EBU nuotr.
Organizavimas

2023 m. „Eurovizija“ Ukrainoje nevyks, greičiausiai konkursą rengs Jungtinė Karalystė

Europos Transliuotojų Sąjunga (EBU) praneša, kad po ilgų diskusijų nuspręsta kitų metų „Eurovizijos“ nerengti šiais metais konkursą nugalėjusioje Ukrainoje. Taip pat pranešta, kad pradedamos diskusijos su Jungtinės Karalystės transliuotoju BBC, dėl konkurso rengimo šioje šalyje.

EBU pranešimas:

Po Ukrainos pergalės 2022 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse, EBU nagrinėjo visas galimybes surengti konkurse Ukrainoje su šios šalies transliuotoju UA:PBC, kuris jau turėjo patirties rengiant „Euroviziją“ 2017 ir 2005 metais. Tai yra ilgametė tradicija, kad konkursas vyksta vyksta jį laimėjusioje šalyje, numatant tam tikrus kriterijus, įskaitant galimybę rengti konkursą ir visų suinteresuotų šalių, taip pat ir visuomenės, saugumą.

Atsižvelgiant į besitęsiantį karą, kai Rusija įsiveržė šiemet laimėjusią šalį, EBU skyrė laiko atlikti išsamų vertinimą ir su UA:PBC bei trečiųjų šalių specialistais apie saugumo galimybes konkurso metu.

„Eurovizijos“ dainų konkursas yra vienas sudėtingiausių televizijos renginių pasaulyje, ties kuriuo dirba ir į kurį atvažiuoja tūkstančiai žmonių, jam pasirengti reikia 12-os mėnesių.

Atlikus objektyvią analizę, organizatoriai ir taryba, labai apgailestaudama padarė išvadą, kad dabartinėmis aplinkybėmis UA:PBC negali įvykdyti visų saugumo garantijų ir surengti „Eurovizijos“ dainų konkurso Ukrainoje.

EBU norėtų padėkoti UA:PBC už jų nuoširdų bendradarbiavimą ir atsidavimą tyrinėjant visus galimus scenarijus nuo pat „Kalush Orchestra“ pergalės gegužės 14 d. Turine ir pasidalinti savo liūdesiu ir nusivylimu, kad kitų metų konkursas negali būti surengtas Ukrainoje.

EBU palaiko UA:PBC įvairiose srityse nuo pat invazijos pradžios. Užtikrinsime, kad ši parama būtų tęsiama, kad UA:PBC galėtų galėtų ir toliau teikti savo paslaugas ukrainiečiams.

Dėl šio sprendimo, vadovaudamiesi taisyklėmis ir siekdami užtikrinti renginio tęstinumą, EBU dabar pradės diskusijas su BBC, kaip šių metų antros vietos nugalėtojais, dėl 2023 m. „Eurovizijos“ konkurso rengimo Jungtinėje Karalystėje.

Mūsų tikslas yra, kad Ukrainos pergalė atsispindėtų kitų metų renginyje. Tai bus mūsų prioritetas diskusijose su būsimais renginio šeimininkais.

Gali būti tekstas vaizdas

Tai nėra pirmas kartas, kai konkursą nugalėjusi šalis jo kitais metais nesurengia, teisa pastarąjį kartą taip nutiko 1980 m., kai konkursą antrą kartą iš eilės nugalėjęs Izraelis dėl finansinių sunkumų atsisakė jį rengti antrą kartą ir tuomet konkursas įvyko Nyderlanduose.

Apie tai, kad pagrindinė kandidatė pakeisti Ukrainą rengiant konkursą yra Jungtinė Karalystė prieš keletą dienų pranešė Ispanijos transliuotojas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus