RTVE nuotr. José Manuel Pérez Tornero
Organizavimas

Jei Ukraina negalės, Jungtinė Karalystė rengs „Euroviziją“, – sako Ispanijos televizijos prezidentas

Po 2022-ųjų „Eurovizijos“ finalo jau praėjus kiek daugiau nei mėnesiui, toliau yra svarstoma, kur konkursas bus surengtas kitais metais, ypač turint omeny Ukrainoje, laimėjusioje šiųmetinį konkursą, vykstantį karą.

Birželio 14 dieną pasiekė žinios, kad, jei Ukraina nebus pajėgi surengti „Eurovizijos“, tai darys Jungtinės Karalystės nacionalinis transliuotojas BBC. Taip teigė Ispanijos transliuotojo RTVE prezidentas José Manuel Pérez Tornero. Ispanijos laikraščiui „Faro de Vigo“, jis sakė: „Nenorime likti gero rezultato miraže. Kitą kartą dalyvausime tam, kad laimėtume. Mes taip pat norėjome organizuoti 2023-ųjų „Euroviziją“. Bet jei Ukraina neorganizuos, organizuos BBC.“

Tiesa, BBC atstovai šio RTVE prezidento pareiškimo kol kas nepakomentavo.

Ukraina su „Kalush Orchestra“ ir daina „Stefania“ laimėjo 2022-ųjų „Euroviziją“ – užėmė ketvirtąją vietą komisijų balsavime, bet surinko rekordinius 439 taškus iš žiūrovų. Tradiciškai, laimėjusi šalis turėtų rengti kitų metų „Euroviziją“, bet šiuo atveju, kadangi Ukrainoje vyksta karas, tai padaryti sudėtinga. Visgi kol kas tokia galimybė nėra atmetama. Nacionalinio transliuotojo vyriausiasis prodiuseris Mykola Chernotytskyi, vos Ukrainai laimėjus 2022-ųjų „Euroviziją“ pareiškė, kad šalis norėtų konkursą surengti. Kiek vėliau, Ukrainos kultūros ministras Oleksandr Tkachenko teigė neabejojantis, kad šalis rengs konkursą. Birželio 10 dieną Taras Melnychuk, Ukrainos ministrų kabineto atstovas, paskelbė, kad 2023 metų „Eurovizijos“ organizavimo komitetas yra sudarytas ir patvirtintas. Daugiau detalių šiuo klausimų kol kas nėra žinoma.

Žinoma, šiuo metu yra svarstoma, kokios kitos šalys galėtų apsiimti organizavimą, jei Ukraina to padaryti negalėtų. Sklando daugybė gandų, kad tai bus būtent Jungtinės Karalystės transliuotojas BBC – šalis, siuntusi atlikėją Sam Ryder su daina „Space Man“, laimėjo komisijų balsavimą ir bendroje lentelėje užėmė 2 vietą, taip pat ši valstybė turi patirties kitų neseniai vykusių „eurovizinių“ renginių organizavime. 2018 metų „Jaunųjų muzikantų Eurovizija“ vyko Edinburge, o 2015 metais vykęs renginys „Eurovision Song Contest’s Greatest Hits“, skirtas paminėti „Eurovizijos“ šešiasdešimtmetį, vyko Londone. Taip pat Londone prieš „Euroviziją“, balandį kasmet organizuojami vakarėliai, į kuriuos suvažiuoja daug įvairių šalių atstovų. Visgi svarbiausia užuomina, kodėl manoma, kad Jungtinė Karalystė yra pagrindinė kandidatė didžiosios muzikos šventės organizavimui, yra tai, kad pastebėta, jog Glazge esančioje arenoje „OVO Hydro“ nėra suplanuota jokių renginių gegužę – tad manoma, kad konkursas ir vyks būtent čia.

Vis dėlto, kaip bus iš tikrųjų, kokia šalis ir miestas organizuos kitų metų „Euroviziją“, sužinosime vėliau.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus