurodiena.lt

Redaktorių spėjimai 2024 metų „Eurovizijoje“

Prieš pat „Eurovizijos“ dainų konkurso pradžią, „Eurodienos“ komanda tradiciškai pabandė atspėti šalis, kurios pateks į šeštadienį vyksintį finalą.

Kaip įprasta, kiekvienas komandos narys, atsiribodamas nuo savų simpatijų, bandė objektyviai atsižvelgti į įvairius veiksnius, galinčius nulemti pusfinalių rezultatus, ir surikiavo šalis nuo turinčios daugiausia šansų patekti į finalą, į tos, kurios galimybės turėtų būti mažiausios. Sulaukus visų komandos narių sąrašų, buvo išvestas bendras reitingas. Kiekviename iš pusfinalių savo nuomonę pareiškė 7 komandos nariai.

Pirmajame pusfinalyje komanda sutarė dėl penkių šalių, kurios turėtų patekti į finalą – Ukraina, Kroatija, Lietuva, Airija ir Portugalija. Net dėl keturių šalių, Suomijos, Liuksemburgo, Kipro ir Slovėnijos, nuomonės išsiskyrė nedaug, kadangi dėl jų galimybių dainuoti finale suabejojo vos po vieną komandos narį. Į bendrajį dešimtuką taip pat pateko Lenkija, tačiau jos šansais tiki tik trys „Eurodienos“ nariai. Nuomonės stipriai išsiskyrė dėl Serbijos ir Australijos, tačiau bendroje lentelėje šios šalys liko už dešimtuko ribų. Vos vienas komandos narys mano, kad pusfinalyje pasiseks Azerbaidžanui, o Islandija ir Moldova vienbalsiai buvo įvardintos kaip šalys, kurių šansai nuskambėti finale yra mažiausi.

„Eurodienos“ komandos pirmojo pusfinalio spėjimas:

  1. Ukraina
  2. Kroatija
  3. Lietuva
  4. Airija
  5. Suomija
  6. Portugalija
  7. Liuksemburgas
  8. Kipras
  9. Slovėnija
  10. Lenkija
  11. Serbija
  12. Australia
  13. Azerbaidžanas
  14. Islandija
  15. Moldova
YouTube player

Antrajame pusfinalyje nuomonė sutapo net dėl aštuonių finalistų – Nyderlandų, Šveicarijos, Graikijos, Armėnijos, Izraelio, Norvegijos, Sakartvelo ir Belgijos. Estiją finale mato šeši iš septynių spėjimuose dalyvavusių komandos narių. Austrija užbaigia „Eurodienos“ spėjimų dešimtuką, tiesa, šios šalies šansais tiki keturi nariai, tačiau kiti trys mano, jog šalis tik per plauką gali likti už finalo ribos. Du nariai mano, kad į finalą pateks San Marinas, o po vieną tiki  Danijos ir Latvijos šansais. Komanda bendrai sutarė, kad į finalą nepateks Malta, Čekija ir Albanija.

„Eurodienos“ komandos antrojo pusfinalio spėjimas:

  1. Nyderlandai
  2. Šveicarija
  3. Graikija
  4. Armėnija
  5. Izraelis
  6. Norvegija
  7. Sakartvelas
  8. Belgija
  9. Estija
  10. Austrija
  11. San Marinas
  12. Danija
  13. Latvija
  14. Malta
  15. Čekija
  16. Albanija
YouTube player

Išsamius spėjimų rezultatus galite peržiūrėti paspaudę čia.

Šie spėjimai – mūsų smagi tradicija ir vertiname ne galimas vietas pusfinalyje, o galimybes patekti į finalą. 2017-2019 metais atspėjome po 15 finalistų, 2021 m., nusprendę prognozes daryti po asmeninių repeticijų, teisingai įvardijome net 19 šalių, patekusių į finalą, o 2022 – vėl 15 finalistų, o 2023 – 18 šalių. Kiek tikslūs mūsų spėjimai bus šiais metais, paaiškės jau šią savaitę!

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus