Atrankos

Lietuvos „Eurovizijos“ atrankos finalas – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje

Jau šią savaitę LRT eteryje startuos Lietuvos nacionalinė atranka „Eurovizija.LT“. Aiškėja vis daugiau konkurso detalių, o nacionalinis transliuotojas, galbūt netyčia, paskelbė būsimo finalo vietą, kuri turėtų nudžiuginti konkurso gerbėjus.

Sausio 8 d. Lietuvos Radijas ir Televizija socialiniuose tinkluose išleido reklaminį atrankos klipą. Akylesni gerbėjai pastebėjo, kad buvo atnaujinta ir LRT Facebook viršelio nuotrauką, kurioje skelbta, kad vasario 17 d. atrankos finalas vyks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Tiesa, dienos bėgyje viršelio nuotrauka buvo pakeista.

Sausio 9 d. vykusios pirmosios atrankos laidos filmavimo metu šią informaciją patvirtino atrankos vedėjos.

Tai reiškia, kad pirmą kartą nuo 2020 m. Lietuvos atrankos finalas vyks ne LRT didžiojoje studijoje, o vienoje iš didžiausių šalies arenų.

2020 m. atrankos finalas, kuriame su daina „On Fire“ triumfavo grupė „The Roop“ vyko Kauno „Žalgirio“ arenoje. Čia vyko ir 2018 m. atrankos finalas, pasibaigęs Ievos Zasimauskaitės pergale. Ne nauji namai „Eurovizijai“ bus ir Klaipėda, nes „Švyturio“ arenoje atrankos finalas jau vyko 2017 m., jį laimėjo grupė „Fusedmarc“.

Daugiau atrankos detalių

Artėjant atrankai ėmė aiškėti ir daugiau detalių apie ją. Neseniai tapo aišku, kad atrankos vedėjomis bus merginų duetas: Gabrielė Martirosian ir Nombeko Augustė.

N. Augustė atranką ves antrus metus iš eilės, o G. Martirosian jos vedėja jau buvo 2017, 2019 ir 2020 metais.

2024-aisiais nacionalinė Lietuvos atranka grįžta atsinaujinusi: senąjį „Pabandom Iš Naujo“ pavadinimą keičia „Eurovizija.LT“, taip pat nebelieka atrankinių laidų – vyks penki pusfinaliai, kuriuose pasirodys po 8 dalyvius ir finalas, kuriame susikaus 10 atlikėjų ar grupių.

Tačiau didžiausia naujovė laukia atrankos finale, kur trys daugiausiai komisijos ir žiūrovų balsų sulaukę dalyviai kovos naujajame superfinale, o Lietuvos atstovą didžiojoje „Eurovizijoje“ lems tik žiūrovų balsai. Pirmasis pusfinalis įvyks jau sausio 13 dieną.

Iš viso atrankoje dalyvaus 40 atlikėjų, apie tai plačiau skaitykite ankstesniame Eurodienos straipsnyje.

Lietuvos nacionalinėje atrankoje „EUROVIZIJA.LT“ pasirodys 40 atlikėjų

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Laimonas
Laimonas
prieš 3 mėnesių

Norėčiau būti finale