EBU nuotr.
DalyviaiPrognozės

Baltijos šalys: kuri pasieks geriausią rezultatą šiemet?

Kaip ir kasmet, lažybininkai įnirtingai bando savo sėkmę „Eurovizijos“ spėlionėse. Siekiama atspėti kas laimės; kuri šalis pasieks top trejetuką; kas pateks į finalą, o kas nepateks ir t.t. Tad, kokios prognozės šiuo metu yra Baltijos regiono šalims: Lietuvai, Latvijai ir Estijai?

Balandžio 4-os dienos duomenimis, nugalėsiančios šalies lažybų lentelėje aukščiausiai yra Estija su atstove Alika ir daina „Bridges“, ji patenka į top dvidešimtuką. Dėl Lietuvos ir Latvijos šansų lažybininkai akivaizdžiai nėra drąsūs: tiek Lietuva su Monika Linkyte ir jos atliekama daina „Stay (Čiūto Tūto)“, tiek Latvija su grupe „Sudden Lights“ bei daina „Aijā“, yra tarp paskutinių penkių lentelės vietų. Ir taip pat, apskritai prognozuojama, kad Estija užims aukščiausią vietą iš šių trijų valstybių. Žvelgiant į patekimo į finalą lenteles, Lietuvai ir Estijai finalas beveik užtikrintas, jų šansai įvertinti 73-74 procentais ir yra atitinkamai 7-8 lentelės pozicijose. Tuo tarpu Latvija kelia klausimus dėl patekimo, ši šalis yra 13-oje pozicijoje iš penkiolikos ir jos šansai patekti vertinami 26 procentais.

Eurovision World duomenys

Pažvelgus į praėjusių, 2022 metų statistiką, kokie rezultatai buvo numatomi šia dieną, išties panašius šalys ir pasiekė. Latvijos grupei „Citi Zēni“ su daina „Eat Your Salad“ nebuvo prognozuotas finalas, Lietuva su atstove Monika Liu ir jos daina „Sentimentai“ laikėsi ant ribos – 10-oje vietoje, o Estijos atstovui Stefan ir dainai „Hope“ finalas buvo užtikrintas. Galų gale, finale Estija užėmė aukštesnę vietą nei Lietuva, kaip ir prognozavo lažybininkai. Konkurso nugalėtojo lažybų lentelėje šalys tuo metu buvo panašiose pozicijose kaip ir šiemet, Estija top dvidešimtuke, o Lietuva su Latvija – apatinėje lentelės dalyje. Rezultate didžiausią šuolį į viršų patyrė Lietuva – užėmė beveik dvigubai aukštesnę vietą nei prognozuota.

Dar ankstesniais, 2021 metais Lietuva su grupe „The Roop“ ir daina „Discoteque“ atliko šių ir praėjusių metų Estijos vaidmenį – tiek tarp lažybininkų, tiek galutiniame rezultate pasiekė aukščiausią vietą tarp Baltijos šalių. Konkurso nugalėtojo lažybose Lietuva buvo top dešimtuke ir užėmė 8-ają vietą. Latvija su atlikėja Samanta Tina ir daina „The Moon Is Rising“ bei Estija su atstovu Uku Suviste ir jo daina „The Lucky One“ buvo apatinėje nugalėtojo lentelės dalyje. Taip pat abejoms šalims nebuvo prognozuotas patekimas į finalą. Taip ir įvyko.

Ką apie Baltijos šalių šansus šių metų „Eurovizijos“ konkurse manote Jūs?

Eurodienos verdiktas 2023: Lietuva Europą bandys pavergti vokalu

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Buive
Buive
prieš 1 metus

Latviai, deja, turbūt nepateks į finalą, kitos dvi pateks. Ten spėčiau, kad LT ir EE lentelėje bus labai arti, bet gal visgi Lietuva aukščiau!