EBU nuotr.
Fanai

OGAE fanų klubų balsavimą laimėjo Kroatija, Lietuva liko aštunta

Nuo 2007 metų tarptautiniam OGAE klubo tinklui priklausantys fanai kasmet renka savo favoritus artėjančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse. Pridėjus paskutinių balsavusių klubų rezultatus paaiškėjo, kad šiemet fanų nugalėtojas yra kroatas Baby Lasagna su „Rim Tim Tagi Dim“. 

Iš viso šiemet balsavo ir nugalėtoją rinko 5760 narių iš 42 klubų. Kroatija surinko 356 taškus, antroje vietoje palikdama Italijos Angeliną Mango su 338 taškais, o bronza atiteko Šveicarijos atlikėjui Nemo. Iš 37 valstybių, kurios šiemet dalyvauja „Eurovizijoje“, vienuolika nepelnė nei vieno taško.

OGAE POLL 2024 rezultatai / OGAE nuotr.

Tuo tarpu Lietuvos atstovas Silvester Belt surinko 108 taškus ir balsavime užėmė aštuntąją vietą. Mūsų šalies paraišką taškais apdovanojo net 27 klubai. Maksimalų įvertinimą – 12 taškų, skyrė Belgijos OGAE klubas, 10 taškų sulaukėme iš Nyderlandų, o Vengrijos klubas nepagailėjo Silvestrui 8 taškų. Išsamius balsavimo rezultatus galite išvysti, paspaudę šią nuorodą.

Balsavime dalyvavo ir Lietuvos OGAE klubo nariai. 53 balsavusieji nusprendė, kad daugiausiai taškų yra vertas Ukrainos duetas alyona alyona & Jerry Heil. Antrąją vietą lietuvių balsavime užėmė Belgijos atstovas Mustii, o trečiąją – Šveicarijos atstovas.

Iki šiol geriausią rezultatą Lietuvai OGAE POLL balsavime yra pelniusi grupė The Roop, kuri 2020 metais su daina „On Fire“ išplėšė pirmąją vietą. Deja, tąsyk didysis „Eurovizijos“ konkursas buvo atšauktas dėl COVID pandemijos.

Kvečiame sužinoti daugiau apie šių metų „Eurovizijos“ favoritus mūsų apžvalgoje:

2024 m. „Eurovizijos“ favoritai – kam prognozuojama pergalė?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Aurelijus Krupaavicius
Aurelijus Krupaavicius
prieš 11 dienų

Laba diena aš labai laukiu Eurovizijos dainų konkurso šu metų įdomu kas šešis metais laimes kur kitais metais reikės važiuoti ir dar labai bus įdomu su žinoti kaip mūsų lietuvos actovi sekasis pusfinalyje