Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo
Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: Danija

Flag_of_DenmarkŠalis: Danija;
Pasirodymo data: gegužės 11 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 8;
Atlikėja: Anja;
Daina: „Where I am“;
Dainos autoriai: Anja Nissen (m/ž), Michael D’Arcy (m/ž), Angel Tupai (m/ž).


Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo
Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo

APIE ANJĄ:

Nacionalinės atrankos „Dansk melodi grand prix“ organizatoriai šiemet sulaukė rekordiškai didelio paraiškų skaičiaus – net 1100. Komisija sudaryta iš „Eurovizijos“ fanų bei muzikos pasaulio profesionalų išklausė visus konkursui pateiktus kūrinius, iš kurių į finalą delegavo tik 5, dar toks pat skaičius atlikėjų į finalą pateko garsių Danijos muzikos prodiuserių Cutfather ir Jonas Schrøder simpatijų dėka. Nacionalinio transliuotojo sprendimu tarp atrinktų dalyvių nebuvo nė vieno dueto ar grupės, nes būtent paskutinius dvejus metus Danijos garbę konkurse ginant vaikinų grupėms šalis nepateko į finalą. Atrankos finalo metu balsavimas vyko dviem etapais, o laimėtoją sprendė televizijos žiūrovai bei komisija susidedanti iš „Eurovizijos“ gerbėjų: pirmojo etapo metu pasirodė visi 10 dalyvių, bet tik trys surinkę daugiausiai balsų pateko į superfinalą. Atrinktos dainos dar kartą buvo pateiktos žiūrovų ir komisijos teismui, ir vakaro nugalėtoja buvo karūnuota Anja Nissen su kūriniu „Where I am“, surinkusi net 64 procentus visų balsų.

21-erių Anja gimė Sidnėjuje, Danijos emigrantų šeimoje. Mokyklos chore nuo mažumės dainuojanti mergina pirmą kartą išgarsėti bandė būdama 12-ikos, kai sudalyvavo laidoje „Australijos Talentai“. Nors ilgai laidoje nepavyko išsilaikyti, tai merginai atvėre duris laimę bandyti kituose jaunimui skirtuose televizijos projektuose. Po nedidelės pertraukos, 2014 metais, atlikėja ir vėl sugrįžo į Australijos televizijos ekranus, šįkart – kaip šou „Balsas“ dalyvė. Sau lygių projekte neturėjusi atlikėja iškovojo pergalę, kuri jai užtikrino kontraktą su muzikos įrašų kompanija. Netrukus po to Anja išleido savo pirmąjį albumą, kuris deja, didelės sėkmės nesulaukė. Populiarus Didžiosios Britanijos atlikėjas Olly Murs pasirinko Anją „apšildyti“ jo koncertus Australijos turo metu. Šiuo metu dainininkė kartu su Danijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų profesionalais dirba jau prie antrojo studijinio albumo.

Nors mergina augo namuose klausydamasi danų kalbos ir muzikos, pati kalbėti šia kalba pradėjo mažiau nei prieš metus. Atstovauti savo tėvų gimtinei buvo Anjos vaikystės svajonė. Pirmą kartą nacionalinėje atrankoje mergina laimę bandė prieš metus. Tąkart su 2013 metų konkurso nugalėtojos Emmelie de Forest parašytu kūriniu atlikėja superfinalo metu liko antra. Antrojo pusfinalio metu konkurso scenoje Anja pasirodys su daina prie kurios kūrimo prisidėjo pati.

APIE DANIJĄ „EUROVIZIJOJE“:

Televizijos konkursas „Dansk melodi grand prix“ yra organizuojamas nuo pat 1957 metų, kai Danija prisijungė prie „Eurovizijos“ dalyvių būrio. Laidos formatas yra gan sėkmingas: iki šiol Danijai padovanojo tris tarptautinio konkurso laimėtojus – Grethe & Jørgen Ingmann (1963), Olsen Brothers (2000) ir Emmelie de Forest (2013). Įdomu yra tai, jog paskutinės dvi pergalės buvo pasiektos, kai konkursui šeimininkavo kaimyninė Švedija. Tarp penkių geriausių dainų Danija yra pakliuvusi net 14 kartų, ir vos kartą – 2002-aisiais, iš visų konkurse dalyvavusių šalių liko paskutinė. Nuo pusfinalių sistemos įvedimo ši valstybė pusfinalio slenksčio neperžengė vos 4 kartus, o paskutinį kartą Danijos atstovai finale dainavo 2014 metais. Angliškai šios šalies atstovai konurse uždainavo tik 1999 metais, kai buvo panaikinta tik nacionaline kalba dainuoti leidžianti taisyklė. Dažniausiai „euroviziniais“ balais apsikeičia su kaimynine Švedija.


Redaktoriu verdiktas

Tautvydas: Danija „Eurovizijoje“ eksperimentuoti nelabai mėgsta ir vėl siunčia standartinį pop stiliaus kūrinį. Gerai yra tai, jog Anja sugeba išpildyti šią dainą ir gyvi pasirodymai skamba užtikrintai. „Where I Am“ yra malonu klausytis, kūrinį nesunku įsiminti ir nematau priežasčių, kodėl Danija neturėtų patekti į „Eurovizijos“ finalą. 9/10
Deividas: Jeigu kas nors paprašytų parodyti „Eurovizijos“ etaloną, parodyčiau šį danų pasirodymą. Aiški, visiems puikiai suprantama daina, stipri vokalistė ir skandinaviška kokybė. 9/10
Evelina: Anjos balsas - vau. Bet tik tiek ir tegaliu pasakyti. Daina nėra kažkuo išskirtinė, bet ir labai prikibti lyg ir nėra prie ko. 9/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 9.3

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Austėja
Austėja
prieš 6 metus

Kas atkreipia dėmesį, tai tik Anjos balsas. Pati daina, nors nėra bloga, bet visiškai standartinė ir eilinė. Saugus sprendimas. Jokios rizikos.