Eurodiena.lt

Redaktorių spėjimai 2019 metų „Eurovizijoje“

Artėjant šiųmetiniam „Eurovizijos“ dainų konkursui, „Eurodienos“ komanda ir vėl bandė spėti pusfinalių rezultatus.

Kiekvienas komandos narys, atsiribodamas nuo savų simpatijų, siekė objektyviai atsižvelgti į įvairius veiksnius, kurie gali lemti pusfinalių rezultatus, ir surikiavo šalis nuo turinčios daugiausia šansų patekti į finalą, iki tos, kurios galimybės pasirodyti finale turėtų būti menkiausios. Sulaukus visų komandos narių sąrašų, buvo išvestas bendras reitingas. Kiekviename iš pusfinalių savo nuomonę pareiškė 8 komandos nariai.

Visi komandos nariai savo spėjimus pateikė prieš asmeninių repeticiją pradžią. Likus dienai iki pusfinalių, „Eurodienos“ redaktoriai dar kartą galės pateikti savo spėjimus, tad pamatysime, kaip nuomonė pasikeitė jau pamačius repeticijas.

Pirmajame pusfinalyje vienbalsiai redaktoriai finale mato keturias šalis – Kiprą, Graikiją, Islandiją ir Estiją. Nors bendrajame reitinge ketvirtoje vietoje atsidūrė Australiją, vienas komandos narys mano, kad šios šalies finale šiemet neišvysime. Įdomi situacija yra su Belgija, net trys redaktoriai šią šalį mato kaip užtikrintą finalistę (skyrė vieną iš trijų aukščiausių vietų), tuo pačiu du „Eurodienos“ komandos nariai Belgijos finale išvysti nesitiki.

Kalbant apie šalis, kurios, redaktorių nuomone, į finalą nepateks, nuomonė vienbalsiai sutapo dėl trijų šalių – Suomijos, Sakartvelo ir Juodkalnijos.

„Eurodienos“ komandos pirmojo pusfinalio spėjimas:

  1. Kipras
  2. Graikija
  3. Islandija
  4. Australija
  5. Čekija
  6. Estija
  7. Belgija
  8. Vengrija
  9. Slovėnija
  10. Lenkija
  11. Portugalija
  12. Serbija
  13. San Marinas
  14. Baltarusija
  15. Suomija
  16. Sakartvelas
  17. Juodkalnija.

Kiekvieno redaktoriaus asmeninius spėjimus galite pamatyti paspaudę čia.

Antrajame pusfinalyje visi komandos nariai finale mato net šešias šalis – Nyderlandus, Švediją, Rusiją, Šveicariją, Maltą ir Azerbaidžaną. Dauguma komandos nariai į dešimtuką taip pat įtraukė ir Norvegiją bei Armėniją, tačiau atsirado ir manančių, jog šių šalių finale nebus.

Lietuvos šansus „Eurodienos“ komanda ir šiemet vertina atsargiai. Dauguma redaktorių į savo spėjimų dešimtuką Lietuvą įtraukė, tačiau kai kurie mano, jog šiemet finalu nesidžiaugsime. Bendrame reitinge Lietuva atsidūrė devintoje vietoje.

Moldova ir Austrija yra vienintelės šalys antrajame pusfinalyje, kurios visų redaktorių sąraše atsidūrė žemiau nei 10-toje vietoje.

„Eurodienos“ komandos pirmojo pusfinalio spėjimas:

  1. Nyderlandai
  2. Švedija
  3. Rusija
  4. Šveicarija
  5. Malta
  6. Azerbaidžanas
  7. Norvegija
  8. Armėnija
  9. Lietuva
  10. Šiaurės Makedonija
  11. Danija
  12. Albanija
  13. Rumunija
  14. Airija
  15. Latvija
  16. Moldova
  17. Austrija
  18. Kroatija

Kiekvieno redaktoriaus asmeninius spėjimus galite pamatyti paspaudę čia.

„Eurodienos“ spėjimai tėra smagi tradicija ir vertinamos ne galimos vietos pusfinalyje, o galimybės patekti į finalą. 2016 metais bendromis pastangomis pavyko atspėti 16, o 2017 ir 2018 – 15 finalistų. Kiek tikslūs mūsų spėjimai bus šiais metais paaiškės jau po mažiau nei dviejų savaičių! Komentaruose kviečiame pasidalinti savo spėjimais!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus