AtrankosEurodiena.lt

„Eurodiena“ skelbia savo verdiktą prieš atrankos finalą

Jau šį šeštadienį, vasario 18 dieną, įvyks Lietuvos nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!“ finalas, kurio pabaigoje paaiškės, kas atstovaus Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“.

„Pabandom iš naujo!“ finalo išvakarėse savo verdiktą bei favoritus įvardija ir „Eurodienos“ redaktoriai. Favoritai skiriasi vienų nuo kitų, nors dauguma nuomonių ir sutampa. Vis dėlto, ką kiekvienas gali pasakyti?

Austėjos verdiktas:

„Pabandom iš naujo finalas, lyginant su pastaraisiais metais, yra labai nenuspėjamas. Pakankamai neaišku, kas visgi laimės – tiek Beatrich, tiek Rūta Mur, tiek Monika Linkytė, tiek Petunija, manau, turi realių šansų. 2022 metais prieš finalą buvo aišku, kad laimės Monika Liu, 2021 m. apskritai nekilo jokių klausimų dėl The Roop pergalės, 2018 m. būčiau buvusi labai nustebinta, jei laimėjusi būtų ne Ieva Zasimauskaitė, o net ir 2019 ar 2020 metais, kai intrigos buvo kiek daugiau, tai vis tiek buvo 2 žirgų lenktynės. Šiais metais matau net 4 galimas pretendentes. Visgi, jei reikėtų spėti, manau, kad laimės Rūta Mur – turint omeny tiek jos stabilumą, tiek rezultatus, tiek komisijos komentarus.

Mano nuomone, geriausią dainą turi Petunija ir, jei būtų mano valia, siųsčiau ją. Jos daina ir atlikimas, išjautimas prikausto dėmesį ir nesinori atitraukti akių ar užsiimti kitomis veiklomis visas 3 minutes. Sakyčiau, kad rimtų pokyčių pasirodymui nereikia. Taip pat labai patinka Monikos Linkytės paraiška – nerealus vokalas, įsimintinas priedainio motyvas ir lietuvių liaudies dainų motyvai. Beje, labai noriu pagirti Moniką ir jos komandą už stipriai patobulintą pasirodymą pusfinalyje. Bet kuriuo atveju, sėkmės visiems dalyviams!“

Austėjos TOP 3:

  1. Petunija,
  2. Monika Linkytė,
  3. Gabrielius Vagelis.
YouTube player

Tomo verdiktas:

„Šis Lietuvos nacionalinės atrankos finalas turbūt yra vienas iš nenuspėjamiausių, kuriuos man yra tekę sekti. Taip pat toks,  kuriam negaliu priskirti nė vieno aiškaus favorito, bet tikrai matosi, kad turėsime dar vieną talentingą merginą, vežančią Lietuvos vėliavą į Liverpulį!“

Tomo TOP 3:

  1. Paulina Paukštaitytė,
  2. Monika Linkytė,
  3. Rūta Mur.
YouTube player

Editos verdiktas:

„Šiais metais bent aš gana aiškiai matau, jog kova vyksta tarp Beatrich ir Rūtos, atstove išties taps viena iš jų. Nors, manęs asmeniškai nei viena iš šių dviejų dainų nežavi. Aš daug mieliau norėčiau Liverpulyje matyti Monika Linkytę. Jau iš pat pradžių, kuomet išgirdau tik dainos ištrauką, supratau, jog mano nugalėtoja bus ji. Išklausius pilną dainą labai pamilau ją – tai labai jautru, o liaudies motyvai sukuria nostalgišką atmosferą. Man bus labai gaila, jei neįvyks stebuklas ir Monika nelaimės atrankos finalo.“

Editos TOP 3:

  1. Monika Linkytė,
  2. Gabrielius Vagelis,
  3. Il Senso.
YouTube player

Martyno verdiktas:

„Pabandom iš Naujo atranka šiemet spindi ryškiai ir atveda vis įdomesnių muzikinių talentų. Mano finalo antrankos TOP 3 išsidėliojo taip: Rūta Mur laikosi trečioje vietoje su jos išskirtiniu balsu ir aštuoniasdešimtuosius primenančia sintezatorių melodija, antroje vietoje Beatrich su jos pop roko stiliaus ritmu bei patraukliu, nenustygstančiu judesiu scenoje. Pirmąją vietą skyriau Petunijai – visa daina neapsakomai rezonuojasi su manimi asmeniškai, žiūrėdamas pasirodymą jaučiuosi taip lyg išgyvenu atlikėjos liejamus jausmus kartu.”

