Andres Putting (EBU) nuotr.
Organizavimas

Antras „Eurovizijos“ pusfinalis – kas pateks į finalą?

Likus kelioms valandoms iki antrojo 2019 metų „Eurovizijos“ pusfinalio „Eurodiena“ ir vėl pasidomėjo, kokius šio vakaro rezultatus prognozuoja lažybininkai. Taip pat savo atnaujintą spėjimą pateikė ir mūsų komanda.

Ką sako lažybininkai?

Skirtingai nei pirmajame pusfinalyke, šįsyk lažybininkai yra iš esmės užtikrinti net penkių šalių patekimu į finalą – Švedijos, Rusijos, Nyderlandų, Azerbaidžano ir Šveicarijos tikimybė yra vertinama tarp 91-94%. Visos šios šalys, išskyrus Azerbaidžaną, buvo itin gerai vertinamo jau porą mėnesių, na o Kaukazo šalies atstovo šansai pagerėjo jau repeticijų metu.

Netoli nuo šių šalių rikiuosi per repeticijas gerą įspūdį daugumai palikusi Malta, o toliau – tarp daugybės balandžių ir raudų pasirodysianti Norvegija. Aštuntoje vietoje – šiemet į pagalbą Švedijos komandą pasitelkusi Šiaurės Makedonija, kurios pasirodymas taip pat sužavėjo ne vieną, jau nekalbant apie puikius Tamaros vokalinius sugebėjimus.

Devintoje vietoje – Armėnija. Pusfinalį atidarysianti šalis repeticijų savaitę krito per porą vietų, tačiau Srbuk, pasak lažybininkų, vis dar turėtų patekti į finalą. Na o dešimtuką šiuo metu užbaigia Danija.

Nedideliu skirtumu atsilikusios nuo Danijos yra dvi šalys – Rumunija ir Albanija. Šios šalys repeticijų metu iš esmės apsikeitė vietomis ir dabar lažybininkai didesnes viltis teikia į Ester Peony.

Tryliktoje vietoje – pastarąją savaitę net keturiomis vietomis pakilusi Austrijos atstovė. Ji aplenkė ir dabar į keturilioktą vietą nukritusį Lietuvos atstovą Jurijų Veklenko. Mūsų šalies šansai lažybininkų skeptiškai vertinami buvo visą laiką – aukščiau dvyliktos vietos Lietuva pakilusi nebuvo.

Lažybininkų spėjimo lentelės apačioje – Moldova, Kroatija, Latvija bei Airija. Moldova nuo repeticijų pradžios padarė nemažą šuolį, kurį galėjo lemti žiūrovus galbūt sudominsiantis pasirodymas, tačiau finalas šiai šaliai vis tiek nėra prognozuojamas.

Verta paminėti, kad pirmajame pusfinalyje lažybininkai buvo teisūs dėl aštuonių šalių – pakankamai užtikrintai vertinta Vengrija bei repeticijų metu į dešimtuką pakilęs Portugalijos atstovas liko be vietų finale, o jas užėmė Baltarusija ir San Marinas.

Lažybininkų spėjimas prieš pirmąjį pusfinalį (remiantis Bet365, Unibet, William Hill, Boyle Sports):

  1. Švedija
  2. Rusija
  3. Azerbaidžanas
  4. Nyderlandai
  5. Šveicarija
  6. Malta
  7. Norvegija
  8. Šiaurės Makedonija
  9. Armėnija
  10. Danija
  11. Rumunija
  12. Albanija
  13. Austrija
  14. Lietuva
  15. Moldova
  16. Kroatija
  17. Latvija
  18. Airija

Ką sako „Eurodiena“?

Mūsų redaktorių nuomonė, lyginant su prieš kelias savaites pateiktais spėjimais, pasikeitė. Didžiausią šuolį, mūsų nuomone, padarė Šiaurės Makedonija, iš dešimtos vietos pakilusi į šeštą. Tikriausiai didžiausias nerimas buvo būtent dėl šios šalies pasirodymo, tačiau panašu, kad delegacija puikiai atliko „namų darbus“.

Po repeticijų, kiek prasčiau vertiname mūsų šalies šansus. Kūrinys tikrai yra įdomus ir vertas finalo, tačiau stiprūs konkurentai ir ryškesnių momentų trūkumas gali Jurijui pakenkti. Tiesa, gausus žiūrovų palaikymas ir komisijos įvertintas minimalizmas bei puikus Lietuvos atlikėjo vokalas gali šią situaciją tikrai pakeisti.

Mūsų redaktoriai taip pat skepiškiau įvertino ir Maltos bei Armėnijos šansus, tačiau šios šalys, „Eurodienėos“ nuomone, vistiek turėtų patekti į finalą. Po repeticijų, mūsų nuomone, didesnius šansus patekti į finalą turi neblogą pasirodymą parengusi Austrija. Su lažybininkais visiškai sutinkame dėl šalių, kurių finale tikriausiai neišvysime – Latvijai ir Airijai kenkia ne tik išskirtinumo stoka, tačiau ir ankstyvi pasirodymo numeriai.an

Primename, jog pirmajame pusfinalyje buvome teisūs dėl aštuonių šalių – mūsų spėjimu į finalą turėjusias patekti Lenkiją ir Vengriją pakeitė Baltarusija ir San Marinas.

„Eurodienos“ komandos spėjimas prieš antrąjį pusfinalį:

   1. Nyderlandai
   2. Švedija
   3. Rusija
   4. Azerbaidžanas
   5. Šveicarija
   6. Šiaurės Makedonija
   7. Norvegija
   8. Malta
   9. Danija
 10-12. Armėnija*
 10-12. Albanija*
 10-12. Lietuva*
13. Austrija
14. Rumunija
15. Kroatija
16. Moldova
17. Airija
18. Latvija

Verta nepamiršti, jog tai tėra spėjimai atsižvelgus į įvairius faktorius, tačiau „Eurovizija“ kasmet nustebina ir jau po kelių valandų sužinosime, kurios dešimt šalių iš ties pateks į konkurso finalą!

*Spėjant galimą paskutinį finalistą, Lietuva, Armėnija ir Albanija užėmė tą pačią vietą.
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus