EBU nuotr.
DalyviaiEurodiena.lt

Eurodienos verdiktas 2023: čekų gamybos slaviškas kokteilis

Šalis: Čekija;
Pasirodymo data: gegužės 9 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 13;
Atlikėjai: „Vesna“;
Daina: „My Sister’s Crown“;
Kūrinio autoriai: Kateryna Vatchenko / Patricie Kaňok / Tanita Yankova / Adam Albrecht / Michal Jiráň / Šimon Martínek.


Apie grupę:

Čekijai atstovaus merginų kolektyvas „Vesna“ su kūriniu „My Sister’s Crown“

YouTube player

Austėja:
Antrus metus iš eilės man labai patinka Čekijos paraiška. Jos etniniai motyvai bei skirtingos kalbos žavi, ir daina kabinanti, gana dažnai jos pasiklausau. Išties stipri paraiška su stipria žinute, karo kontekste skambančia dar kitaip nei kitomis aplinkybėmis.

Tiesą sakant, nors ši daina man nėra prie pagrindinių mano favoritų, ji man ilgai išliks kaip tam tikra prasme šiųmetinės „Eurovizijos“ įvaizdžio kūrėja. Be šios dainos šiųmetinio konkurso neįsivaizduočiau.

Labai tikiuosi gero gyvo pasirodymo, nors lūkesčiai nėra labai aukšti iš to, ką matėme tiek jau ne viename „euroviziniame“ vakarėlyje, tiek nacionalinėje atrankoje – atrodo, kad, kuomet merginos dainuoja visos kartu, viena narė nepataiko į natas, nors joms dainuojant po vieną, skamba gerai. Tačiau norint išties tai įvertinti, reikia sulaukti gegužės, nes žinome, kad garso kokybė tiek atrankoje, tiek vakarėliuose buvo itin prasta, o tokiomis sąlygomis grupei gerai dainuoti yra dar sunkiau nei solistui. 8/10

Rytis:
Daina prikausto nuo pirmos sekundės, o jos ritmai ir atlikėjų tarpusavio harmonija spinduliuoja stiprybę ir energiją. Labiausiai mane žavi grupės gebėjimas į 3 minutes sutalpinti tiek daug simbolizmo, tad nekantrauju išvysti jų pasirodymą ant didžiosios scenos – neabejoju, kad visos jo detalės bus smulkiai apgalvotos ir turės savitas reikšmes.

Nors dažnu atveju, kai eurovizinėje paraiškoje dainuojama daugybe kalbu, tai būna panašu į balsų žvejojimą, „My Sister’s Crown“ pasirinktos čekų, ukrainiečių, bulgarų ir anglų kalbos tarpusavyje dera ir kartu siunčia vienybės žinutę. Žavi ir teksto dviprasmybė, leidžianti išvengti kaltinimo politiniu turiniu – nors pagrindinė žinutė skirta Ukrainai palaikyti, jame taip pat galima išskaityti ir kvietimą moterų vienybei. Bendrai paėmus, tai labai stipri ir paveiki paraiška, gerai sukritus kortoms galinti pakovoti ir dėl aukščiausių pozicijų. Moje sestra do kouta nepůjde! 10/10

Justas:
Čekai šiemet turi dainą, kuri tikrai yra verta mažų mažiausiai geriausiųjų dešimtuko. Tačiau ypač sudėtingas pusfinalis ir kol kas nuviliantys gyvi pasirodymai verčia dvejoti, ar Liverpulyje šie lūkesčiai bus išpildyti.

Ukraina, pastaraisiais metais siųsdavusi panašaus kirpimo dainas sugebėdavo nustebinti ir puikiais sceniniais sprendimais. „Vesna“ kol kas turi nuostabų vaizdo klipą, puikias fotosesijas, puikią dainą, tad tai indikuoja, kad merginos turi tikrai tvirtą užnugarį. Todėl galutinai vilties nepraranu.

Tuo pačiu norėčiau pasidžiaugti ir dėl Čekijos, kuri, „Eurovizijoje“ debiutavusi tikrai labai sudėtingai (iš pirmų 6 bandymų vos kartą pateko į finalą, kuriame užėmė priešpaskutinę vietą), panašu, pagaliau atranda savo kelią. 9/10

Kristina: 9/10
Gabrielius: 5/10
Andžej: 8/10
Tautvydas: 9/10
Tomas: 8/10

Bendras balas: 8.22

Įvertinkite dainą ir jūs:

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 5.6.
Iš viso balsų: 22.
Prašome palaukti...

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus