Andres Putting (EBU) nuotr.
Repeticijos

Pirmą kartą Tel Avivo scenoje – Izraelio ir Prancūzijos pasirodymai

Iš Tel Avivo praneša „Eurodienos“ reporteris Tautvydas.

Po dar vienos pertraukos atėjo metas pirmą kartą pasirodyti „didžiojo penketo“ šalims ir Izraeliui. Būtent šeimininkų atstovas scenoje pasirodė pirmasis. Kūrinį Kobi pradeda pagrindinėje scenoje, už jo pastatyti šeši įvairių formų ekranai, kuriose dažnai galime pamatyti atlikėjo atvaizdą. Antrajame posme už vokalisto atsiranda dar penki pritariantieji atlikėjai, o vėliau Kobi pradeda eiti link priekinės scenos dalies, kur ir baigia savo pasirodymą. Tiek Izraelio atstovas, tiek ir pritariantieji vokalistai buvo apsirengę klasikinio stiliaus drabužius, kuriuose dominavo juoda spalva.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Apšvietimas viso kūrinio metu yra minimalus, visas dėmesys yra skiriamas pagrindiniam vokalistui. Pasirodymo kulminacijos metu naudojamas ir fejerverkų lietus. Kalbant apie atlikėjo vokalą, jis skambėjo pakankamai neblogai, tačiau Kobi balse trūksta energijos.

Kobi balsas skambėjo stipriai, tiesa, vaikinas šiandien pasirinko nedainuoti aukščiausių natų kūrinio pabaigoje. Lažybininkai Izraeliui nežada aukštumų finale, iš automatiškai finale esančių šalių prasčiau yra vertinami tik Vokietijos šansai.

YouTube player

Toliau scenoje – Bilal Hassani iš Prancūzijos. Pačioje pradžioje ant atlikėjo veido yra formuojamos įvairios projekcijos, tarp kurių – auksinė kaukė, bei žodis „Roi“. Po kiek laiko scenoje pasirodo šokėja, kuri atlieka balerinos judesius. Tuo tarpu fone galime išvysti į laikraščio puslapius panašų vaizdą, kuriame įvairios antraštės skelbia apie apkūnią šokėją, laužančią standartus. Kito posmo pradžioje prie Bilal prisijungia ir antra šokėja – šį kartą tai kurčia mergina. Vėl fone matome įvairų tekstą. Galiausiai, visi trys scenoje esantys žmonės pasirodo kartu.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Tiek Bilal, tiek ir šokėjos vilkėjo baltus drabužius. Scenos fone dažnai buvo galima išvysti tokius žodžius kaip „tolerancija“, „supratimas“, bei kitus, kartais vaizdas priminė rūmus, kuriuose dominavo auksinė ir švelniai rožinė spalvos. Kūrinio pabaigoje fone pasirodo ir jauno Bilal vaizdas, o ekrane atsiranda žodžiai „Mes visi esame karaliai“, tačiau netrukus žodis „karaliai“ pasikeičia į „karalienės“.

Iš techninės pusės, pasirodymas dar tikrai nebuvo tobulas, kadangi dažnai ant baltų Bilal drabužių krisdavo operatorių šešėliai, taip pat kai kurie kadrai atrodė abejotinai.

Pasirodymas spaudos centre sulaukė itin gausių ovacijų, o lažybininkai Prancūzijai prognozuoja vietą už pirmojo dešimtuko ribų.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus