Tjaša Barbo nuotr.
Dalyviai

Pristatyta Slovėnijos paraiška: išgirskite „Veroniką“

Pristatyta 4-oji šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso paraiška. Slovėnijai atstovausianti atlikėja ir dainų autorė Raiven išleido savo dainą „Veronika“, pasakojančią apie slovėnams svarbią istorinę asmenybę Veroniką Desenišką. Kartu pristatytas ir oficialus vaizdo klipas.

„Ši daina nebuvo parašyta su mintimi išsiųsti ją į „Euroviziją“. Kurdama ją pirmiausia visą dėmesį sutelkiau į dramatizmą, kuris yra labai svarbus norint veiksmingai papasakoti Veronikos istoriją. Norėjau, kad jos istorija būtų ne tik papasakota, bet ir rezonuotų su 2024-aisiais“, – teigia dainininkė, kurios tikrasis vardas – Sara Briški Cirman.

Kalbėdama su šalies visuomeniniu transliuotoju „RTV Slovenija“ Raiven atskleidė, kad dainos vaizdo klipas – maža užuomina į tai, kaip atrodys jos pasirodymas didžiojoje scenoje Malmėje: „bus daug judėjimo.“

Pamatykite ir išgirskite patys:

YouTube player

Tarp dainos kūrėjų – „Joker Out“, pernai atstovavusios Slovėnijai Liverpulyje, vokalistas Bojan Cvjetićanin. Jis yra tiek dainos muzikos, tiek žodžių bendraautoris. Prie pastarųjų rašymo taip pat prisidėjo Klavdija Kopina.

„Bojan yra geras mano draugas. Daug kartų kalbėjome apie tai, kad turėtume ką nors sukurti kartu, tad mūsų bendras darbas ties „Veronika“ susiklostė visiškai spontaniškai“, – pasakoja Raiven.

Kaip anksčiau rašė „Eurodiena“, Raiven yra didelė žvaigždė Slovėnijoje ir jau gerai žinoma „Eurovizijos“ gerbėjams. Savo muzikinį kelią pradėjusi vos ketverių, ji yra ne ne tik pop ir electro-pop atlikėja, bet taip pat žinoma ir kaip operos dainininkė, mecosopranas.

Tai bus jau 29-asis Slovėnijos bandymas nuskinti pergalę didžiausiame Europos muzikiniame šou. Šalis dar nėra laimėjusi, geriausias slovėnų rezultatas – 7 vieta, užimta 1995 ir 2001 metais. Ar Raiven pavyks pagerinti šį pasiekimą, sužinosime pavasarį. 68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks gegužės 7, 9 ir 11 d. Malmėje, Švedijoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rytis
Bendraukime 📩 rytis@eurodiena.lt