Martyno TOP 3:

  1. Petunija,
  2. Beatrich,
  3. Rūta Mur.
YouTube player

Gabrieliaus verdiktas:

Daina, kurios šiemet klausiau daugiausiai — Justės Kraujelytės „Need More Fun“. Tikriausiai dėl dainos žinutės ir emocijų, kurias man ji sukelia savanoriaujant „Eurodienoje“. Visgi didžiojo finalo balus paskyriau pagal tai, kurie pasirodymai būtų geriausias pasirinkimas Lietuvai gegužę.

Nuo pat pirmojo etapo įsiminė „Love of My Life“ pasirodymas, kurį jau prieš 3 savaites drąsiai būčiau siuntęs į konkursą. Išskirtinai pirmą kartą Lietuvos pasirodyme naudojamas one-shot filmavimas neleido atitraukti akių ir privertė stebėti visas emocijas, kuriomis spinduliavo Petunija. Atlikėja sako, jog daina — tuščias paveikslas, kuriame gali tapyti istoriją. Mano pasakojimas stebint veiksmą scenoje yra būtent toks: mergina, svajojanti apie didelę sceną įsivaizduoja save būtent joje, tačiau varganas pianinas simbolizuoja priešingą jėga, kažką, kas trukdo šiam sapnui virsti realybę ir ji atsisveikina su šiuo troškimu, kuriam, tarsi, nelemta išsipildyti.

Paulinos pasirodymas man bene labiausiai patinka šių metų „Pabandom iš naujo“ scenoje. Nugludinta iki tobulybės, seksualu ir prabangu – viskas, ko reikia saldaus eurovizinio saldainio popierėliui. Dažnai konkurso apžvalgininkai sako, jog tobulas atlikimas ir pasiruošimas 100 proc. kiša pagalius į ratus atlikėjams, neva klaidos žavi. Mano nuomone, sunkus darbas, užtikrintumas ir atsakingas požiūris — pagarba pop konkursui, TV scenai ir žiūrovams.

Kodėl skiriu auksinį 12-uką Beatrich? Nes ji turi „X faktorių“, kuriuo nustelbia greitai pabosti galinčią dainą. Pastaroji nėra niekuo išskirtinė. Laikas parodys ar „Like a Movie“ taps virusinis TikToke, bet pripažįstu, kad nuo pat pirmo dainos anonso šiame soc. tinkle daina galvoje sukosi visą dieną. Vizualiai įsivaizduojant pasirodymų pakartojimą, daina trankiai galėtų būti įsimintą. Nors silpnoji pasirodymo dalis – vokalas, jį tikrai galima stiprinti įrašytais pritariančiųjų balsais. Kodėl Lietuvoje mes šios paslaugos bijome? Bandant kažką įrodyti, prarandame galimybę leisti vokalistams jaustis užtikrintiems, o žiūrovams – linksmai klausyti švaraus balso populiariosios muzikos konkurse.

Gabrieliaus TOP 3:

  1. Beatrich,
  2. Paulina Paukštaitytė,
  3. Petunija.
YouTube player

Justo verdiktas: 


„Džiaugiuosi, kad manęs laukia visiškai ramus finalas. Nors iš pradžių atrodė, kad jis bus blankokas, dabar matau net keturias dainas, kurios gali atstovauti Lietuvai ir dėl kurių pergalės šeštadienio vakarą būsiu ramus.

Apskritai šis „Pabandom iš naujo“ finalas stebina puikiais pasirodymais: beveik kiekvienas numeris turi kažką išskirtinio ir įdomaus. Rūta Mur – geriausiai išbaigtą pasirodymą. Petunija – gražiausią ir jautriausią dainą. Beatrich geriausiai iš visų prikausto prie ekrano ir neleidžia nuo jos nuleisti akių. Monika turi tobuliausią balsą ir įspūdingiausias 30 sekundžių iš visų dainų.

Tad labai laukiu šio finalo ir esu tikras, kad bet kuri daina iš mano ketvertuko gėdos konkurse Lietuvai tikrai nepadarys.“

Justo TOP 3:

  1. Petunija,
  2. Rūta Mur,
  3. Beatrich.
YouTube player

Ryčio verdiktas: 

„Šių metų „Pabandom iš Naujo“ sezonas man užsitęsė per ilgai – pasigedau išsiskiriančių pasirodymų, dalyviai atrankos metu mažai eksperimentavo scenoje, o didelė dalis dainų, lyginant su praeitais metais, skambėjo neužtikrintai, nuspėjamai. Atrankoje taip pat trūko kokybiškų dainų lietuvių kalba. Mano nuomone, šį sezoną galima buvo sutalpinti į tris laidas – du pusfinalius ir finalą, o dalyvius skatinti stipriau pasiruošti namie ir per repeticijas.

Mano favoritai šiais metais – Paulina Paukštaitytė ir Petunija. Paulinos balsas, įdomi bei moderni dainos struktūra, stiprus ir užtikrintas pusfinalio pasirodymas paliko didžiulį įspūdį, o dainos priedainio negaliu užmiršti jau keletą savaičių. „Let Me Think About Me“ dar ilgai užsibus mano „Apple Music“ grojaraštyje.“

RyčioTOP 3:

  1. Paulina Paukštaitytė,
  2. Petunija,
  3. Il Senso.
YouTube player

Kristinos verdiktas:

Šių metų atrankos finalas man gan ypatingas – anksčiau niekada neturėjau vieno aiškaus favorito, kurį palaikyčiau iš visos širdies. Šiemet šia favorite tapo Rūta Mur. Nors po pirmojo etapo geriausiai įvertinau Moniką Linkytę, mano nuomonė pasikeitė gan greitai. Bendras atrankoje dalyvavusių kūrinių įspūdis yra gan silpnas, tad vertinu visą paraiškų turinį, ir Rūta tiesiog labiausiai išsiskiria. Nuo pat pirmo etapo ji pristatė jau išpildytą pasirodymo koncepciją, „So Low“ yra kokybiškas ir šviežiai skambantis kūrinys, o pati Rūta yra išskirtinį tembrą turinti atlikėja.

Žinoma, tiek Monika, tiek Petunija, taip pat yra vertos aukštų įvertinimų. Abi atlikėjos ir jų kūriniai man labai patinka, bet tai man atrodo kaip „saugūs variantai“. Noriu, kad Lietuva konkurse dažniau rizikuotų ir išsiskirtų.

Kristinos TOP 3:

  1. Rūta Mur
  2. Monika Linkytė,
  3. Petunija.
YouTube player

Andžej TOP 3:

  1. Rūta Mur,
  2. Petunija,
  3. Gabrielius Vagelis.
YouTube player

Tautvydo TOP 3:

  1. Gabrielius Vagelis,
  2. Monika Linkytė,
  3. Petunija.
YouTube player

Bendra lentelė:

Atlikėjas – Daina Iš viso: Justas Tautvydas Austėja Kristina Edita Andžej Gabrielius Tomas Rytis Martynas
Petunija – „Love of My Life“; 91 12 8 12 8 5 12 8 4 10 12
Monika Linkytė – „Stay“; 79 7 10 10 10 12 5 5 10 7 3
Rūta Mur – „So Low“; 73 10 7 7 12 1 10 4 8 6 8
Gabrelius Vagelis – „Šauksmas“; 70 5 12 8 6 10 8 7 5 2 7
Paulina Paukštaitytė – „Let Me Think About Me“. 66 4 3 4 3 7 6 10 12 12 5
Beatrich – „Like a Movie“; 65 8 6 2 7 2 7 12 7 4 10
Justė Kraujelytė – „Need More Fun“; 50 3 5 6 4 6 3 6 6 5 6
Mario Junes – „Do What You Do“; 34 6 4 3 5 3 4 3 3 1 2
Il Senso – „Sparnai“; 26 1 2 1 1 8 2 1 1 8 1
Moon Bee – „Rumor“; 26 2 1 5 2 4 1 2 2 3 4

YouTube player

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus