AFP nuotr.
Organizavimas

Oficialu: 2023 m. „Eurovizija“ vyks Jungtinėje Karalystėje

Europos Transliuotojų Sąjunga (EBU) pirmadienį patvirtino jau kurį laiką sklandžiusius gandus, kad kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkursas bus surengtas šalyje, kuri šiemet užėmė antrąją vietą – Jungtinėje Karalystėje. Šią savaitę prasidės ir procesas siekiant išrinkti miestą, priimsiantį didžiausią Europoje dainų konkursą.

Kiek daugiau nei prieš mėnesį buvo pranešta, jog kitais metais konkursas nevyks šiemet jame nugalėjusioje Ukrainoje. Tokį sprendimą lėmė šalyje vykstantis karas, dėl kurio konkurso organizatoriai negalėtų užtikrinti dalyvių ir žiūrovų saugumo. Tuomet EBU iškart pranešė, kad dėl organizavimo bus deramasi su Jungtinės Karalystės transliuotoju BBC.

Jau ir seniau ne kartą BBC yra tekę perimti konkurso organizavimą iš kitos šalies. Dėl laimėjusių šalių finansinių problemų Jungtinė Karalystė šou rengė 1960 (vietoje Nyderlandų), 1963 (Prancūzijos), 1972 (Monako) ir 1974 (Liuksemburgo) metais. Dar keturis kartus (1968, 1977, 1982 ir 1998 m.) šalis gavo teisę rengti „Euroviziją“ po savo šalies atstovų pergalių. Tai bus jau devintas kartas, kai konkursas vyks JK.

YouTube player

Norą priimti konkursą savo mieste jau išreiškė daugiau nei 15 šalies miestų. Tiesa, spėjama, kad ne visi jie bus oficialiai svarstomi kaip galimi konkurso rengėjai, o organizatoriai dėl būsimosios „Eurovizijos“ sostinės planuoja apsispręsti per artimiausius mėnesius. Svarbiausi kriterijai norint miestui surengti konkursą: galimybė priimti 10 000 dalyvių ir žiūrovų į areną renginio metu, turėti pakankamai vietų viešbučiuose jiems apgyvendinti bei būti patogiai pasiekiamu oro uostais.

Pranešama, jog prie renginio organizavimo prisidės ir Ukrainos transliuotojas UA:PBC, neįprasta situacija atsispindės ir konkurso logotipe, o pati Ukraina, kartu su Didžiojo Penketo šalimis, automatiškai pasirodys konkurso finale. Taip pat žadama, jog konkurso programoje netrūks Ukrainietiškos kultūros elementų, kurie primins žiūrovams, jog būtent Ukraina laimėjo konkursą 2022 m.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus