Andres Putting (EBU) nuotr.
Rezultatai

Pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis – kas pateks į finalą?

Jau šį vakarą prie ekranų sukvies pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis. Dėl dešimties bilietų į finalą kovos 17-kos šalių atstovai. „Eurodiena“ nusprendė pasižvalgyti į lažybininkų prognozes, taip pat savo spėjimus atnaujino ir mūsų komandos nariai!

Ką sako lažybininkai?

Ilgą laiką lažybininkų lentelės viršuje karaliavo dvi šalys – Graikija ir Kipras. Jei ir po repeticijų Katerines Duskos šansais iš esmės neabejojama, į antrą vietą pakilo jau čia Tel Avive nustebinusi Australijos atstovė. Tiesa, Kipras toli nenukrito ir Tamta užbaigia pirmąjį trejetuką.

Stabiliai pirmajame penketuke laikėsi ir Islandijos atstovai, tiesa, lažybininkai neabejoja, kad atlikėjai šokiruos gerąja prasme ir taip pat nesunkiai iškovos vietą į finalą. Toliau lentelėje – balkanų atstovė Serbija. Puikus vokalas ir vizualiai gražus pasirodymas stipriai pakėlė Nevenos šansus dainuoti šeštadienį. Už jos rikiuosi dvi centrinės Europos šalys – Vengrija ir Čekija.

Paskutiniai trys lažybininkų spėjami finalistai savo koeficientais gan stipriai atsilieka nuo lyderių. Slovėnija kiek nukrito prasidėjus repeticijoms, o Belgija ir Estija iš esmės visą laiką išlaikė devintą bei dešimta pozicijas.

Lažybininkų nuomone, už borto turėtų likti Lenkija ir Portugalija. Įdomu tai, kad iki repeticijų šių dviejų šalių akistatoje lyderiavo Portugalija, tačiau po pirmųjų pasirodymų Tel Avive šios šalys apsikeitė vietomis. Toliau rikiuojasi Baltarusija ir Sakartvelas, tiesa, verta paminėti, kad abiejų šių šalių šansai per pastarąją savaitę žymiai pakilo žvelgiant į koeficientus, tiesa, finalo lažybininkai šioms šalims nemato.

Pirmojo pusfinalio prognozių lentelės apačioje – San Marinas, Suomija ir Juodkalnija.

Lažybininkų spėjimas prieš pirmąjį pusfinalį (remiantis Bet365, Unibet, William Hill, Boyle Sports):

  1. Graikija
  2. Australija
  3. Kipras
  4. Islandija
  5. Serbija
  6. Vengrija
  7. Čekija
  8. Slovėnija
  9. Belgija
  10. Estija
  11. Lenkija
  12. Portugalija
  13. Baltarusija
  14. Sakartvelas
  15. San Marinas
  16. Suomija
  17. Juodkalnija

Ką sako „Eurodiena“?

Esminis skirtumas nuo „Eurodienos“ redaktorių nuomonės prieš repeticijas – Serbiją matome kaip finalistę, tuo tarpu Belgija iš gan užtikrinto finalisto septintos vietos nukrito į tryliktą. Anksčiau komandos nariai manė, kad balkanų baladė nublanks bendrame kontekste, tačiau kokybiškas ir gražus pasirodymas, geriau atrodanti Nevenos kūno kalba privertė pakeisti nuomonę. Visiška priešingybė yra Belgija – dainą vargiai išpildantis pasirodymas mūsų nuomonę, sunkiai skinsis kelią į finalą.

Kalbant apie kitas šalis, kurių šansai, mūsų nuomone pagerėjo, reikėtų įvardinti tikriausiai daugumą nustebinusią Australiją. Užburiantis pasirodymas kovos dėl aukščiausios vietos pusfinalyje. Taip pat repeticijos, mūsų komandos nuomone, sėkmingos buvo ir Lenkijai bei Sakartvelui. Lenkija nustebinti gali išskiriančia daina, kuri tampa tikra atgaiva po Juodkalnijos bei Suomijos, o Sakarvelas surengs itin dramatišką pasirodymą, o Oto Nemsadzes vokaliniai sugebėjimai abejonės ir taip niekada nekėlė.

Iš kitos pusės, šiek tiek skeptiškiau vertiname Estijos šansus, tačiau Victor Crone vis dar turėtų patekti į finalą. Taip pat keliomis vietomis žemiau atsidūrė Kipras bei Suomija, tačiau bendros nuomonės tai nepakeitė – Tamtai didesnių sunkumų patekti į finalą kilti neturėtų, na o Suomijos atstovai kelionę šių metų konkurse baigs jau šiandien.

„Eurodienos“ komandos spėjimas prieš pirmąjį pusfinalį:

  1. Australija
  2. Graikija
  3. Kipras
  4. Islandija
  5. Serbija
  6. Čekija
  7. Lenkija
  8. Vengrija
  9. Estija
  10. Slovėnija
  11. Sakartvelas
  12. Portugalija
  13. Belgija
  14. San Marinas
  15. Baltarusija
  16. Juodkalnija
  17. Suomija

Verta nepamiršti, jog tai tėra spėjimai atsižvelgus į įvairius faktorius, tačiau „Eurovizija“ kasmet nustebina ir jau po kelių valandų sužinosime, kurios dešimt šalių iš ties pateks į konkurso finalą!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus