Bojan Puhek nuotr.
Dalyviai

Slovėnijai Malmėje atstovaus Raiven

Nors Slovėnija planavo beveik tradiciškai rengti nacionalinę atranką „EMA“, galiausiai, kaip ir pernai, nutarė atlikėją išrinkti uždaru būdu. Specialioje laidoje buvo paskelbta, kad šaliai atstovaus žinoma atlikėja Raiven su daina „Veronika“. Daina bus paskelbta sausį.

1996-aisiais gimusi Raiven yra didelė žvaigždė Slovėnijoje ir jau gerai žinoma „Eurovizijos“ gerbėjams. Atlikėja, kurios pilnas vardas yra Sara Briški Cirman, jau tris kartus dalyvavo Slovėnijos nacionalinėje atrankoje ir visus kartus liko iš esmės per plauką nuo pergalės. 2016 metais ji dalyvavo atrankoje su daina „Crno Bel“ ir superfinale užėmė 2 vietą, ta pati situacija pasikartojo ir 2019-aisiais su daina „Kaos“. Tuo tarpu 2017 metais su daina „Zažarim“ buvo užimta 3 vieta.

YouTube player
YouTube player

Raiven muzikinį kelią pradėjo būdama vos ketverių metų, kai pradėjo mokytis Liublianos muzikos mokykloje – 2002 metais ji pradėjo groti arfa ir būtent šis instrumentas vėliau buvo pasirinktas kaip jos specialybė Mariboro konservatorijoje, kur ji mokėsi pagal meno gimnazijos programą. Ten ji taip pat mokėsi ir džiazinio vokalo bei solinio dainavimo.

Įdomu tai, kad Raiven yra ne tik pop ir elektro-pop atlikėja, bet ji taip pat žinoma ir kaip operos dainininkė, mecosopranas. 2021 metais ji baigė Liublianos muzikos akademiją, operinio solo dainavimo specialybėje ir tais pačiais metais pasirodė „Popevka 21“ festivalyje, kur ji laimėjo publikos pagrindinį prizą. 2022 metais ji pristatė elektro-operos koncertų projektą, kur ji kombinavo tradicinį operos skambesį su elektronine muzika.

2023 metais ji grįžo į festivalį „Popevka“ kaip vedėja, kur pristatė naują dainą „Ikona“ bei visai netrukus paskelbė, kad greitai išeis jos trumpasis albumas „Sirene“.

Sausį paaiškės daina, kurią Raiven atliks didžiojoje „Eurovizijoje“ Malmėje. Ji vadinsis „Veronika“ ir pačios atlikėjos yra vadinama „sirenų simfonija“. Daina yra įkvėpta Veronikos Deseniškos, kuri yra svarbi istorinė figūra Slovėnijoje, ji buvo Šventosios Romos imperijos princesė ir iki šiol yra apipinta mitais apie tai, kad galimai buvo ragana. Tai yra tarsi tęsinys kitų Raiven dainų, kuriose pasakojama apie stiprias, ikoniškas moteris iš įvairių epochų.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus