EBU nuotr.
Atrankos

Lietuvos nacionalinėje atrankoje „EUROVIZIJA.LT“ pasirodys 40 atlikėjų

Šiandien, gruodžio 19-ąją dieną, Lietuvos nacionalinis transliuotojas LRT paskelbė, kad kitų metų Lietuvos nacionalinėje atrankoje „EUROVIZIJA.LT“ dalyvaus 40 atlikėjų, pirmoji laida eteryje pasirodys jau sausio 13-ąją.

Dalyvių sąraše, kaip ir kiekvienais metais, galime išvysti daug naujų vardų, tačiau tarp dalyvių yra net ir tokių atlikėjų, kurie jau yra stovėję ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos.

Į Lietuvos nacionalinę atranką grįžta grupė „The Roop“, kuri „Eurovizijoje“ Lietuvai jau atstovavo 2020-aisiais bei 2021-aisiais, taip pat dalyvavo 2018-ųjų metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Į atranką grįžta ir kiti buvę Lietuvos atstovai: Andrius Pojavis, pasirodęs 2013-aisiais Malmėje bei Vilija, atstovavusi Lietuvai 2014-aisiais Kopenhagoje.

„EUROVIZIJA.LT“ eteryje pasirodys ir daugiau atlikėjų, kurie jėgas nacionalinėje atrankoje yra išbandę anksčiau: Monika Marija, Aistay, „Baltos varnos“, „Queens of Roses“ ir kiti.

„Jau sausio mėnesį prasidedančiose atrankos į 2024-ųjų metų „Euroviziją“ laidose išgirsime įvairiausių žanrų, – apie būsimą atranką užsiminė LRT televizijos programų departamento vyriausias prodiuseris ir Lietuvos delegacijos vadovas  Audrius Giržadas. – Ir lyrinių, ir alternatyvios muzikos dainų, kurias atliks ir žinomi bei „Eurovizijos“ scenoje patyrę dalyviai, ir šioje scenoje save dar tik pristatysiantys atlikėjai bei grupės. Sąraše – net 40 grupių, kurios specialiai sudarytos darbo grupės buvo kruopščiai atrinktos iš daugiau nei 60 pretendentų.

Džiugu, jog šiųmetė konkurso atranka gavo nemažą paraiškų skaičių – tai rodo, jog 30 metų skaičiuojantis Lietuvos dalyvavimas dainų konkurse vis dar įdomus ir atlikėjams, ir žiūrovams, kurie prie ekranų susėsti stebėti nacionalinės atrankos galės net šešis žiemos sekmadienius“, – teigė A. Giržadas.

„EUROVIZIJA.LT“ dalyvių sąrašas:

1. Agnė Buškevičiūtė – „Puppeteer“

2. Aistay – „You“

3. Aistè – „Hero“

4. Andrius Pojavis – „Sing me a hug“

5. Antoine Wend – „Say No More“

6. Anžela – „Paskubėk“

7. April Frey – „New Years“

8. „Baltos varnos“ – „In the Night“

9. „Clockwork Creep“ – „Empty“

10. Danielė – „Cold Shower“

11. Deividas Valma – „Blood On Your Hands“

12. Eley – „Rock My Body“

13. Emilija V – „Trophy Wife“

14. Freya Alley – „Serenade“

15. „Hansanova“ – „Dragons and rainbows“

16. „Il Senso“ – „Time“

17. Kàro – „Weightless“

18. Kasparas – „Fool“

19. Kotryna – „Let‘s get lost“

20. Lina Štalytė – „Perfect“

21. Luka – „Move On“

22. Mary Mo – „Done“

23. Martin – „Jigsaw“

24. MeidĖ – „Zoo“

25. Monika Marija – „Starting Tommorow“

26. „Multiks“ – „Vėjas galvoje“

27. Paula Urbana – „It Is What It Is“

28. Petras – „Run“

29. „Pluie de Comètes“ – „Be careful“

30. „Queens of Roses“ – „Walk through fire“

31. „Shower“ – „Impossible“

32. Sid Hallow – „Here We Go Again“

33. Silvester Belt – „Luktelk“

34. „Sun Francisco“ – „Trauka“

35. „The Roop“ – „Simple Joy“

36. Thomas G – „Us“

37. „VB gang“ – „KABOOM!!!”

38. Vilija – „Save Me“

39. „Žalvarinis“ – „Gaudė Vėjai”

40. Živilė Gedvilaitė – „Save Me“

Nacionalinė Lietuvos atranka šiemet grįžta atsinaujinusi: senąjį „Pabandom Iš Naujo“ pavadinimą keičia „EUROVIZIJA.LT“, taip pat nebelieka atrankinių laidų – vyks penki pusfinaliai, kuriuose pasirodys po 8 dalyvius ir finalas, kuriame susikaus 10 atlikėjų ar grupių. Tačiau didžiausia naujovė laukia atrankos finale, kur trys daugiausiai komisijos ir žiūrovų balsų sulaukę dalyviai kovos naujajame superfinale, o Lietuvos atstovą didžiojoje „Eurovizijoje“ lems tik žiūrovų balsai.

2024-ųjų metų „Eurovizija“ įvyks gegužės 7-11 dienomis Švedijos mieste Malmėje. Kuriame pusfinalyje pasirodys Lietuvos „eurovizinė“ viltis paaiškės jau sausio pabaigoje vyksiančiuose šalių skirstymo į pusfinalius burtuose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus