EBU nuotr.
Dalyviai

Pristatyta Kipro atstovės Silia Kapsis daina „Liar“

Šį sezoną Kipras tapo viena pirmųjų šalių, paviešinusių savo eurovizinės vilties vardą. Dar rugsėjo pabaigoje salos visuomeninis transliuotojas CyBC patvirtino, kad didžiojoje 2024 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso scenoje Malmėje šaliai atstovaus Australijoje gyvenanti Silia Kapsis. Šiandien oficialiai pristatyta jos paraiška „Liar“.

YouTube player

Šių metų Kipro paraiškos autoriai – graikų kompozitorius Dimitris Kontopoulos, „Eurovizijoje“ jau dalyvavęs kaip net 14-os paraiškų bendraautoris (paskutinį kartą jo kūriniai skambėjo 2021 m., tuomet išgirdome Graikijos „Last Dance“ ir Moldovos „Sugar“), ir olandė Elke Tiel.

Šiai šaliai antrus metus iš eilės atstovaus atlikėjas, kurio graikiškas-kiprietiškas šaknis papildo ryškios sąsajos su Australija. Tiek Silia, tiek pernai Liverpulyje dainavęs Andrew Lambrou gimė Australijoje.

Sidnėjuje gimusi 17-metė pirmąjį savo singlą, parašytą dar prieš ketverius metus ir pavadintą „Who Am I?“, išleido 2022 m. pabaigoje. Pernai mergina pristatė dar dvi dainas – „No Boys Allowed“ ir „Disco Dancer“.

YouTube player

Ne ką mažesnį vaidmenį nei dainavimas Silijos gyvenime užima ir šokiai – ji dirbo su pasaulinio garso choreografais, buvo atrinkta į „ImmaBeast Dance Company“ Los Andžele, šoko su Stephenu tWitch Bossu laidoje „The Jennifer Hudson Show“ bei dalyvavo Taboo iš grupės „Black Eyed Peas“ sukurtame dokumentiniame šokio filme.

Silia taip pat atliko pagrindinį vaidmenį debiutiniame trumpametražiame filme „Pearly Gates“ ir dirbo įvairiuose „Nickelodeon“ televizijos projektuose, nuolat pasirodydavo kaip vedėja laidoje „Nick News“.

Dar 2023 m. liepos mėnesį Silia Kapsis socialiniuose tinkluose išreiškė norą „Eurovizijoje“ atstovauti Graikijai, o su Kipru buvo siejama keletą savaičių iki oficialaus paskelbimo rugsėjo 25 dieną.

YouTube player

Prieš pasirinkdamas šią atlikėją, Kipro transliuotojas CyBC planavo 2024 metų atstovo „Eurovizijoje“ paieškai pasitelkti Graikijoje rengiamą populiarią televizijos laidą „Fame Story“. Visgi ši mintis nepatiko graikų transliuotojui ERT – jie pareiškė, kad Kipras negali kaip nacionalinio atrankos formato naudoti kitoje šalyje, kito transliuojamo rengiamos televizijos laidos. Į konfliktą rugpjūtį netgi įsikišo Europos transliuotojų sąjunga (EBU), kuri patikslino, kad jei transliuotojas nori atlikėją rinkti atrankos būdu, tai turi daryti pats surengdamas nacionalinę atranką. Dėl to šios minties Kipras atsisakė, o CyBC nusprendė atstovą, kaip įprasta Kiprui, rinkti uždaru būdu.

Pernai Liverpulyje šaliai atstovavęs Andrew Lambrou su daina „Break A Broken Heart“ užėmė 12-ą vietą. Kipras šiuo metu yra šalis, kuri „Euroviziojoje“ dalyvavo daugiausiai kartų, bet niekada konkurso taip ir nelaimėjo. Arčiausiai to buvo Eleni Foureira, 2018-aisiais užėmusi 2-ą vietą.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus