junioreurovision.tv nuotr.
Vaikų Eurovizija

Šiandien Armėnijoje vyks jubiliejinė „Vaikų Eurovizija“

Armėnijos sostinėje Jerevane, Demirchyan arenoje šį vakarą įvyks 20-oji „Vaikų Eurovizija“. Muzikinėje šventėje pasirodys jaunuoliai iš 16-os šalių, o renginį Youtube stebėti galėsite nuo 17 val.

YouTube player

Po 16-os metų pertraukos į konkursą sugrįžo Jungtinė Karalystė, tačiau šiemet renginyje išvysime mažiau dalyvių nei pernai: dėl skirtingų priežasčių Jerevane nepasirodys Azerbaidžanas, Bulgarija, Rusija ir Vokietija.

Balsavimas šiemet išliks toks pats, kaip ir anksčiau – pusę rezultato lems komisija (ją sudarys tiek vaikai, tiek suaugę žmonės iš muzikos pasaulio), o kitą pusę – internetinis žiūrovų balsavimas. Šis balsavimas jau prasidėjo penktadienį, jis prieš pat renginį bus uždarytas, o antrą kartą 15-ai minučių atsidarys po visų atlikėjų pasirodymų. Balsuoti galima paspaudus šią nuorodą.

YouTube player

Šių metų konkurso šūkis – „Spin the magic“ („sukime magiją“), o logotipe matome daugybėje šalių populiarų žaislą, Lietuvoje vadinamą vilkeliu. Renginys vyks Jerevano Karen Demirchyan komplekse, kuriame jau vyko ir 2011-ųjų „Vaikų Eurovizija“. Vedėjais taps komikas Garik Papoyan, Armėnijos atstovė 2016-ųjų „Eurovizijoje“ Iveta Mukuchyan ir 2019 metais šaliai „Vaikų Eurovizijoje“ atstovavusi Karina Ignatyan.

Renginyje, bendrame pasirodyme išvysime ir daugumą „Vaikų Eurovizijos“ laimėtojų. Taip pat pasirodymus surengs praėjusių metų laimėtoja Malena bei šiais metais didžiojoje „Eurovizijoje“ Armėnijai atstovavusi ir vėliau socialiniame tinkle „TikTok“ išgarsėjusi Rosa Linn.

Dalyviai pasirodys tokia tvarka:

Nr. Šalis Atlikėjas Daina
1  Nyderlandai Luna La festa
2  Lenkija Laura To the Moon
3  Kazakhstanas David Charlin Jer-Ana (Mother Earth)
4  Malta Gaia Gambuzza Diamonds in the Skies
5  Italija Chanel Dilecta Bla Bla Bla
6  Prancūzija Lissandro Oh maman!
7  Albanija Kejtlin Gjata Pakëz diell
8  Sakartvelas Mariam Bigvava I Believe
9  Airija Sophie Lennon Solas
10  Šiaurės Makedonija Lara feat. Jovan and Irina Životot e pred mene
11  Ispanija Carlos Higes Señorita
12  Jungtinė Karalystė Freya Skye Lose My Head
13  Portugalija Nicolas Alves Anos 70
14  Serbija Katarina Savić Svet bez granica
15  Armėnija Nare Dance!
16  Ukraina Zlata Dziunka Nezlamna (Unbreakable)
YouTube player

Kiek anksčiau savo nuomone apie šių metų konkursą ir dalyvius pasidalino Eurodienos komanda. Su mūsų favoritais galite susipažinti paspaudę čia.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus