EBU nuotr.
Organizavimas

Monika Liu paskelbs Lietuvos balsus „Eurovizijos“ finale

Prieš pirmojo pusfinalio transliaciją, atradienio popietę LRT paskelbė, kad šiemet dainininkė Monika Liu paskelbs Lietuvos komisijos balus.

Prieš metus Turino „Eurovizijos“ scenoje pasirodžiusi atlikėja šio šeštadienio finale vilkės tą pačią suknelę, su kuria atliko Europą sužavėjusią dainą „Sentimentai“.

Primename, kad nuo 2016-ųjų pakeitus balsų skelbimo tvarką, pirmiausia kiekvienos šalies atstovas paskelbia balus, kuriuos skyrė nacionalinės komisijos. Galiausiai, prie komisijos balų pridedami susumuoti Europos žiūrovų taškai.

Kas sudaro Lietuvos muzikos profesionalų žiuri, paaiškės tik po finalo transliacijos, kuomet atskleidžiami išsamūs rezultatai.

Kaip rašoma Lrt.lt, galima tikėtis gražios tradicijos perduoti balsų skelbimo teisę ankstesniais metais Lietuvai atstovavusiems atlikėjams.

Įdomu tai, jog šiemet laukia dar viena naujovė — viso pasaulio šalių balsavimas. Žmonės gyvenantys bet kurioje pasaulio valstybėje galės balsuoti per oficialią „Eurovision Song Contest“ programėlę, o jų balsai bus susumuoti ir paskelbti lygeverčiai dalyvaujančių šalių balų sumai, tai yra, 1-8, 10 ir 12. Daugiau apie tai skaitykite čia.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus