Grupės asmeninio archyvo nuotr.
Organizavimas

Organizatoriai: vienaip ar kitaip, Ukraina pasirodys „Eurovizijoje“

Po Rusijos pradėto karo Ukrainoje, Europos transliuotojų sąjungos žinutė pasauliui: taika bus pagrindinė artėjančios „Eurovizijos“ tema. Tuo metu Ukrainos delegacija patvirtino norinti dalyvauti už dviejų mėnesių vyksiančiame konkurse. Visa tai buvo atskleista po kovo 14 d. įvykusio delegacijų vadovų susitikimo su konkurso organizatoriais.

Konkursą rengiančio Italijos transliuotojo RAI prodiuserė Simona Martorelli atskleidė, kad Ukrainos delegacija laiku pateikė visus reikiamus dokumentus ir grupė „Kalush Orchestra“ planuoja dalyvauti konkurse, nors kol kas daug laiko pasiruošimui skirti nepavyksta – grupės nariai šiuo metu savanoriauja Ukrainoje padėdami su karo pasekmėmis kovojantiems gyventojams, o vienas iš narių tarnauja kariuomenėje.

YouTube player

„Ukrainos delegacija pranešė, kad su grupe pasistengs įrašyti atsarginį pasirodymą (live on tape) netoli Lenkijos sienos esančiame mieste. Jei grupei nepavyktų atvykti į Turiną, konkurso žiūrovai išvystų šį įrašą“, teigia S. Martorelli. Kaip ir pernai, tokius įrašus turės padaryti visų šalių delegacijos. Priminsime, kad atsarginius pasirodymo įrašus nuspręsta filmuoti dėl pandemijos, jei atlikėjai negalėtų konkurso scenoje pasirodyti gyvai.

Vienintelė šalis pernai panaudojusi iš anksto įrašytą pasirodymą buvo Australija, kurios atstovė Montaigne dėl ribojimų ir sudėtingų keliavimo sąlygų negalėjo atvykti į Roterdamą. Tuo metu Islandijai atstovavusios grupės „Daði og Gagnamagnið“ nariui užsikrėtus repeticijų metu buvo panaudotas įrašas iš antros repeticijos.

YouTube player

Ukrainos nacionalinė atranka šiemet buvo apipinta skandalais. Atranką „Vidbir 2022“ laimėjo Alina Pash su daina „Shadows of Forgotten Ancestors“, tačiau dar skelbiant rezultatus finalo metu kilo nesklandumų, jie buvo supainioti ir kelis kartus perskaičiuoti. Jau kitą dieną po finalo kilo antras skandalas: paaiškėjo, kad atrankos nugalėtoja koncertavo vestuvėse Rusijos okupuotame Kryme. Pavargusi nuo skandalų, po kelių dienų pati Alina Pash nusprendė pasitraukti iš konkurso, o šalies vėliava buvo patikėta antrąją vietą finale užėmusiems „Kalush Orchestra“. Šiuo metu lažybininkai Ukrainą laiko ryškiausia favorite nugalėti konkurse.

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis SpotifyApple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus