EBU nuotr.
DalyviaiEurodiena.lt

Eurodienos verdiktas 2023: Lietuva Europą bandys pavergti vokalu

Šalis: Lietuva;
Pasirodymo data: gegužės 11 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 15;
Atlikėjai: Monika Linkytė;
Daina: „Stay (Čiūto Tūto)“;
Kūrinio autoriai: Krists Indrišonoks / Monika Linkytė.


Apie atlikėją:

Lietuvos vėliavą į Liverpulį veš Monika Linkytė

YouTube player

Austėja: Labai didžiuojuosi, kad šiais metais mūsų šaliai atstovauja tokia stipri vokalistė kaip Monika Linkytė – ji dainuoja tobulai, ir ypač stiprų įspūdį sukuria ilgos natos kulminacijoje. Mano nuomone, ji yra tarp geriausių vokalistų šių metų konkurse ir būsiu labai nusivylusi, jei nesulauksime didelio komisijos palaikymo.

Kalbant apie pačią dainą, nors man ji tikrai patinka, įspūdis laikui bėgant blėsta. Kai dainą girdėjau pirmus kartus, net ir su pirmine, prastesne versija ir visiškai neišbaigtu pasirodymu, kūnu bėgiojo šiurpuliukai, bet po kurio laiko, net patobulinus pačią dainą bei pasirodymą, tokio jausmo man nebebuvo. Galbūt dainos įspūdis kiek per daug momentinis.

Visgi negalima paneigti, kad Monika moka pritraukti publiką ir sudominti pasirodymo metu, nustebinti, tad tikiuosi, jog šis faktorius bei vokalas ir bus pagrindiniai veiksniai, kurie lems patekimą į finalą ir rezultatą kairėje lentelės pusėje jame. 8/10

 

Gabrielius: Turėjome geltonąją bangą, pilnai lietuvišką dainą ir pagaliau Europa išgirs mūsų tautinių motyvų. Įšokome į trend’ą pačiu laiku, nors kaip ir Monika teigia, šią etno kortą saugojo 3 metus ir išties „Stay“ skamba kaip iki skausmo eurovizinis kūrinys, kuris primena ankstesnių šalių bandymus laimėti „Euroviziją“.

Reikia pasidžiaugti, kad jau nebepirmus metus deleguojame profesionalus, geriausius šalies dainininkus! Monikos balsas įspūdingas, vienareikšmiškai vienas stipriausių ir galingiausių Lietuvoje, gyvuose koncertuose atimantis žadą. Labai tikiuosi, jog ir komisija pagaliau susižavės mūsų šalies paraiška ir įtrauks į geriausių pasirodymų dešimtukus. Būtų keista, neįvertinti vokalinių galimybių, nes Linkytė nenusuleidžia nei Tamarai Todevskai iš Š. Makedonijos, nei Gjon’s Tears iš Šveicarijos, nei Samui Ryderiui iš JK, pastarųjų metų komisijos vertinimų nugalėtojams.

Negaliu sakyti, jog „Stay“ yra geresnė daina už mano mėgstamus Monikos hitus „Gal tai meilė?“, „Ant pasaulio krašto“, „Šilkas“. Galbūt dėl pritrūkusios drąsos dainuoti gimtąją kalba ar mažai stipraus priedainio. Neabejotinai dainos kulminacija yra stipriausia dainos dalis. Tikiuosi, jog ir šiemet matysime vaizdo dizainerės Barboros Giliūtės kokybišką video produkciją, nuspalvintą lietuviškais etno motyvais beigi simboliais, didžiojoje Liverpulio scenoje. 8/10

 

 Justas: Kaip visada, taip ir šiemet labai palaikau Lietuvos atstovę. Tačiau pirmą kartą nuo 2020-ųjų tai nėra daina, kuri nuolat suktųsi mano grojaraštyje. Pasibaigus Lietuvos atrankai kalbėjome, kad potencialo su šia paraiška yra labai daug, tačiau dirbti taip pat reikės daug. Laukėme smarkiai atnaujintos ir nušlifuotos dainos versijos, kuri būtų dinamiškesnė ir daug gyvesnė nei pirminė „Stay“ versija, kuri apskritai skambėjo kaip demo variantas.

Visgi to nesulaukėme. Dabartinėje kūrinio versijoje tarp priedainio ir kitų dainos dalių man tiesiog trūksta aiškesnio ryšio. Taip pat pasigendu ir gilesnės, labiau per visą dainą užaugančios instrumentuotės. Nepaisant to, neabejoju, kad Lietuva bus šių metų konkurso finale. Monikos vokalas yra įspūdingas, o dainos pabaiga, kai visos merginos sustoja ratu yra tiesiog nuostabi. Viliuosi, kad Liverpulyje sceną pavyks užpildyti ir pirmojoje dainos pusėje. 7/10

 

  Tautvydas: 9/10

  Rytis: 8/10

  Edita: 10/10

  Andžej: 7/10

  Kristina: 8/10

Bendras balas: 8.13

Įvertinkite dainą ir jūs:

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 7.6.
Iš viso balsų: 46.
Prašome palaukti...

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus