Noa Kirel koncertas Tel Avive. Ronen Atadgi nuotr.
Eurožvaigždės

Sėkmės istorijos po „Eurovizijos“: užkariauti topai, dešimtys koncertų ir Holivudas

Kartais atlikėjai kaip priežastį, kodėl nedalyvauja „Eurovizijoje“ pateikia tai, jog konkursas gali sugadinti jų karjeras, tačiau šio renginio dalyviai galėtų tai drąsiai paneigti. Šių metų gegužę praūžusio konkurso atlikėjai iki dabar yra nepamiršti, drąsiai kyla karjeros laiptais aukštyn ir tikrai nežada sustoti.

„Tu prilipęs ant manęs kaip tatuiruotė“ – gegužę Liverpulyje dainavo švedė Loreen. Ji tapo pirmąja moterimi atlikėja, konkursą laimėjusia du kartus – 2012-aisiais su daina „Euphoria“ bei 2023-iaisiais su daina „Tattoo“. Tada ji tikriausiai net negalėjo pagalvoti, kokia sėkmė jos laukia netolimoje ateityje.

Dabar ji karaliauja dainų topuose su savo naujausia daina „Tattoo“, kuri prieš keletą dienų pasiekė 300 milijonų perklausų „Spotify“. Taip pat „Tattoo“ neseniai tapo 5-a klausomiausia visų laikų „Eurovizijos“ daina „Spotify“ platformoje – perklausų skaičiumi naujasis hitas pralenkė ir pirmąją Loreen pergalingą dainą „Euphoria“ bei ABBA hitą „Waterloo“. Iki ketvirtoje vietoje įsitaisiusio Alexanderio Rybako „Fairytale“ švedei trūksta vos kelių milijonų perklausų.

Per mėnesius nuo pergalės „Eurovizijoje“ marokiečių kilmės atlikėja iš Švedijos atsidūrė ir ant vieno garsiausių madų žurnalo Vogue viršelių – iš pradžių ji tapo Vogue Arabia viršelio veidu, o vėliau ir Vogue Scandinavia. Jau lapkričio mėnesį Loreen leisis į turą po Europą, kurio metu aplankys daugiau nei 10 šalių, o gruodžio 1 dieną ji surengs koncertą ir Lietuvoje, Kauno „Žalgirio“ arenoje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOREEN (@loreenofficial)

Liverpulyje žiūrovų balsavimą laimėjęs ir bendroje lentelėje antras likęs nuotaikingas suomis Käärijä šią vasarą turėjo nedaug laiko atsikvėpti. Po „Eurovizijos“, savo šalyje dievinamas dainininkas surengė begalę koncertų įvairiuose miestuose gimtinėje, taip pat koncertavo daugelyje Suomijos festivalių.

Tačiau jis nepamiršo ir savo gerbėjų likusioje Europoje. „Cha cha cha“ ritmu užkūręs tikrą vakarėlį Liverpulyje, tai suomis žada pratęsti ir kitose Europos šalyse. Jau spalio mėnesį Stokholme, Švedijoje Käärija pradės savo koncertinį turą, kuris tęsis Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje ir, žinoma, simboliškai užsibaigs atlikėjo gimtoje šalyje – Suomijoje. Tai beprotybė, tai vakarėlis!

Per tris mėnesius suomis surengs beveik 40 koncertų

Ji parašė dainą, o jau netrukus debiutuos Holivudo filme. Kalbame ne apie ką kitą, o šių metų Jungtinės Karalystės atstovę Mae Muller, kuri „Eurovizijos“ finale užėmė priešpaskutinę, 25-ąją vietą. Ir nors toks rezultatas nėra pats maloniausias ir geidžiamiausias, tačiau tai nesutrukdė atlikėjai toliau kurti savo karjerą – ji sulaukė pasiūlymų iš televizijos ir filmų industrijos.

Mae 2024 metais debiutuos filme „Gassed Up“. Atlikėja įkūnys merginą, vardu Kelly. Kino juostos filmavimai vyko dar prieš „Eurovizijos“ finalą, o pati Mae teigia, kad tokia veikla buvo pati linksmiausia, įdomiausia, gąsdinanti, tačiau nuostabi patirtis. Taip pat Mae Muller rugsėjo 29 dieną išleido savo debiutinį albumą „Sorry, I‘m Late“.

YouTube player

Išnaudoti kiekvieną dieną raginę charizmatiškieji slovėnai „Joker Out“ galėtų patvirtinti, kad sėkmės istorija po „Eurovizijos“ nepriklauso nuo konkurse užimtos vietos. Nors jie liko tik 21-oje vietoje, jie iki šiol sėkmingai keliauja po Europą ir koncertuoja įvairiuose Europos miestuose, o į jų koncertus daugelyje šalių bilietai būna išperkami akimirksniu. Vos tik paskelbus, kad lapkričio 17 dieną „Joker Out“ atvyksta į Vilnių, bilietų neliko per kelias dienas. Visai neseniai savo klausytojams „Joker Out“ pristatė savo naują singlą „Sunny Side Of London“.

YouTube player

Apie fenomenalią vienaragio galią dainavusi ir 3-iąją vietą Izraeliui iškovojusi Noa Kirel dabar yra viena ryškiausių Izraelio atilkėjų. Neseniai vykusiame koncerte Tel Avive Noa savo „eurovizinę“ dainą „Unicorn“ atliko 60 tūkstančių žmonių publikai. Tame pačiame koncerte pasirodė ir 2018-aisiais 2-ąją vietą Kiprui iškovojusi Eleni Foureira, bei 2022-aisiais 3-iąją vietą užėmusi ispanė Chanel, jos kartu su Noa Kirel atliko savo dainas „Fuego“ bei „SloMo“.

YouTube player
YouTube player

Rugsėjo 1 d. oficialiai prasidėjus 2024 m. „euroviziniam“ sezonui, šalys pradeda ieškoti naujų būsimų eurožvaigždžių – apie savo atstovus paskelbė Belgija ir Kipras. Įprastai spalio mėnesį būna patvirtinamas visas būsimo konkurso dalyvaujančių valstybių sąrašas, o Lietuvos transliuotojas LRT paskelbia apie prasidedantį atrankos procesą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus