Alinos Pash asmeninio archyvo nuotr.
AtrankosDalyviai

„Vidbir“ laimėjusi Alina Pash atsisako atstovauti Ukrainai

Vienintelė valstybė, kuri nė karto nėra nepatekusi į „Eurovizijos“ finalą, vasario 12 d. išsirinko atstovę 2022 metų konkursui. Pasirodžius aštuoniems dalyviams paaiškėjo, kad po metų pertraukos sugrįžusą atranką „Vidbir“ laimėjo atlikėja Alina Pash su daina „Shadows of Forgotten Ancestors“. Visgi po kilusio skandalo atlikėja į Turiną važiuoti atsisakė.

ATNAUJINTA: Tinklaraštininkas Serhijus Sternenko, remdamasis savo šaltiniais, apkaltino dainininkę Aliną Pash Ukrainos įstatymų pažeidimu, o tiksliau – patekimu į Krymą, kertant sieną iš Rusijos pusės. Paskelbus „Vidbir“ dalyvių sąrašą, transliuotojas pabrėžė, kad nesulaukė jokių pagrįstų įrodymų šiuo klausimu, o Alinos Pash komanda pateikė Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos išduotą pažymėjimą, kuriame nurodyta, kad Alina sieną kirto iš Ukrainos pusės. Tačiau netrukus po atlikėjos pergalės nacionalinėje atrankoje paaiškėjo, kad transliuotojui pateiktas dokumentas buvo suklastotas, o visą kaltę Alina suvertė vienam iš savo komandos narių.

Šiandien dainininkė savo „Instagram“ paskyroje pareiškė, kad nenori dalyvauti purvinuose politiniuose žaidimuose: „Aš esu artistė, ne politikė. Nenoriu šio virtualaus karo ir „heito“. Su skausmu nusprendžiau atšaukti savo kandidatūrą kaip Ukrainos atstovė „Eurovizijoje“. Man gaila. Man iš tiesų labai gaila. Susisieksime su transliuotoju ir pasirašysime visus reikiamus dokumentus“.

Transliuotojas netrukus pranešė, kad į konkursą siūlys važiuoti žiūrovų balsavimą laimėjusiems ir bendroje lentelėje antroje vietoje likusiems „Kalush Orchestra“.

YouTube player

Nors pernai Ukraina be atrankos po neįvykusio 2020-ųjų konkurso delegavo grupę Go_A, šiais metais grįžo prie tradiciškai rengiamos nacionalinės atrankos. Atranka buvo surengta Kijeve, NAU kultūros ir meno centre. Rezultatams pusę galios turėjo žiūrovai, o kitą pusę – trijų narių komisija, kurią sudarė buvusios šalies atstovės Jamala ir Tina Karol bei Yaroslav Lodyhin.

Po įtemptos kovos paaiškėjo, kad atranką laimėjo būtent Alina Pash su daina „Shadows of Forgotten Ancestors/Tini zabutikh predkiv“. Žiūrovų balsavimą laimėjo Kalush Orchestra, o komisijos – nugalėtoja Alina Pash. Tiesa, skelbiant rezultatus neapsieita be nesklandumų – jie buvo supainioti ir kelis kartus perskaičiuoti.

26-erių Alina Pash yra kilusi iš nedidelio miestelio, Bushtyno, ir dainuoja nuo vaikystės. Nuo 13 metų ji pradėjo lankyti vokalo pamokas, dėl kurių kiekvieną savaitgalį turėjo važiuoti 120 kilometrų nuo namų. Alina yra dirbusi su įvairiais Ukrainos didžėjais bei grupėmis, 2015 metais užėmė trečiąją vietą vietiniame „X faktoriuje“. Atlikėja išties išgarsėjo 2018 metais išleidusi debiutinį singlą „Bitanga“ ir jos vaizdo klipą, kuris sulaukė didžiulio populiarumo. Dainininkė yra žinoma dėl hiphopo bei etninės muzikos ir šių žanrų maišymo. 2019 metais per Ukrainos nepriklausomybės dieną ji atliko Ukrainos himno hiphopo versiją priešais šalies prezidentą Volodymyr Zelensky. Įdomu tai, kad kovo mėnesį atlikėja turėjo koncertuoti Vilniuje, bet koncertas buvo atšauktas.

Daina „Shadows of Forgotten Ancestors“ yra atliekama ukrainiečių ir anglų kalbomis ir, kaip atlikėjai būdinga, jame gausu tiek etninių, tiek hiphopo, repo elementų. Joje siunčiama patriotinė žinutė apie vieningą tautą, ir ji buvo aiškiai ištransliuota emocionaliame pasirodyme.

Alinos Pash pasirodymas nacionalinėje atrankoje:

YouTube player

„Shadows of Forgotten Ancestors/Tini zabutikh predkiv“ studijinė versija:

YouTube player

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis SpotifyApple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Andrius
Andrius
prieš 2 metus

Jau nebeatstovaus jinai🙄